Balkongblommor och Rally Gotland

Varför vaknar jag så tidigt när det äntligen är sovmorgon för min del? Det är fan orättvist.

Spenderade dagen igår med att piffa balkongen. Eller ja - rättare sagt verkligen försöka piffa den. Städade sådär lagom grundligt, och putsade fönstrena. Åkte även iväg för att inhandla lite blommor som förhoppningsvis ska lysa upp min tillvaro lite. Hade planterar-verkstad inne i lägenheten och det var jord all over! Men slutresultatet blev i alla fall acceptabelt. Så nu har jag mitt lilla bord, med tillhörande stol, och en stol till i andra änden, och en gött snygg matta där ute på den lilla betongfyrkanten. Och så några hinkar med blommor. Man hade ju här önskat att jag kunde lägga ut en bild, jag veeeet att ni vill ha det. Ni kanske inte ens kommer kunna sova inatt för att ni inte fick se en bild. Men jag kan inte göra nått åt det, eftersom CSN hatar oss studenter och ger oss skitlite pengar att leva för så därför har jag inte råd att köpa en kamera. Och jag orkade bara inte släpa ut datorn på balkongen, och fota med webcameran. Om jag nån dag får extra energi så ska jag fixa det, och ni kommer åter kunna sova lugnt. Men bara kanske?


På kvällen så stack jag iväg till Johanna för att förfesta innan utgång till Lotus. Där fanns även hennes supertrevliga kompisar Emma och Fran. Skoj att träffa lite nytt folk. Hade en trevlig kväll, och gillade Lotus eftersom de spelade bra musik. (Sug åt er Hamnplan 5). Var dock nykter i vanlig ordning. Det är ganska konstigt det där. Under mina gymnasieår festades det friskt, men nu är det inte så längre. Har väl iofs mina anledningar, men det är ändå skumt. Jag behöver turligt nog inte alkoholen för att ha roligt, utan klarar mig rätt bra ändå. Undrar bara när jag ska sluta vara så blyg? It's a curse I tell you!

Vaknade imorse ALLDELES för tidigt, och det var alldeles ljust och varmt och grannarna pratade så högt så jag nästan hörde vad de sa till varann. Stööörigt. Masade mig i alla fall ur sängen och skärpte upp mig lite och åkte ut till Tuna Park. Spenderade några timmar där och hittade i alla fall två fina tröjor. Dessutom blev jag KÄR i hela två par skor. (Ovanligt?), och om nu någon känner att de har en 500ing till övers så tar jag tacksamt emot den. För jag vill ha dom där skorna jääättemycket.


Sen har jag inte åstadkommit så mycket mer idag, sett lite film och pratat i telefon. Men det är inte så bara, för jag pratade med Annica. Hon är nyss hemkommen från Australien/Thailand, och jag inte pratat med henne sen i januari. Skööönt att ha henne hemma igen : )


Min mamma är jättesnäll. Hon är alltid snäll, men nu har hon varit extra snäll eftersom hon räknat ut hur mycket jag skulle dra av för resor när jag deklarerade, och jag har inte lyft ett finger. Vilken lyx. Och resultatet blev bra också, kommer få tillbaka över 5000 pix. Yee-haw! (Men det är inte förrän i juni, och då kanske inte skorna ens finns kvar så om nån nu tänkte ge mig 500 spänn och kom på andra tankar när jag nämnde skatten så gå tillbaka till det ni först tänkte. Snygga skor - Stackars Linn - Ge pengar!)


Har haft en stark Gotlandslängtan i helgen, eftersom bror Linus körde sitt första Rally. Hade gärna varit med och fått se honom sprätta grus på publiken. Istället har jag fått avlagd rapport från utsända familjemedlemmar och vänner på plats där i skogen. Brorsan och hans kartläsare slutade som fyra i sin grupp, jag är GRYMT imponerad. Hittade lite bilder från Rallyt, och tamejtusan hade grabbarna fastnat!
image71


Gummistövlar och FP-fascisten

Idag kom äntligen vårsolen tillbaka. Den har visserligen inte varit borta så länge, men jag saknar den. För april är nästan slut och jag har inte kommit i vårstämning förrän nu nästan. Härligt är det.

