en sorgens dag!

igår sa det krasch. och ALLT som jag hade på min dator försvann och dog. jag har inte gjort en enda säkerhetskopia sen jag köpte min dator. så ett års samlande av musik, skolarbeten och bilder är borta. jag är lite ledsen för det. stackars mig... lucky for me att jag dock hade lyckats spara allt skolarbete som ska redovisas på måndag på ett usb-minne. hade jag inte gjort det hade jag varit mycket ledsen nu, och stressad. det är inte bra för nerverna att datorn pajar 5 dagar innan sista examinationen före sommarlovet. gah!

så om ni har några roliga bilder skicka dom till mig. för nu finns det en jävla massa plats.

Löser världsproblem?


Jag tror världen skulle vara ett bättre ställe om alla fick ha röda skor.

image89

Röda skor gör människor glada. I alla fall mig.









(Gud vad jag är i behov av en ORDENTLIG digitalkamera, camen är värdelös)

<3

Jenny hade gjort en så fint blogginlägg till sin bror, och jag tänker nu rippa hennes idé totalt.



image87

Dom är så fina :)  Jag älskar er!


image88


I know him SO well

Tänkte här återge ett samtal jag hade med min bror Linus idag. Herregud :)

***

Samtalet handlar om mors kommande födelsedag, och det är saker som ska fixas.
Lillasyster: Hämta papper och penna så du kan skriva ner det här nu.
Storebror: Najje, det behövs inte. Jag kommer ihåg.
Lillasyster: Vad var det då?
Storebror: *räknar upp hälften av sakerna han skulle komma ihåg
Lillasyster: Men det var ju fler saker!
Storebror: Det har ingen sagt till mig i alla fall.
Lillasyster: SUCK! Joe. Men hämta papper och penna och skriv ner det här nu.
Storebror: Okej da. *prassel i bakgrunden* Så.
Lillasyster: Har du papper och penna nu?
Storebror: Ja.
Lillasyster: Är det verkligen säkert?
Storebror: JOOOO!
Lillasyster: Okej. *räknar upp ett par saker*
Storebror: Oj, vad mycket det var.
Lillasyster: Jaa...
Storebror: Vänta lite, jag måste bara hämta papper och penna...

Galet.

25. Tjugfem. The golden datum. Pengarna rullar in på kontot för de allra flesta. Och folk blir som galna. Vad handlar det om? Man kan inte vistas ute på stan, i trafiken eller i någon affär detta datum. Läskigt tycker jag. Den enda dagen som "vanligt" folk är galnare än pensionärerna när man är och handlar...obehagligt.

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig. Jag har önskat mig en Opel Calibra. Jag höll på att få en Opel Calibra idag. Men inte riktigt på det sätt jag hade tänkt mig. Istället för att få den i min ägo, höll jag på att få den i Caprins framskärm. Stylad bil kan man ha, men inte titta sig för i rondellen. Jag blev alldeles rädd, svor väldigt mycket, orsakade lite däckskrik, gav onda ögat, körde lite i "mitten" på rondellen och sen var det som att det aldrig hänt. Som sagt, folk är galna den 25.

Har setat (jaa, det är ett Eskilstunadialektord jag lärt mig!) i skolan idag och jobbat med Jenny, Annica och Tina och jag tycker vi har lyckats bra med vårt arbete so far. Igen :) Dock ser jag fram emot sommarlov, att slippa tänka på skolan. I sommar blir det att gå upp, åka till jobbet, jobba, åka hem och sen är man LEDIG! No worries tre dagar i veckan utan att man behöver fundera och planera. Skönt. Men på det stora hela är det faktiskt roligt att plugga.

På tal om setat, jag har även lärt mig att det inte heter tryckte utan tröck. Jag fnissar lite inombords när jag hör det. Men det får jag, för Eskilstuningarna fnissar åt mig ibland med. De kan inte ens höra skillnad på tre och trä. Galet.

Om en plus en liten vecka!

