I'm electric, i just want to dance

Ikväll har jag gjort något jag faktiskt inte trodde att jag kunde göra. Jag gick på krogen själv, utan sällskap. Det var ganska läskigt. Men ingen av mina kompisar kunde/ville ju följa med.

I alla fall, Melody Club spelade på Gutekällaren och jag kunde bara inte missa det. Så jag gick dit själv helt enkelt. Spelningen var gött bra, och jag är glad att jag gjorde det. Men jag kände mig som en kuf i mitt hörn. Men det var nog jag som var normal och alla andra kufar. Gute är stället dit de vackra människorna går, inte jag. Och nu är det alldeles invarderat med sliskiga Stockholmare. Men musik står över dryga stekare, och jag fick äntligen se ett av mina favoritband  live.

                                                          image104


Undrar dock vad det är jag utstrålar eftersom jag alltid blir raggad på av gubbar. Ser jag ut som att jag föredrar 40-taggare eller? Naj hiu!

Sen har jag varit hos Linda Pettsson och klippt mig idag. The lugg is back :D

Nej, sova kanske? Imorgon är det storloppis i Dalhem och middag med hela familjen!


Hjärter dams sista sång (LW)

Där elljusspåren ledde hem till middagstid.
Där allting var modernt runt sjuttisju.
Där låghusen vilade och skogarna tog vid,
där bodde jag, där bodde du.
Där bodde jag och du.

Inga jordskalv där vi bodde, ingen frös och ingen svalt,
men det skälvde när du rörde vid mig.
Du var sjutton jag var sexton och jag skolkade från allt.
Jag ville bara va med dig.
Jag ville bara va med dig.

Nu får jag höra att du lever då och då ifrån en vän
och det verkar som att allting är okej.
Jag undrar om du nån gång är tillbaks dit igen.
Och kanske undrar över mig.
Och kanske undrar över mig.

Där låghusen slutade och skogarna tog vid
där allt var tyst och stilla som på kort.
Där nätterna viskade om ett sporrande liv
och när ingenting var gjort.
Då när ingenting var gjort.

Det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så tänker jag på dig.
Allt är så förgängligt allting kan brisera snart,
men du är oförstörd för mig.
Du är oförstörd för mig.


Men tiden har sin rätt att förändras där den går,
och den är hos dig nu, hos dig och din vän.
Jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen.
Aldrig älska dig igen.

Men vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem.
Där är himlen lite närmre för mig.
Där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt.
Dit kan jag gå och sakna dig.
Dit kan jag gå och sakna dig.

Men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu,
Så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv,
älskade, älskade du.
Älskade, älskade du.

Mosters Maj

                  image103


Jag är alldeles kär i den där lilla tjejen!

Nummer tre på listan.

Det finns ett recept på en bättre värld. Har tidigare nämnt två ingredienser. Först har vi Anna & Idde. Sen kommer röda skor. Nu presenteras nummer 3.

DÄCKSKRIK I SNÄCKBACKEN!

Det behöver givetvis inte vara just i Snäckbacken man får tjut i puckarna. Men det råkar vara ett av de få ställena man kan lyckas med en Capri med automatlåda... Hur som helst. Att bränna däck blir man glad av. Det är simpel underhållning men det luktar gott, låter gott och känns härligt. Jag uppmanar allmänheten att när man känner sig lite nere, ta en sväng med bilen och lägg lite lakrits på vägen. Det piggar upp. I synnerhet ljudet. Jag tror att de som bor vid Snäckbacken hatar mig. Men det skiter jag i.

Det gick som smort i helgen.... (obs!pappaskämt)

Jaha. Varit sjukskriven igen. Allvarligt talat. Jag förstod redan i höstas att det skulle bli svårt att slå sommaren 2006, men vafan. 2007 års sommar behöver väl inte bli såhär totalt värdelös bara för det. Jag ska sälja min mage på E-bay och ersätta den med en plastkasse eller något annat i samma prisklass.

Helgens ASGARV stod min kära storasyster för. Och nu tänker jag hänga ut henne här i bloggen. Muahaha!