Äntligen känns det också ganska roligt att gå till skolan igen. Mycket av det grumliga från förra veckan har rett upp sig och alla andra verkar också mycket gladare. Så nu är det full gas igen som gäller och jobba på hela dagarna så hjärnan har smält lagom tills det man ska cykla hem.

Imorgon har våra fina lärare bestämt att vi ska på vattenexkursion. Ut till något som heter Ekeby våtmark och klafsa runt och leta småkryp bredvid motorvägen. Yippi-kay-yeay! Eller föresten, jag har aldrig varit i Ekeby våtmark, och ska inte döma ut den här grejen innan jag varit på den. Kan ju nästan bli trevligt där ute om solen skiner som idag. Men min stora BITTERHET kommer från att jag var tvungen att låna pengar för att köpa ett par gummistövlar. Ett par jävla gummistövlar. Whattahell! Jag kommer ju aldrig använda dem utan de ska stå och samla damm. Väldigt irriterande, särskilt som jag kom från Gotland precis och där har ett par riktiga "styvla" som jag brukar ha på jobbet. De kunde jag ju ha tagit med mig hit om jag bara varit informerad innan. Men icke. En tröst är i alla fall att stövlarna är mycket söta och jag går till och med runt i dem just nu för att gå in dem lite. Fick iofs operera bort lite i överkanten eftersom de spände så hemskt mot mina tjocka vader men det ser man nog inte ens. Eller ja, om man vet om det och koncentrerar sig. Eller bara har ett öga för detaljer. Nu tänker ju jag vare sig använda mitt ganska klena öga för detaljer eller koncentrera mig på stövelkanten så det blir inga problem för min del. Och varför skulle någon annan vara intresserad av mina stövlar. Eh... och det är därför jag skriver radvis om dem i min blogg. Nåja, jag ska bjurra på en bild i alla fall.
image70

Ibland hinner man aldrig förstå vad som hände innan det är slut. Men ibland kan det börja lika fort igen och man fattar ingenting då heller. Om det är bra? Återstår att se...

Vad är det för dag idag? Tisdag? Och jag längtar redan efter helgen. Det blir en lång helg med fyra dagar ledigt, eller i alla fall hemma. Och det ska bli så skönt. Jag har stora planer för att piffa till min ugly balkong med lite blomster och sånt. Kanske ska jag till och med slå till och shoppa lite kläder. Med andra ord göra slut på pengarna så fort de kommit in på kontot. Men det gäller ju att passa på eftersom det verkar bli en PANK sommar. Undrar vem som tänkt ut det så smart att man får sista studiebidraget, och dessutom reducerat, i slutet på maj och sen får man ingen klok lön förrän i slutet på augusti eftersom man jobbar timme. It's crazy I tell you.

Måste väl nästan kommentera Folkpartiets stora händelse också. Lasse Leijonborg hoppar av som partiledare. Finally! Hade ju varit skandal om han suttit kvar efter deras fulkör under valet. Men å andra sidan, hetaste kandidaten att efterträda posten just nu är ju en fascist. Jan Björklund - alla barn ska sitta STILL och inte säga EMOT och gör dom det så ska de STRAFFAS - skolministern. Nåja, kan ju bli en dödsstöt för FP och det är jag inte emot.

Ett försök till en bilddagbok

image64

I fredags brände jag iväg med Caprin längs E20, med Stora Essingen som mål. Och jag körde inte ens det minsta vilse.

image65
Det var nästan lite läskigt till och med. Första gången jag körde sådär långt ensam, och på motorväg och allt. Är man infödd gotlänning och enbart kört på den lilla skrutt-ön blir det ett ganska stort steg att komma upp på Essingeleden. Kom i alla fall fram i ett stycke, och med oskadd bil.

image66

Själva anledningen att åka till Stockholm var ju för att hänga med Thord och Kim och Maj. Jag och syrran tog med rackarpalten till Skärholmens köpcenter för att handla kläder till Kim. Själv fick jag tänka på något annat då jag är lade mina sista slantar på bensin och inte hade ett rött öre att köpa något för. (Snart får man pengar igen dock!)

image67

Det knasiga var att själva målet med shoppingturen var att Kim skulle handla upp sig på icke-gravid-kläder. Men när vi kom hem hade vi endast en hög med Maj-saker. Det är till att bli en bortskämd liten parvel.Vi slängde ihop lite tacos (fast med kyckling) när vi kom hem, och mumsade i oss. Sen vart det paltkoma i soffan resten av kvällen tills jag slocknade.

image68

Idag så har jag egentligen inte gjort någonting mer än att gosa med Maj. Hon är väldigt bra på det :)

image69

Dessutom fyller min mormor hela 82 år idag, så vi ringde och grattade henne. Hipp hipp hurra!!