Lelleträffen.
Midsummer week.
Midsommar.
Födelsedag.
Melody Club.
The Ark.
Sahara Hotnights.
Munken.
Hamnen.
Fidepuben.
Coverband.
Ojojoj!
Sommar 2007.


Familjen, Själsö, sommar!


     
  

  
     

Bara 18 dagar kvar!

Egenhet

Jag är en skadad person. Arbetsskadad. Jag kan inte gå förbi något som har med parkarbete att göra utan att kasta en öga och se hur det ser ut. Jag myser till och med lite när det inte ser bra ut, för då får jag känna mig duktig och tänka att det där hade jag gjort så jävla mycket bättre. Och i mitt bostadsområde så får jag mysa ganska mycket för här ser det ut som hell. Det är nästan så jag personligen kommer rycka upp maskrosor snart, men bara nästan. Härom morgonen, strax efter en sisådär sju på morgonen hörde jag en gräsklippare utanför fönstret. Och jag rusade dit för att kolla på den. It's sick I tell you. För det kan väl aldrig vara så att jag är sugen på att börja jobba? Det kanske är så det ligger till.

Skrivet förra våren här i bloggen:

"Jag tycker det är roligt som fasen.Och jag har förstått att det verkar lite knasigt för omgivningen. Att sitta och skumpa på en stor, ganska otymplig maskin som låter nått vansinnigt mycket.
Så här kommer min topp5-lista på varför det är så jävla kul att klippa gräs.

  1. Det är 4 hjul och en ratt. Det brummar. Alltså är det roligt.
  2. Man ser det konkreta resultatet med en gång.
  3. Man hinner fundera på allt och ingenting, och det är bra.
  4. Man får lyssna på P3 hela dagen, Pop Nonstop forever!
  5. Eh... nu vet jag inget mer. Men de ovanstående argumenten är bra så det räcker."

Och det stämmer fortfarande. Dock har de ju tagit bort Pop Nonstop på vardagarna. Hur ska min sommar bli nu? :)Åh, jag erkänner nu.
Det vackraste jag vet är en nyklippt gräsmatta där tusenskönorna precis rest sig igen.

Sommar, here I come!


Fram för mer fredliga protester i världen!

Satt i min soffa och slözappade denna mediokra söndag. Fastnade på tvåan, en repris av "Det känns som fredag".  Ett ganska dåligt program av det jag sett hittills, men nu hade de ett inslag som fullständigt trollband mig. Svenska Akademien hade samlats ihop med Governor Andy och Isabelle, utrustat ett lastbilsflak med feting-högtalare och åkte runt i Stockholm och dånade ut sin musik. De kretsade mest kring Stureplan. Och det är så genialt att jag blir alldeles varm. Här får ni läsa en del ur texten till låten ?"Vakna".


"/.../

vi står handlingsförlamade, förstenade

medan de starka utnyttjar de klenare

och utan att vi alls reagerade

har våra hjärtan blivit högerplacerade

tiden är nu, inte senare

vi måste vakna upp och jag menar det


vi måste vakna

allians för dom svaga

ignorera deras expertis

rädda planeten från människans kris"


Och det här fullkomligt fryser folk på gatorna, en del dansar och sjunger med. Andra håller för öronen och hytter med näven. En patetisk stackare på en balkong moonar åt ekipaget.


Jag önskar att jag hade kommit på den här idén. Hatten av för er som gjorde det. Det är så klockrent. Musik is the shit, det är så man berör människor. Och att spela reggae (svensk progg a la 2007) så det fullkomligt dånar mellan väggarna på Stureplan är helt enkelt underbart.


Min dag blev så ofantligt mycket härligare nu!


Don't fake your love!

Jag längtar efter sommaren. Det är så härligt med sommar. Det är ännu härligare med sommar på Gotland. Det bli ytterligare ännu mer härligt att det kommer bli kortare arbetsveckor, och mer ledigt denna sommar. Dessutom fick jag nu får någon dag sedan nys om att Melody Club kommer till ön, och det gör även The Ark + Sahara Hotnights. Frivolt säger jag bara!


