Jag låter bilden tala för sig själv...






Tentafunderingar

Jag är rätt dålig på att blogga märker jag. Dagarna bara äts upp av allt annat man måste göra.

Håller just nu på med att plugga till en stor tenta om två veckor. En salstenta som går ut på att vi fått 32 nyckelord/begrepp som vi ska kunna innebörden av, och resonera kring utifrån kurslitteratur. Vi ska kunna koppla ihop de orden med varandra och förklara det utifrån en "verklig" situation som kan hända under en lärares arbetsdag. Något sånt går det ut på. Å ena sidan låter det inte som en jättekrånglig och omöjlig uppgift, vi är ju trots att långt gågna i vår utbildning och har mer koll än vi tror. Å andra sidan har MÅNGA kuggat på den här tentan terminer före oss. Alltså, MÅNGA MÅNGA!

Jag är egentligen ganska lugn, men samtidigt håller jag på och pluggar för fullt eftersom jag dels vart jävligt lat innan, och dels inte kommer ha så mycket tid veckan innan (föräldrarna kommer på besök). Det som sätter mer oro i mitt blod är det faktum att det i skolan tisslas och tasslas om att min klass ligger ganska mycket efter de andra, och att vi inte alls fått lika mycket hjälp att reda ut all begrepp och ord som de andra eleverna. Det känns ju jävligt orättvist.

Men jag får väl lita till min egen förmåga. Jag är smart. Eller? Gah...

Bästa låten just nu!



UNDERBART BRA LÅT!




Faller isär
Lalalalalala
jag föll isär idag
det var ingen som såg det
ingen anade nånting, inte jag
Det tog en dag, september, för att jag skulle tappa allt
Mamma såg på mig och sa:
Det är ju påsk, du kan väl vara trevlig
släkten kommer ju på middag
skärp dig, tralla


Faller isär
Lalalalalalala
jag föll isär idag:
hundra ledsna små bitar över golvet,
det var en gång jag
Jag höll dig när du föll på nyår, skulle du göra samma sak
Du är med mig för det är så lätt
men det är inte lätt att vara jag och veta att du är med mig för att jag inte är svår


Faller isär
Lalalalalalala
jag föll isär idag
jag går fortfarande upprätt,
men det är någon annan jag
Ringde sedan ett nummer det var länge sedan jag slog
Ja, jag blev också chockad men när något händer vet man plötsligt
vad man känner, vem som räknas
allt står klart när allt är fel,
så lätt att se rätt


Faller isär
Lalalalalalala
Jag föll isär igår
Jag är fortfarande trasig
men ingen ser ens sår om man bara går
fort




(Faller isär - Säkert! aka Annika Norlin)

Kamouflerad?

Det finns människor som tycker det är roligt att sitta i skogen alldeles tyst och trycka, i hopp om att något inte ont anande djur ska gå förbi så att de får peppra lite bly i dom. Det tycker jag är konstigt. Nöjet i att se något annat dö? Jag fattar inte. Men det var egentligen inte det saken skulle handla om, utan om deras klädsel.

Dessa figurer även kallat jägare går stenhårt in för att klä sig kamouflagefärgat. Kanske lite för hårt ibland. Militärgröna kläder, för att smälta in bland tallarna. Det är logiskt. Och de klär sig även i något rött, såndär signalrött eller orange kanske jag skulle vilja kalla det istället. Jag antar att det har något med säkerheten att göra, så att de inte ska skjuta på varandra.

Det som är roligt är att när man väl har satt på sig en signalröd väst, utanpå sina kamouflage-gröna kläder, är man liksom inte kamouflerad längre. Fast jag vet inte om de själva fattar det. I helgen såg jag en man på Coop's parkering som hade de traditionsenliga gröna kläderna, och utanpå det en såndär knallorange väst på sig. Det vara bara det att västen hade träd tryckta på sig. Det är ju skitdumt.