Kim och Maj har precis duschat, och Maj ligger på en filt på golvet och är sitt vanliga nakenfisiga jag. Kim har glömt något att smörja in sin fnasiga bebis med, och går in i föräldrarnas sovrum för att hitta nån slags hudkräm. Hon kommer ut med en tub och tar lite kräm och smörjer in sig själv i ansiktet innan hon tar sig an bebisen.
Kim: - Men hm... vad den här luktade konstigt.
Linn: - Jaha?
Kim: - !!!
Linn: - Vadå?
Kim: - Det är fotkräm!


Ja, det kanske inte låter roligt när man skriver ner det såhär. Men att se sin storasysters min när hon precis inser att hon smörjt in sitt ansikte med pappas fotkräm är helt HILARIOUS!! Jag skrattar fortfarande.

VOLVON!!

Det går inte alltid som man tänkt sig.


Igår kväll stack jag hem till Marie för en cruise i Volvon. Jag har sett fram emot det som fan, och nu fanns den i stan och vi skulle som sagt dra en repa innan vi åkte ut till Ekbacken på Nostalgiträff. Volvon är alltså The bil, som jag i min barndom dyrkade och fortfarande gör. Maries svåger har alltså en gammal Volvo 142 (tror jag) som byggts om till en cab. Den är alldeles lila och den ultimata raggarbilen. I alla fall.


Först var det ett äventyr att komma i bilen, den har inga dörrar och man ska klättra in i den. Jag hade kjol. Jag hoppas inga grannar tittade. När vi väl kommit på plats bilen, startar den inte. Batteriet är slut. Jävlar. Vi åker på mackrunda för att köpa startkablar eftersom jag inte hade några i bilen. (Vem kör omkring i en gammal skrotbil UTAN startkablar?. Jag tydligen). Men eftersom de var galet dyra så fick vi åka ut till Själsö och hämta boosten. Tillbaka in till Visby, och bilen gick igång som en klocka. Det luktade bensin, men vi antog att det hade att göra med våra upprepade startförsök. Off we go, neråt strandraggarsvängen efter mitt önskemål.

Jag njöt av varje sekund. Volvon är grym!


MEN det roliga tog slut vid Gustafsvik där bilen dog. Där stod vi mitt i mörkret, med stendöd bil och alla som åkte förbi bara brölade åt vår lila Volvocab. Damn it. Fick ringa till Thord, han kom med sin takbox-Saab och bogserade oss genom hela stan hem till Marie. Det var lite pinsamt, men mest roligt.


Så det vart inte den cruise vi hade förväntat oss, men jäklar. Riktiga bilar går sönder. Blev inget Ekbacken heller. But there will always be next year.

Vi hade ganska roligt jag och Marie, i Volvon.

(Thord är snäll som bogserar en sådär på beställning. Det är hemskt bra med en sån svåger, en sån som fixar saker)


Bättre sent än aldrig...

         

    

    
         


Detta är bilder från mammas 50-årsdag som firades med grillning och mys i Syndbyholm,
och senare i Eskilstuna med en maffig tårta tillverkad av Kim, Linda och mig.

Ska jag verkligen bli lärare?

Stavas det orginal eller original?

Onda klisterlappar

Jag är en snobb när det gäller skivor. Jag måste ha alla skivor i original, med originalfodral och originalhäfte med text och bild. Även om jag kan få en skiva nedladdad alldeles gratis så väljer jag alltså att köpa skivan istället. Det är kärlek helt enkelt.

Har idag varit på ROCKS (affärernas affär) och inhandlat Säkert!'s skiva, och Marit Bergmans sista skiva också.

MEN jag blir så galet irriterad. Varför, varför, VARFÖR sätter de på en massa klisterlappar på fodralen till skivorna? Prislappar, betyg på skivan, realappar osv. Jag har inget emot lapparna i sig, men det är ju förbannat dumt när de inte går och ta bort. Så då sitter man där med sina nya, fina skivor med med en massa klisterlappar som inte går bort utan timtals av krafsande. (Jag brukar krafsa, det är så fult med lapparna). En del lappar går ju jättelätt att ta bort, andra sitter som berg. Varför är inte alla lappar med "enkelt klister"? Jag hatar klisterlappar.