Har verkligen, verkligen försökt komma på och inspireras av saker idag för att ha något klokt att skriva här ikväll. Men det är alldeles tomt. Värdelöst.


Peace, love & Håkan Hellström to you all


Post och turistjävlar

Jag är så väldigt bitter just nu. Min hemlängtan är enorm, och efter att ha pratat med diverse familjemedlemmar och blivit erbjuden att låna pengar för att komma hem i helgen, (ledig tills tisdag?), kastade jag mig hem och letade biljetter. MEN allting är fullbokat. Det fanns några ensamma flygbiljetter som låg och skramlade men de kostade typ 1300 pix ENKEL! Vågade inte åka till Bromma/Nynäshamn för att chansa heller eftersom det inte är skoj att vara strandad någonstans mitt i sena natten. Så istället blev jag alldeles ledsen och deprimerad. Men det har gått över till att vara bitter på alla förbannade golfturister som ska ner till sina sommarhus över långhelgen, när platserna egentligen borde gå till fattiga och hemlängtande studenter. Hör ni det!



I skolan har vi påbörjat tema 3, och vi ska göra ett arbete riktat till förskoleglin som ska handla om mjölk och kor. Jag är rädd för kor. Hu. Men det är roligt. Jenny och jag påbörjade idag en saga på rim, om hur mjölken går från ?hage till mage?. Utomordentligt roligt är det. Kanske kommer jag delge er resultatet senare, när arbetet är redovisat och klart. Men bara kanske.



Dagens WOHO-post: Fick ingen direkt woho-post idag (förutom antagningsbesked inför nästa termin). Igår däremot fick jag ett namnsdagskort från finaste Maj, föreställande just Maj. Ett mycket roligt kort, som jag skrattar åt varje gång jag går förbi det.



Dagens WhatTheFuck-post: Fick igår låna Pirates of the Caribbean 2 av MDH-Annica eftersom jag inte sett den. Och gissa vilken film Lovefilm skickade idag? Hade inte hunnit ta bort den från min lista. Så nu har jag två ex av samma film hemma, istället för två olika att fördriva tiden med. Filmguden hatar mig.



Min blogg har inga kommentarer längre. Sad, so sad. Och jag är också lite sad som måste påpeka det hela tiden, men det brukar hjälpa litegrann i alla fall ;)  Så skicka nått roligt, i need som cheering up!

Jag hittade en lista jag snodde....listor roar mig.

Kär? Sällan.
Önskar du att du bodde någon annanstans? Nja, på Gotland vissa dagar.
Tycker du att du är attraktiv? Naj det skulle jag inte påstå...

Dricker du? Det händer, men inte ofta nu längre.
Använder du droger? Dock aldrig.
Röker du? Naij hiuu
Vilket schampo använder du? Just nu varvar jag mellan VO5 och Goldwell.
Vilken parfym använder du? Billig...haha
Vad är du rädd för? Gräshoppor. Stora, groteska, gröna gräshoppor.

Gillar du att tvätta? Inte i gemensam tvättstuga i hyreshus.
Gillar du berg och dalbana? Att titta på, men inte att åka i.

 

Senaste:

Filmen du hyrde? Säg att du älskar mig, oerhört obehaglig.

Filmen du köpte? Nån såndär Aftonbladet-film. Chicago tror jag den hette.
Låten du hörde:  Leave me alone - Hanna Pakarinen. (Finlands bidrag i Eurovision)
Låten du laddade ner? Samma som ovanstående.
Personen du ringde?  Anna-Karin.
Personen som ringde dig? Jenny.
TV-program du såg? Nya Tider, jag älskar gamla såpor!
Boken du läste? Kreativ Teknik, dvs kurslitteratur...

Personen du fick e-mail av? Hm. Min moster tror jag. Eller min syster.
Personen du fick sms av? Fick ett MMS från Kim igår, men en sovande Maj på bilden.
Saken du köpte? Ett par skor, för lånade pengar. Men värda vartenda öre.

 

Favorit?

Mat: Sallad.
Låt: Pollenchock och stjärnfall - Lars Winnerbäck är en av dem i alla fall.
Sak att göra: Cruisa med Caprin. Mmm!