"Jag är en älg och bara knallar här i skogen. Oj vad är det där oranga? Jaha... var det bara lite tallar och andra trädstammar. Här verkar safe att gå. "   PANG!

Så till jägarna; ni syns alltså TROTS den geniala iden att trycka ett mönster av träd på era signalvästar.


(Nu är det möjligt att nån kommer skriva att "älgar är ju färgblinda" eller något annat smart. Men nu är det så gott folk att jag inte vill vara objektiv, eller särskilt kritiskt tänkande i den här frågan. Jägare är inte som dom borde, det är inte bra att underhållas av att döda. Så därför tar jag mig rätten att håna deras fåniga, fåniga västar...)

Bacillusker - SCHAS!

Idag har jag varit ute ur lägenheten för första gången på en vecka. Ljuvligt.

Har legat sjuk i en mysig maginfluensa sedan måndag morgon, kom på benen i fredags helt och fullt. Idag har jag ont i halsen... Vafan. Jag är inte bitter, eller ja det är jag visst. Jag hatar att vara sjuk.

Förra helgen kom syster med babymagen, Thord och Majsen hit på en liten sov-över-mys-trevlo-helg. Maj är galen I tell you, GALEN! Hon petade snällt in fingret i min högtalare, stoppade alla katternas leksaker i munnen och snorade över hela TV:n i ett lyckorus över att det var "Bumpa". Men sånt där vägs upp med kramar, skratt och bus. På lördagen var det egentligen tänkt att vi skulle till Parken Zoo, men HEY! Väderguden hatade oss (och verkar fortfarande göra) så vi fick hitta på något annat istället. Något annat innebar kattutställning i Vilsta. Det var sjukt. Jag tror inte att katter tycker om att bli utställda. Fräsandet, morrandet och det obehagligt svarta i ögonen på några av dem fick in mig på det spåret...
På söndagen tvingade jag på alla att åka till IKEA, Micke och jag ville ha möbler som var för långa för vår egen bil. Thord och hans takbox-Saab kom till räddningen åter igen. Det börjar bli pinsamt nu. I alla fall, jätteroligt att hänga med "di där stockholmra" igen.

I fredags så satte jag och Micke ihop våra jättelånga möbler, och möblerade därmed också om en del. Det blev fiiint. Har ett fint litet kontor nu, eller plugghörna eller vad jag ska kallar det. Dessutom fyllt ett CD-ställ och liksom sådär nördigt sorterat alla skivor. Sånt får mig att mysa.

I helgen blir det plugga. Halkat efter nu när jag spenderat en vecka sovandes, Halva helgen har gått och jag måste ju nog inse att det blir mest plugga på söndag....hrm. Dålig disciplin lider jag av mycket.

Arla morgonstund

07:05 *piiiiip*. Jag vill gå och lägga mig i min varma säng med min varma sambo i igen. Blörk vad jag hatar tidigt morgnar. Men jag ska njuta av att det är fredag idag, dock en lång sådan men i alla fall. Heldag i skolan, sen blir det lite springa på stan och hemma ska det städas.

Imorgon kommer syster med sambo, Maj och bebismage hit. Vi ska gå på Parken Zoo och titta på apor och sånt. Förmodligen dra ett varv på höstloppan också. Wunderbar! Sen blir det nog övernattning för deras del och en hel söndag då man också kan hitta på roliga saker.

Igår hade jag en lektion i bild på Eskilstuna konstmuseum. Vi fick måla av varandra, samt måla ett själv porträtt. Jag ville faktiskt inte gå därifrån när det var slut. Var så inne i mitt självporträtt...haha.

Har börjat simma. Eller ja, har köpt ett årskort på Vattenpalatset och har varit där två gånger denna vecka. Jag hoppas att jag lyckas hålla kvar det intresset. Men det gör jag nog, det är så skönt.

Inget direkt intressant inlägg det här. Men då återkopplar jag till det jag skrev i början. Det är ju alldeles fruktansvärt jättetidigt på morgonen herregud. Hur bra tänker man då?