Tur att man har Maj att blir glad över i alla fall

Hade skrivit ett ganska långt inlägg här. Men det försvann. Och det gör mig irriterad. För jag orkar inte skriva allt igen. Gah! När ska de fixa blogg.se så att det funkar ordentligt...

I alla fall. Min motivation till skolan är låg, typ fotknölarna-låg, just nu. Vi fick en ganska saftig och fram för allt orättvis bakläxa på vår redovisning vi hade innan påsk. Det suger. För det blir dubbelt jobb just nu, vilket ingen direkt uppskattar. I synnerhet som det är lärarna som strulat till det, och vi får ta konsekvensen av deras schabbel. Ja, jag är bitter. Bitter like hell.

Men men, skit samma. Orkar inte tänka på det.

Jag har något mycket finare att tänka på. Majsen. Som kommer heta Linn i andranamn, efter mig. Gissa om jag är stolt. Hon ska heta Petra också, efter Thords syster. Så hon är nog också väldigt stolt. :D Och kläderna jag köpte till lilltjejjen sitter som en smäck. Är hon inte adorable

image56

Cause I'm back, back again *nynnar*

Kom tillbaka från Gotland till Eskilstuna idag. Seglade iväg med Gotlandsfärjan i morse, med sällskap av min pappa och min bil. Körde sen den evigt långt kringelkrokvägen mellan Nynäs och Södertälje i lugna 70-maket för att sen blåsa på lite på motorvägen. Caprin måste ha fått en chock. Den har aldrig gått så långt under en och samma körning under mina tre år jag haft den, och dessutom SÄLLAN över 90. Men den är pålitlig och härlig så det gick som en dans. Och den sitter som en smäck på parkeringen här nedanför, sitter och kikar på den genom fönstret. Och jävvlar i en låda vad snygg den är. (jag inser att jag skryter, men funkar det för Ola Salo så funkar det för mig också, så det så).

Är nog väldigt bra att jag har bilen med mig tillbaka hit, för annars vet jag inte vad jag hade gjort alltså. No offence E-tuningar, men jag vill inte vara här just nu. Är sådär sommarlovs-sprittig i benen, och vill vara på Gotland i solen och med blommorna och cruisa med Marie och allt sånt. För det är så det alltid har varit. Och jag gillar traditioner. Förhoppningsvis kommer denna dryyyyga majmånad som kommer rinna förbi och vips är det sommar och ön igen. Ska försöka vara lite glad och positiv tills dess också. För Eskilstuna isn't all bad.

En ganska bred väg, tillräckligt bred för två långtradare att mötas. En Capri. En padda. Jag träffade den. Jag mådde lite illa en stund. Jag hatar paddor och känner ingen empati. Kräla runt på vägen och se ut som ett löv och inte avsläja sin padd-existens förrän alldeles försent. Paddan ska vara glad där uppe i paddhimlen egentligen. Den blev dödad av en kick-ass Ford Capri, det kunde ha vart en beige Jetta också.

Nu ska jag ta en varm dusch, sen krypa till kojs och sooova. Har varit en lång dag med en sen kvällen före. Och imorgon blir det tidigt upp och till skolan på intro om vatten-temat. Vi får väl se vad det blir av'et.

Capri, my sweet Capri.

Jag är alldeles trött. Har hållt på med bilen hela eftermiddagen och vaxat, gnott och gnidit. Har i alla fall fått gläns på mer än halva bilen. Dock orkade jag inte mer, armarna var alldeles slut efter allt suttande från polermaskinen. Resultatet blir i alla fall över förväntan, och jag kör ändå latvarianten utan riktig cleaner och sånt. Tänk om man polerade som ett proffs, jäklar vad fin Caprin skulle bli då!

Under tiden jag höll på med det, satt far min och bytte länkarm. Skönt med en ny, så man slipper känna hur det glappar. Imorgon ska han fixa avgasrör/dämpare/system - grej. Ett hemmabygge blir det. Hoppas det funkar i alla fall.