Ja, jag sa ju att jag är en snobb. Nu ska jag gå och krafsa på mitt Marit Bergman-fodral.

Efterlängtat?

Först och främst, jag ber er trogna läsare om ursäkt för den sopiga uppdateringen av bloggen denna sommar.


Min födelsedag ja, det var den som stod näst på tur att avhandlas. Jag var ju ledig från jobbet, och gick hemma och skrotade lite. Var en sväng till stan, sen hem igen. Bror med hund och syster med bebis kom och höll mig sällskap och det är alltid roligt. Folk slutade jobba och mot kvällningen så var hela familjen samlad till en grillning här på Själsö. Jättemysigt. Senare kom mormor och farmor hit och fikade. Det var ungefär den dagen. Alldeles härligt slö och mysig, precis som jag vill ha det. Fick finfina presenter. Av mor och far fick jag en kattbur, och presentkort på Strövet (ROCKS here I come). Linus och Linda fortsatte på katt-temat och jag fick en sele till kissungen, och ett fästinghalsband. Från familjen Sundström - Pettersson fick jag en sån där värmepåse med körsbärskärnor i (som jag letat efter skitlänge!). Mormor och farmor bidrog med penningar som kommer att gå till en datorväska och en ny frisyr. Matilda hade skickat ett roligt paket med fina små saker i, särskilt kär blev jag i de fina hårspännena med dödskallar på. Så jag är helt klart mer än nöjd. Och nu är det bäst att jag verkligen skaffar en katt :)


Dagen efter så hängde jag med Marie och Josse, och firade min födelsedag (13 juli) och Maries födelsedag (15 juli). Vi möttes lite sådär halvvägs, hihi. Av Josse fick jag och Marie en "upplevese", vi ska hitta på något roligt typ Boda Borg = SKOJ! Av Marie fick jag en grymt snyggt fat.


Nu har jag i alla fall rapporterat kring födelsedagen. En alldeles lugn och sansad tillställning. För jag är ju ganska gammal nu.


I helgen är mamma och pappa i Stockholm så jag har huset för mig själv. Inte för att det är så himla roligt, men det är lite skönt att vara själv också. Ska njuta lite av det. Men inte för mycket, för det kommer bli plenty av det sen när man är tillbaka i Eskilstuna. MEN jag kommer ju (förhoppningsvis) ha en inneboende då. En lite kissekatt. Jag har sprungit på katthemmet var och varannan dag senaste veckan. Har hittat tre adorable syskon som jag har ögat på, men de är lite för unga för att jag ska kunna få dem när jag vill. Det blir ju lite begränsat när jag kan ta emot katten tyvärr. Inte innan jag slutat jobba, och sen är jag bara kvar på ön i max 9 dagar för sen är det upprop i första kursen. Men men, jag håller korpgluggarna öppna och letar för fullt efter min nya roomie. Egentligen vill jag ha ALLA katter jag ser. Men det går ju faktiskt inte.


Imorgon kväll är det Nostalgibasar på Ekbacken. En klassiker som ska återupplivas för min del tror jag. MEN jag blir tjurig för jag får säkert inte stå på jänkparkeringen i år heller, TROTS att jag har en veteranbil. De är så fixerade vid krom och puts en del av de där raggarna.


På tal om bilar. Det är en magisk sommar år 2007. Förut har jag varit ensam med min Capri här på ön. För några år sen rullade det två till, men de har inte synts till på länge. Så det har varit jag bara, och resten har varit garagestående antar jag. Men i sommar har jag redan sett flera andra Caprisar. En blå, en guldfärgad, en röd, en svart och en EXAKT likadan som min egen. Det är alldeles häftigt och jag får nu vinka till andra Caprikörare. Det är lite som en sekt. Men det är häftigt, och jag blir alldeles lycklig när jag ser dom. Inte normalt kanske, men så är det. Lycklig är bra, oavsett var det kommer ifrån.