Sport: Handboll
Dryck: Cocaholic, men jag har inte druckit det på säkert en månad. *klappar mig själv på axeln*
Kläder: Mysbyxor

Film:  Fight Club, Ace Ventura - when nature calls och Fjorton suger.
Bil: Ford Mustang. Och Caprin såklart.
Serie: O.C och Grey's Anatomy at the moment.

Har du någonsin:

Gråtit över en pojke? Ja.
Gråtit över en flicka? Ja.
Ljugit för någon? Ja.
Varit i slagsmål? Ja.
Blivit arresterad?  Nej.
Träffat någon från internet IRL? Ja.


Antal:

Gånger du vart kär? En gång. Sen finns det ju lightversioner.

Gånger ditt hjärta brustit? Samma som ovanstående.
Hjärtan brustit på grund av dig? Det är svårt för mig att veta säkert.
Tjejer du kysst?  Inga.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? 10 gånger kanske. Inte vet jag.
Ärr du har på kroppen? Ett som jag kan komma på, på ryggen.


Vad har du gjort idag?
Varit i skolan, på biblioteket och kollat film.

Var det kul? Lagom.
Brukar du svära mycket? Som fan.
När stiger du upp på morgonen? Ofta alldeles för tidigt.
Gillar du att slåss? Ibland.
Vad har du på dig? Mysbyxor och ett linne.
Vad ska du göra ikväll? Inga planer.
Vad är du allergisk mot? Gluten, laktos och mjölkprotein.
Använder du hårspray? Nein.
Kan du stå på händer? Varför skulle jag stå på händer?

Salt eller socker? Salt.
Gillar du ketchup? På makaroner.
Kan du sjunga? Jaa. Alla kan sjunga.
Land du vill besöka? Jamaica, eeeyyyy man.

 


Är inte ensam på namnsdagen längre :)

image72

Eh. Det är extremt ego att bara kasta upp en bild på sig själv såhär, jag vet. Men det var så länge sen jag hade nån bild här, och eftersom det trots att är min namnsdag idag kan jag väl i alla fall få vara lite självupptagen?! Det är lite skoj att det är Linn idag, för det är första gången jag får dela namnsdag med världens gulligaste unge.

Var ute igår, med Jenny och hennes kompisar. Hade jätteroligt, trevliga tjejer det där. Och dessutom var det gött kul att få dansa, dansa, dansa lite. Det är det ju alltid! Det var för övrigt Jennys 20-årsdag som var kvällens anledning till att partaja. Och dra mej baklänges men jag så faktiskt en del chix på Lotus. Har annars upplevt den här stan som ganska tom på hunkar i min smak, men igår så....*dreggel*.

Ytterligare en upptäckt. Alla i den här stan heter typ Johanna eller Jenny. Det börjar bli förvirrande *asg*.

Är ganska bitter för tillfället. Kim och Thord och Maj är på Gotland och jag bara ser framför mig hur dom sitter på den nymålade terassen på Själsö, grillen ryker i bakgrunden och mamma och pappa och Linus och Linda är också där. Sira ligger under bordet och gnager på en vedklabb, och Sasha sitter på verandraräcket och solar sig lite. Åh, jag vill också vara hemma på Gotland. Älskade saknade Gotland.

Men jag gillar Eskilstuna också. Saknar familjen dock.

För övrigt; 18. The Ark är MYCKET bättre än 18. Gjorde dock ett svagare uppträdande än i svenska finalen tycker jag. Men ändå... 18. Europa get a grip. Annars tycker jag att Finlands bidrag är grymt bra!



De ska va reggae på sommarn!