Mycket bil-prat har det blivit nu. Men jag älskar min bil. Caprin. Aahh... blir alldeles salig när jag tänker på den till och med.

Jag och pappa har även renoverat en cykel idag, som ska med tillbaka till Tuna sen. Varje normal människa skulle ha köpt en cykel med alla delar på plats, och alldeles trampklar. Men inte jag inte. Dels för att jag är snål och inte vill lägga mina pengar på det. Och dels för att jag vet att det finns en hel park med cyklar bakom friggan. Så idag har det skruvats och monterats på nya saker på hojen. Och jäklar i mig så funkar den. Ful är den, men lagom stor. Och det är ingen garanti för en dvärg som jag. Pappa verkade dock inte uppskatta att jag tvättade hojen med rödsprit, men det var ju gryyymt effektivt. Den var ju alldeles skabbig innan också, så vad gör det för skillnad. Pettitessa!

Man tror att man ska ha semester när man kommer till öen, men icke. Herregud. Varje minut är uppbokad känns det som. Men jag bestämde idag att jag ska sluta ha dåligt samvete för alla människor jag inte hinner träffa och alla saker jag inte hinner göra. Man är inte mer än människa.

Ja. Jag hatar verkligen alliansen. De är bajs.

Däremot älskar jag Maj. Idag fick jag ett mms av syster som hette sMAJl. alltså som i smile. För lilltjejjen har börjat le nu. And so the moster-fjäsking-moves begin :D


Staräur?

Åkte till Stockholm i torsdagskväll, efter en eftermiddag med redovisningar i skolan, och hem till systra mi. Och jag hade turen att där mötas av en glad men trött liten Maj som låg och sov hos mig alldeles jättelänge framför TV.n. Myyyysigt.

Åkte vidare till Gotland på fredag eftermiddag, över några ganska rediga luftgropar, och hämtades av en raggaropel vid flyget. Hem till Själsö, klappa katten, fika lite och sen till bilen. Den startade så klart med en gång, och gick som en klocka. Fick dock åka in till stan en sväng och svabba av den med en gång, eftersom några getingbon hade behagat landa på den under vintern. Det är i alla fall GÖTT att ha igång bilen igen, och jag har kört stan runt flera varv alla redan.

Idag är det dock lite deprimerande, för det snöar. Jaaa, jag skojar inte ens. Det snöar som bara den, och har gjort sedan inatt. WTF! Det ska ju vara vår och blåsippor och fågekvitter nu, inte nån jävla snö. Staräurar i all ära, men det här är väl att ta i? Hoppas innerligt att det försvunnit tills imorgon, så man kan åka nånstans. Nu känns det inte så lämpligt med sommarpuckarna på bilen, i de här backarna. Då nosar man nog på en tall innan man hunnit säga TÄCKER FÖRSÄKRINGEN DET HÄR?

Får passa på att plugga idag då kanske, så jag är av med det här....hrm. Tråååkigt.

Var ute med Marie och Josefine och Linda och några till (?) i lördags. Vi bestämde oss för Munken, och OMG vad folk. Vi stod i kö i ca. 40 minuter, och fick sen en smärre chock när de tog 150 pix i inträde. Men men, det fick ju gå. Fritt med folk var det i alla fall, och konstigt nog kände jag nästan ingen. Men va gör de da?

Har tappat lite inspiration att skriva mer nu, för det ligger en alldeles klivänlig kissekatt här brevid, och jag tror jag föredrar henne. Eller något!


Dagdrömmeri, och gamla minnen

Klockan slår alldeles snart 23:00, och det är egentligen alldeles för sen för mig att sitta här och klottra. Borde sova, eller i alla fall göra något viktigt. Har tusen saker att göra, trots att jag yrt runt här hela kvällen. Gah! När slutade jag vara en strukturerad person som alltid kom i tid, och när blev jag en sent anländande slarvmaja? Det hela förefaller mycket märkligt. Jag tror iofs inte alls att jag är slarvig och ostrukturerad om man jämför med en del andra. Men när jag jämför mig med mig själv för typ tre år sen. Då är det stooor skillnad. Och det på mer än ett sätt.
Imorgon eftermiddag ska jag tillsammans med min studiegrupp redovisa första tema-arbetet. Skönt att vara klar, man har inte tänkt på så mycket annat nu ett tag känns det som. När redovisningen är klar, och jag lyssnat på övrigs klassen med för den delen ska jag RUSA hem, äta lite mat, sen åka ner till stationen och tuffa tåg till Sthlm. Ska sova en natt på Essinge Högväg, och gulla med Maj och fnissa med Kim och retas med Thord.