Och en till på punkt bil. Min mamma och pappa har köpt en bil, som jag ska få ta med mig till Eskilstuna sen. Jag tror det har att göra med att de inte anser Caprin vara lämpad för hårdkörning på motorväg, vare sig säkerheten eller hållbarheten är riktigt till för det. Så nu kommer jag ha en Nissan Bluebird - 89 med mig. Den är inte snygg, inte ful, inte rolig, inte tråkig. Den är helt enkelt en vanlig bilsom jag lätt kan leva med. Jag är i alla fall jävligt tacksam.


Euorodisco. Musiken man inte vågar säga att man tycker är bra. Men jag säger det nu. Cascada och E-type får mina dansnerver att rycka alldeles ofantligt mycket. Det är fulkultur när den är som bäst, haha.


Det blev åtminstone ett litet blogginlägg idag. Förhoppningsvis ska jag lyckas skriv fler denna helg för jag har MÅNGA saker som jag tänkt ta upp.


Är det en vanlig dag? Jo...

Imorgon är det min födelsedag. Jag är barnsligt förtjust i födelsedagar. När blir man för gammal för att kvällen innan  vara alldeles uppspelt, och att se fram emot att människor grattar en? Blir man någonsin för gammal för det? Jag försöker hålla min iver för mig själv, för jag anser det kanske inte socialt accepterat att drömma om sin födelsedag en vecka i förväg. Det är lite sjukt. Men å andra sidan, varför ska man inte få göra det? Jag är nog in favor för att födelsedagar ska få vara en egodag, och att man ska få vara barnsligt förtjust så länge man vill. Ja. Jag rösta på det.

Imorgon kommer jag nog ha träningsverk efter att ha gått med röjare i cirka 4 timmar idag. Aj aj.

Gud. Jag hade så mycket i huvudet att skriva ner. Men det försvann. Eller så hamnade hjärnan i viloläge. Är trött som en sten. Det är inte normalt att gå upp 4.45.

I alla fall. Imorgon fyller jag 22. Deddu. Jag känner mig inte som en dag över 19. Hrm.


Regn, regn, regn

Jag hittade en lista på Jonas blogg, och den snodde jag.
Listor ÄR roligt.



Vad blir ditt namn baklänges?
Mörtsdnus Nnil

Har du gjort en snöängel i år?
Nej. Det är kallt och blött. Jag tycker inte om snö.

Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
Ett dygn eller nått sånt.

Platt eller lockigt hår?

Har oerhört slitna korkskruvslockar

Är du kär i någon?
Det är en hemlis.

Vad gör du när det regnar?
Sitter och fyller i listor i min blogg...

Har en dröm gått i uppfyllelse?
Jo, det har hänt.

Vad har du för startsida på internet?
helagotland.se


Vem ringde du senast?

Sweet little lovin' Marie


Tycker du att sengångare är söta?
Huh?

Har du haft vattkoppor?
Ja. Det var ruskigt.

Har du någon gång testat karate?
Möjligen någon eget påhittad variant som jag provat på storebror


Vilken mobilringsignal?

OC-låten "California"


Minimorötter eller pommes frites?
Beror på vilken dag det är.

Första sporten du gått på?
Luftgevärsskytte skulle jag tro. Eller fotboll. Eller handboll.

Vad längtar du mest till just nu?
The Ark och Sahara Hotnights på Kneippbyn i slutet på juli

Hur gammal har du tänkt bli?
Så gammal att jag hunnit med allt.


När åt du senast en fiskbulle? 
Minst 9 år sen i alla fall.

Vad drömde du inatt?
Jag drömde att jag fick en stor överraskning på min födelsedag.

Vilken tv-serie är bäst?
Simpson - alla gånger!

Kan du gå ner i spagat?
HAHAHAH!

Vad åt du senast?
Två rostade smörgåsar med skinka på

Höga eller låga strumpor?
Beror på om det är varmt eller kallt ute.


Vad är du mest rädd för i hela världen?
Att något ska hända mina kära. Och gröna mördargräshoppor.

Har du varit kär i en kändis?
Det har väl alla?


