Och plötsligt vaknar folk till liv...

Kommentarerna har bara rasat in efter mitt förra blogginlägg. Plötsligt vaknade alla läsare till liv och blev nyfikna. Muahaha säger jag bara ;)

Vad skall jag säga då? Jag har träffat en karl, som jag haft kontakt med ett bra tag, och nu är vi tillsammans. Helt enkelt. Mer än så vill jag inte hänga ut stackarn här  bloggen. Ni får fråga när ni träffar mig istället.

Är på Gotland just nu, vilket är härligt. Träffa familjen (de tre som saknas kommer på fredag!), träffa kompisar, ta det lugnt och allt sånt. Har dock en MASSA plugg som jag borde göra. Men det är så svårt att komma till skott. Mycket skönare att bara hänga runt här hemma istället, haha.

Det är samtidigt ganska jobbigt att vara på Gotland, när man är nykär och har sin man på andra sidan havet. Men det är så det är. Jag kommer ju hem till Eskilstuna snart igen. Och vi lär väl få vänja oss eftersom vi inte ens bor i samma stad. Gah! Men det kommer funka ändå.

By the way, Facebook? What's the deal? Jag ser inte riktigt det roliga... men jag är rätt färsk där ännu så jag får ge det ett tag till.


:D

Någon har fått ett namn.
Micke heter han.
Jag tycker om Micke, väldigt väldigt mycket.

You sweet thing!

You sweet thing
Changing my world to something gorgeous

Varför jag gick ut Svenska kyrkan?

Som en respons på mitt förra inlägg fick jag följande kommentar av Mattias :

Varför har du gått ur kyrkan? Tycker alla verkar gå ur. =(
Tänkte att jag skulle försöka besvara frågan. Det finns olika anledningar, med olika motiveringar. Jag presenterar om inte alla så i alla fall några.

1. Jag är inte kristen. Jag tror inte på Gud. Jag tror inte på Jesus. Jag tror inte på Bibeln. Det är den största anledningen. Dock firar jag de kristna högtiderna, men det beror på mer på tradidtion än något annat. Är nog inte ensam om att fira jul för att det är härligt att ha kalas med familjen, och inte för att fira Jesu födelse.

2. Jag har aldrig valt att gå med i någon kyrka, så inte heller den Svenska (kristna) kyrkan. Detta skedde automatiskt när jag föddes, mina föräldrar har aldrig skrivit in mig. Så jag kan ju egentligen tycka man bör vända på frågan; varför har jag gått med i kyrkan från första början? För att kyrkan bestämde det åt mig...

3. Jag vill slippa betala kyrkoskatt. Rent ekonomiska skäl alltså.

4. Jag är långsint. Mina två äldre syskon blev inbjudna till att konfirmera sig som 14-åringar av vårt lokala pastorat. Jag fick ingen inbjudan, trots att mina förutsättningar var lika som mina syskon. Inte döpt, men med i kyrkan.

5. Jag tycker att religion är obehagligt. Den har blivit en ursäkt för så mycket ondska genom tiderna.

6. Redan som 5-åring dissade jag kyrkan, via Kyrkis. "Kom mamma vi åker hem, det var tråkigt här". Så mina tankar om att kyrkan inte var en plats för mig startade tidigt.

7. Jag kan inte se att jag någonsin skulle ta till mig kyrkans budskap i mitt liv. Är inte döpt, inte konfirmerad, vill inte gifta mig kyrkligt, kommer inte att döpa mina barn, och känner väl inte direkt starkt för en kyrklig begravning.

8. Varför skall jag vara medlem i något som inte ger mig någonting, som jag inte utnyttjar och som jag framför allt inte tror på?

Har jag motiverat tillräckligt?

Nu betyder inte det här att jag inte respekterar Svenska kyrkan, eller andra församlingar med för den delen. Jag har inget emot att människor tror, och att de finner styrka i saker även om jag inte förstår det. Så länge ingen far illa så go for it. I won't mind. Men jag tycker det är fel att man automatiskt tvingas in i kyrkan. Vet inte riktigt hur det är idag dock. Men för att se till mig själv, jag valde inte kyrkan, mina föräldrar valde inte kyrkan, kyrkan valde mig. Och jag kunde inte göra slut förrän jag blev 18 år. Konstigt.


Får man ta mobiltelefonen med sig in i himlen?