Och slutligen ska jag flyga hem. Hem. Hem. Hem. Hem. Åh, vad jag saknar hemma. Varje dag. Men nu ska jag få vara ganska många dagar hemma på ön. Det har varit ganska hårt utan Gotland i vår faktiskt. Inget gå ner till havet och titta på yviga vågor. Inget sommardäcksbyte. Inget solande på hamnen. Inget pärkande i Almedalen. Nada. Och det blir på nått sätt inte riktigt vår då, när man bor i en stad. Jag är van att få ströva på en gräsmatta och lukta på våren. Eller plocka blåsippor. Men gör man det här blir ju folk arga. Jag tycker att jag som gotlänning borde få har rätt till åtminstone en liten bukett, oavsett om jag råkar plocka den i Sörmland. Snålt!

CAPRIN!! Jag har fan inte tänkt på nånting annat den här veckan. Mitt huvud består just nu till 90% av fantasier om hur jag på fredag ska kasta mig hem från flyget, bända upp låset på garaget, släpa ut allt enris som förhoppningsvis hållt råttorna borta från inredningen, koppla på batteriet, och vrida runt nyckeln. Och jag VET att han kommer starta efter några få malningar. Det kommer lukta unket, så jag kommer få spraya Wunderbaum-sprej för att få tillbaka raggakänslan. Sen ska jag åka hem och låta min far lyfta i högtalarlådan i skuffen, sen ska jag åka in till Visby för att tanka och pumpa däcken. Sen ska jag åka runt, runt, run. Upp på Öster, förbi Norgatt, över Bingeby, smyga bort till Lundbygatan och göra en kickdown så det bara vrålar, ner till hamnen och vidare via stranpromenaden ner till Snäck och sen börja om igen. JA JÄVVLAR VAD JAG LÄNGTAR! Har saknar pärlan!



Och inte nog med det. Jag har till och med köpt nya Capri-solglasögon. Pilotmodell naturligtvis, med ett inslag av pimp. Klockrent.

Och så ska jag får träffa Marie. ÅÅÅÅHHH vad jag har saknat Marie. Hinner till och med träffa Josse innan hon åke tillbaka till Örebro. Det blir Munken på påskafton för vår del. Stuff, stuff.

Sitter och lyssnar på de två finaste balladerna just nu, och båda "råkar" vara från Melodifestivalen. Båda är helt vemodiga och deppiga och jag älskar dem. "Trying to recall" med Marie Lindberg. Dock måste det vara den studiofixade versionen. För ärligt talat så sjöng hon ju vansinnigt illa live. Men låten är fin ändå. Sen är det "I remember love" med Sarah Dawson Finer. Jäklar vilken röst.

Nej. Nu blir det knoppa för min del. Jag hoppas att jag nu med detta inlägg inspirerat folk att läsa min blogg igen. Både besökare och kommenterare har minskat drasktiskt de senaste veckorna. Ganska ledsamt, men å andra sidan har jag väl inte skrivit något värt att varken läsa eller kommentera. Inte detta inlägg heller. Men å andra sidan har jag ju mest den här bloggen för min egen skull. Tycker om att skriva av mig, behöver det. Och sen tycker jag om att kunna gå tillbaka flera år i tiden, och läsa om vad jag tänkte på, vad som gjorde mig glad eller ledsen och hur jag i såna fall uttryckte det. Alltid lika roligt att se om man förstår "dolda" budskap man skrivit. Har varit en flitig dagbokskrivare på Lunarstorm i all tid, och även om jag läser ett inlägg från typ 2002 så minns jag varför jag skrev en viss sak, eller vem jag syftade på med Han eller Hon. Ganska häftigt. 

Eeh...märks det att jag försöker undvika att gå och lägga mig... Men nu finns det inte mer att skylla på.

Därför vill jag jobba med små kottar...