Läser du på baksidan av mjölkpaketen?

Ytterst sällan.

Röd, grön, blå eller gul mjölk?
Sojamjölk


Vad har du för färg på ditt påslakan?

Just nu är det massor med färger. Röd, gul.blå, grön, vit, grå.


Vad ska du döpa dina barn till?
Jag har paxat Tyra, Daisy och Anton.


Sommar eller snö?
Sommar

Bikini eller baddräkt?
Bikini... inte för att man blir brunare av det men i alla fall


Snyggaste läraren?
LÄrare är väl aldrig snygga? Eller föresten....hrm.


Är du mörkrädd?

Inte ofta.


Har du någon gång haft på dig ett par kallingar?

Jadå.


Riktig gran eller plastgran?

Plastgran!


Tänt eller släckt när du ska sova?

Släckt.


Godaste drickan till frukosten?

Vatten...

Senast lästa bok?

Det var nog nån kurslitteratur om naturkunskap


Vem kramade du senast?
Maj

Älskar du att sjunga?
Jamenvisst.

Vill du bli
president?
Nej. Men jag vill känna presidenten.


Har du spelat kille i en teater?
Jepp.

Duscha eller bada?
Duscha, lääääänge.

Kan du ditt mobilnr utantill?
Som ett rinnande vatten.


Har du tråkigt?

Inte särskilt.

Har du gråtit i skolan nån gång?
Oh ja.

Stockholm city, Metro eller .SE?
Metro


Hur tar du dig till skolan?
Cykel, bil eller buss.


Har du någonsin sminkat dig som punkare?
Nej det tror jag inte.

Sjunger du på toa?
Nej, inte vad jag är medveten om i alla fall

Vilken färg har din jacka?
En svart, och en grå.


Använder du långkallingar?
Om det är väldigt kallt.

Är du höjdrädd?
Jo, när det gäller vissa saker är jag nog det.


Vilket land vill du åka till?
Jamaica skulle vara häftigt. Och Irland.

Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Min mor och jag satt och pratade om nått, minns inte vad.

Vad ska du göra NU?
Äta lite lunch tror jag bestämt.

NU vill det till att ni som läst den här listan, gör den i er egen blogg så att jag också får lära mig nått om mina compadres.


Reklamera kroppsdelar?

Blä. Jag är alldeles nere. Har varit sjuk varje dag i över två veckor. Jag hatar min mage. Den gör mig sjukskriven så jag förlorar pengar. Jävla mage. Finns det liksom inget ställe där man kan reklamera skadat gods, som man blivit fast med? "Hej, jag fick den här magen 1985, och den har inte fungerat normalt på 9 år, jag vill ha en ny eller pengarna tillbaka". Skulle vart behändigt. Men men, var i alla fall hos en dansk doktor och pratade igår och fick några slags mirakelpiller. De verkar hjälpa, vilket är skönt. Dock är det biverkningar. Man blir helt torr i munnen och i ögonen. Så här går jag och suger på en tvättsvamp typ. Eller nej, men det skulle ha vart skönt. Har varit helt sjukt trött idag, ungefär som man är när man precis vaknat. Så har jag varit konstant hela dan, och är fortfarande. Ja, jag hatar min mage. Den förstör alltid en massa roliga saker. Damn you.

Har fått låna en TV av min moster, och rotat fram föräldrarnas gamla digitalbox, så nu kan jag äntligen få se TV utan strid igen ;) Sitter nu här på mina 10 kvadratmeter med en TV och en dator. Nörd. I alla fall, såg nyss på Tori & Dean-programmet. Det vill säga Tori "Donna i Bevvan" Spelling och hennes gubbes liv dokumentera alldeles oregisserat....(HAHA!). De bor i en husvagn lyxigare än min lägenhet, men deras vänner vägrade sova en natt där för att det var så "tacky". Jag tycker inte om rika människor med den attityden. Jag tycker inte om fattiga med den attityden heller iofs.

Och inte fick jag se några kattungar heller. Nästa helg kanske. Hoppas jag mår bättre då. Jävla mage.