Igår fick jag ett sms. Ett mycket konstigt sms. Men det var roligt. På ett konstigt sätt. Numret är för mig okänt, och med det underskrivna namnet känner jag ingen direkt. Jag svarade inget, vilket var lite synd för idag har jag kommit på många olika saker man skulle kunna ha svarat med. Så här stod det:

Du är älskad dyrbar och oändligt värdefull.
Gud gav sin ende son för att om du TROR FÅR DU EVIGT LIV!
Kram XXXX


(Jag valde att inte skriva ut namnet, jag hänger ju trots allt ut ett sms som förmodligen var ämnat för någon annan)

Snälla. Håll med mig. Är inte detta fruktansvärt roligt? Jag är inte döpt, inte konfirmerad, jag har gått ut Svenska Kyrkan och jag kommer aldrig att vare sig gifta mig eller döpa mina barn på ett kyrkligt sätt. Man kan kanske kalla mig hedning ;) Men det här sms:et. Var det till mig, eller till någon annan? Det kanske är de olika kristna falangernas sätt att hänga med i nutiden? Liksom "nu skall vi skrämma folk att tro goes 2000-tal", med internet och mobiltelefoner.

Nåja. I find it amusing.

Jag känner lite hat mot Eskilstunas moppefjunisar...

Mopedister.
Dessa förbannade mopedister i denna stad.
Jag bli galen på dom! De har inget vett what so ever.
Jag har aldrig stött på några som är så nonchalanta i trafiken som mopedistern i Eskilstuna.
De är rent livsfarliga.
Alla kör såndär kjolmoppe, scoter.
Och överallt, mot alla trafikregler precis hela tiden.
För att nämna några exempel:
De kör nästan uteslutande på cykel och gångbanor, vilket inte är särskilt trevligt för cyklister och fotgängare. Man blir omkörd så det viner kring öronen, och de där jävla mopederna låter ju knappt så har man lite MP3 i öronen så märker man inte att de kommer.
Jag har flera gånger sett mopedister bränna mot rött, en gång blev jag till och med omkörd när jag stannat för rött.
Och en gång höll jag på att klippa två killar på moped när de faktiskt förväntade sig att jag skulle stanna för dem på övergångsställe.
På min tid så hade man gamla hederliga FS1:or och sånt som krävde lite känsla för att köra.
Jag tror det är farligt med bara gas och broms, och ingen koppling.
Det går mycket fortare då. (Detta trots att min egen bil är automat.)
I alla fall.
Jag inser att jag låter som en riktig pensionärs-gnäll-kärring just nu, men det gör ingenting.
Det var bättre förr!


Haveri

Jag är tillbaka efter tre låååånga dagar utan Internet. Har haft ett helvete att försöka få det att fungera igen, men till slut lyckades jag på egen hand. Det krävde dock en så kallad PC-återställning. Det vill säga NOLLSTÄLLA till fabriksinställningen. Allt detta jobb bara för att jag i all välmening ville uppdatera till Internet Explorer 7.0. Det kommer jag icke göra om. Gamla, hederliga Explorer duger för mig.

I alla fall. Jag har saknat min blogg.

Jag efterlyser härmed en old compadre!

Alla människor man känner i sitt liv, som sedan bara försvinner och glöms bort. Dom är ganska många. En del saknar man, andra inte. En del saknar man till och med väldigt mycket. Jag har en sån person.

När jag började högstadiet fick jag lära känna världens grymmaste tjej, nere från djupaste Storstudret. Under gymnasiet hängde vi också. Det är sällan man träffar så härliga människor, men just den här bruden var helt underbart rolig. Men sen bara tappade vi kontakten. Det tycker jag är vansinnigt tråkigt.

Sen kom jag på att man kan googla människor. Jag googlade henne, ingen större utdelning. Sen kom jag på att många faktiskt också googlar sig själva. Så om jag yppar hennes namn här i bloggen, och hon googlar sig själv så kommer hon hitta hit. Och då kanske hon blir lite glad och skriver en kommentar så man kan få tag på henne igen.

Hanna Wass. Googla dig hit för hundan. Och ja, jag är fortfarande en nörd :)


Gamle vän - du förtjänade ett bättre öde

Jag mår inte så bra. Det suger.