Har varit inne och saxat lite på Tjuvlyssnat, och här kommer nu en liten kavalkad. Beredd er på en gnutta asgarv.

Pojke ~5 (pekar på mammans underarm): Mamma , vet du vad den här muskeln heter?
Mamman: Nej, det vet jag inte.
Pojken: Den heter gäddhäng! Gäddhäng heter den mamma! Gäddhäng!

Pojke ~3 står med pappa ~25 i kön.
Pojken (mot de övriga i kön): Kan ni hålla käften!
Pappan (tar med pojken och sätter honom på en bänk vid kassan): Nu sitter du här och är tyst!
Pojken (mot kön): Ni kan hålla käften i alla fall!


Pojke ~12 beställer och betalar, kommer sedan på att han glömt köpa något och går bort en bit och raffsar åt sig något och går tillbaka till kassan, där en ny kund blir betjänad.
Kassörska ~30 (svalt): Du borde komma på vad du ska ha innan, lite smartare kanske?
Pojken (ännu svalare): Det är inte jag som är 40-plus och jobbar här, 7-Eleven-Einstein!

En av lärarna i klassrummet vinkar till en annan, nyanställd, lärare som går utanför.
Flicka ~7: Vem var det?
Läraren ~50: Det var Gudrun!
Flickan: Var det hon som högg ner alla träd?


(En mamma och en dotter sitter i en kupé och dottern skriver en önskelista)
Mamman: Vad önskar du dig?
Dottern: En snäll mamma.
Mamman (lite bestört): Men det har du väl?
Dottern: Nej.

( Pojke ~6 står i kö för att betala med sin mamma och lillebror ~4. Pojke ~6 slår på sin lillebror)
Mamma: Sluta nu! Man ska inte slå sin lillebror.
(Pojke ~6 vänder sig om och pekar på en kvinna ~40)
Pojke: Men får jag slå henne då? Henne känner jag ju inte.


(Två långhåriga killar ~10, står vid disken när en tant ~70 kommer fram till dem.)
Tanten: Jaha, är du en kille du också?
Kille 1: Jaa!
(Kille 2 skrattar högt.)
Tant: Ja, det är ju så svårt att se när ni är så långhåriga! Ni kanske skulle sätta upp det?
Kille 2: Men NEJ!! Jag tänker inte se ut som nån finansminister!


Dotter ~3: Jag är hungrig!
Pappa: Vi ska äta när vi kommer hem.
Dotter: Vill äta nu!
Pappa: Jag ska baka pizza när vi kommer hem, lugna ner dig nu.
Dotter: Vill äta människor!


Öbor i stan

Har mamma och pappa på besök över helgen. De kom i torsdagskväll, och åker härifrån måndag morgon. Väldigt roligt tycker jag, skönt med lite gotlänningar så jag kan få bre på och säga stain och baingys och Bogekorset utan att behöva förklara mig. Härligt ;)

I fredags så hade vi lite Eskilstuna-rundtur. Åkte kors och tvärs, och avrundade med en promenad i Gamla Stan. Dock var både jag och pappa lite krassliga så vi åkte hem ganska fort igen.

Och i lördags så var det en stor dag. Blev av med hela FYRA oskulder.
1. Första gången jag körde bil OFF-Gotland.
2. Första gången jag körde bil på en motorväg.
3. Första gången jag körde bil i Stockholm.
4. Första gången jag såg en grävling. Dock alldeles död på en motorväg på väg till Stockholm.
Vi åkte då som sagt till Stockholm och hälsade på lilltjejen och hennes föräldrar. Och Maj bara sov och sov och sov hela dagen. Hon kikade lite ibland för att se om vi åkt, och sen blundade hon gott igen.

Idag är det planerat ett besök på Parken Zoo. För jag skulle gärna se en levande grävling också. Haha! vet iofs inte om de har grävlingar där, men om inte får jag väl nöja mig med tigrar och sånt. Har jag tur så kommer även Kim och Thord och Maj upp från Stockholm och tittar på djur med oss.

Nåja, en kort uppdatering. Nu ska jag piffa mig lite, sen dags att åka en sväng igen. Gud vad jag saknat att åka och köra bil! Och på fredag ska jag ta ut CAPRIN ut garaget, och bara gliiiiiiiiiiiiiiida genom ett påskigt april-Visby.