Sitter här och kurar i min soffa och lyssnar på
Anna & Idde. Brevid ligger Azra och och halvsover, jag tror hon är på gång att bli busig igen. Hon följer mitt knattrande ganska intresserat. Så snart har jag nog ett stycke kattunge i fingrarna. Men det gör ingenting. Har precis pluggat klart för i helgen. Det tog mig två dagar att få tummarna ur och läsa en bok. Boken var till råga på allt lättläst och intressant. Varför satt det så långt inne att läsa den då? Nåja, nu är det gjort och jag har till och med skrivit ett "kortfattad" sammanfattning. Det blev mer en bokrecension, men det struntar jag i. Vaga beskrivningar över uppgifter leder till uppgifter med vaga ramar. Så det så. Läste i alla fall en härlig liten vers i den där boken:

Böcker skall blänka som solar
och gnistra som tomtebloss.
Medan vi läser böcker
läser böckerna oss.
Kan böcker läsa människor?
Det kan de förstås!
Hur skulle de annars
kunna vet allting om oss?
(Lennart Hellsing)

  
I torsdags så tog jag min röda bil och styrde kosan mot Örebro. Jag skulle komma och titta på Josses nya lägenhet, och även passa på att hänga med henne, Marie och Anna. Jag körde väldigt vilse i Örebro. Men det gör inte så mycket. Roligt var det däremot att när jag irrade runt där inne så fick Anna syn på mig, genom ett bussfönster. Vad är oddsen för det liksom? Men det var tur, eftersom jag körde åt fel håll igen, och efter ett litet samtal hittade jag rätt. Det var grymt härligt att träffa tjejerna igen. Jag saknar dom nästan jämt, hihi. Vill ni se bildbevis på min Örebrodag, så kika här (den 6 september måste man klicka på också!). Vi var på IKEA och nu är jag störd. Ungefär 50% av min vakna tid går åt till att planera vad jag skall köpa på IKEA när jag får lön. Och konstigt nog planerar jag för en månadslön, och inte en veckas lön. Skall bli intressant att se hur det löser sig. Men jag är i alla fall galet sugen på att piffa mitt vardagsrum nu. Har sett likadant ut i ett år. Det är länge.


Min bror har kört rally idag. Han kom sjua. Hurra. Mindre hurra för att hans avgasrör snodde ihop sig. Men det lät säkert alldeles härligt.


Idag är lite av en sorgens dag. Fick ett sms av min mamma i morse. Hon skrev att de varit på skroten igår. Där hade de sett Golfen. Min Golf. På skroten. Shame on you som körde dit den. Golfen var inte redo att dö ännu, det känner jag ända in i skelettet. Stackars Goffan, alldeles ensam där bland en massa vrak. Jag skall komma och klappa på dig när jag kommer till ön. (Vilket förhoppningsvis är om två veckor!)


                                           Första kärleken

Idag upptäckte jag att det var hål i mina gardiner i vardagsrummet. Stora långa revor. Jag gissar bara nu, men kan orsaken heta Azra. Jäkla rackartuss. Hon trashar min lägenhet piece by piece när jag är i skolan. Eller så vill hon också göra om här. Förstår henne.


Varför gör jag saker så mycket krångligare än vad de behöver vara ibland? Önskar man kunde koppla bort hjärnan ibland och följa hjärtat lite mer. Det skulle jag nog må bra av.


Kan man vara en frukostflinga?



Någon säger att jag är en kalaspuff.
Är det verkligen så?

En sång för Maj


image114

Tänk att en sådan liten människa kan vara så mycket glädje.
Bilderna är från den soliga dagen i augusti hon och hennes namn firades.
Maj Petra Linn Pettersson-Sundström.
Du är det häftigaste jag varit med om.

image115

Varje hårstrå på ditt huvud har jag räknat
Du är värd mer än allt fåglarna samlat
Inga tårar har du fällt, inga sorger har du mött


Sov lille klumpeduns, sov nu sött
Jag säger till alla jag känner om dig
Den här klumpedunsen vet mer än mig


Dom slänger silverpärlor till svin
Må dina dagar bli guld i ditt liv

Dagen vet vad som väntar dig
Att natten kommer och hämtar dig

Vägarna som du strövar på nu
där stoppar ingen mur


Somna nu, och spring till världens ände
sov nu, och må du springa länge

Somna nu, och spring till världens ände
sov nu, jag hoppas du springer länge
(Vaggvisa för flyktbenägna, Håkan Hellström)


Det här är lite skäll faktiskt.

People, what's the matter with you?!
Eller är det jag som bara skriver ointressanta,
icke kommentarvärda blogginlägg nowdays?



Idag åker jag till Stockholm för att MYSA med Maj.
Jag skall även fira Thord litegrann.
Och krama min syster.
Där stannar jag till imorgon.
Imorgon kommer Marie till huvudstaden.
Hon ska åka med mig till Eskilstuna.
Det tycker jag är bra.
Marie är jävligt bra.
Och Maj är mysig.
Nu ska jag packa ihop min katt och åka.
Adjö.