Tänkt er någon som har druckit whiskey, rökt cigarrer och skrikit oavbrutet i tre dagar... Lägg sedan till att denne någon precis har kommit i målbrottet och låter som ett fjortonårigt yngel. Det är så jag låter just nu. Riktigt länge sedan jag var så här hes alltså. Ibland försvinner rösten helt och då kan jag bara väsa. Som en orm typ. Det låter fräsigt, men det är det inte. Uppe på det så hostar och rosslar jag som en 80årig gammal farbror. Oh yeah. Härligt värre med bokseminarium i Västerås imorgon där man ska diskutera i några timmar. Kommer bli intressant att se om jag kan framföra mina åsikter verbalt eller om jag får skicka lappar, hihi. Nåja, det är flera timmar tills dess. Kanske hinner släppa?!

I tisdags hade jag (vi!) då vår fruktade redovisning inför hela vår klass, ytterligare en klass plus ett antal lärare. Det vill säga närmare 70 personer. Jösses vad nervös jag var innan jag kom till skolan, det är helt galet. Men sen när man väl står där så är det jätteskönt och det går bra och man säger det man ska utan några problem . Så varför blir man då nervös? Hoppas jag lärt mig det inför nästa redovisning nu, att det är inte så farligt som man tror. Imorgon så får vi också feedback på vår redovisning och vår rapport förhoppningsvis. Spännande. Det kan ju knappast bli värre än förra gången i alla fall...haha.

Jag borde skämmas. Sitter och lyssnar på Markoolios låt "Ingen sommar utan reggae" och tycker faktiskt att den svänger. Det går utför med min musikmoral...


I tisdagseftermiddag kom Marie till stan! Hon stannade tills idag, åkte vid lunch. Har varit gött skoj att ha henne här och få hänga lite med henne. Vi har gått på stan och raggat lite med Caprin och sånt man gör. Var så trist väder bara, att man inte gärna ville gå ut. Egentligen hade vi planerat att åka till Örebro och hälsa på Josse i onsdags, men det blev aldrig så. Det var trist, men inte mycket att göra åt. Känns jävligt skönt att det bara är en månad kvar innan sommarlov och åka hem till Gotland-dax. Och det händer så mycket bra saker att det känns lättare än på länge faktiskt.

Roligt 1 - Jag lyckades med mitt mini-gnällande och fick höjd lön, vilket innebär att jag får drygt 1000 spänn mer i månaden än vad jag fick ifjol. Och det är inte illa pinkat.

Roligt 2 - Polismyndigheten på Gotland insåg att de gjort en miss, tog reda på fakta och fattade att dumjävelbruden hittade på, så nu får Sira-vovven  springa fritt utan munkorg igen. (Lång historia kort: brorsans hund blev ålagd att alltid vara kopplad och ha munkorg när hon vistades utomhus pga. hon bitit någon. Men det var lögn och föbannat påhitt. Sira är typ världens snällaste hund. Men nu, upprättelse!)

Roligt 3 - Det här är den roligaste! Min pappa har ÄNTLIGEN fått fast jobb. Och det tycker jag är väldigt väldigt roligt och skönt och rättvist och väl förunnat och inte en dag för sent. Det finns en rättvisa någonstans ändå! Det gör mig hoppfull.

Nej, dags att författa färdigt inför morgondagen så jag har något att kraxa fram. Min frågeställning?

Bör man dela på flickor och pojkar när de ska ha teknikundervisning i skolan? Varför/Varför inte?


Om någon av er bloggläsare har nån åsikt, dela gärna med er. Intressant att höra vad andra människor tycker.

Var gang soli gar ör sjöen...

Var gang soli gar ör sjöen
me en nöiar dag
jär de sumli till förargelse
u andre till behag
Man vait int va' man har kum fran
u int va man ska hän
Man far spark si själv ei rövi
u upp u ränn igen

(en vers ur Vardesveisu, traditionell gotländsk visa)

Imorgon:
1. Ha en redovisning framför 70 personer plus en videokamera. Inte roligt.
2. Marie kommer till stan för att hänga lite. Mycket roligt.

Så imorgon blir det plusminus noll, fast eftersom Marie varar mycket längre än en sketen redovisning hamnar det nog på en jävla massa plus trots allt!

Det är så det känns ikväll...

Why should it be so bad to be bad,
when it´s so hard to be anything at all?

And why does everyone seem to forget
what it´s like to be all alone
- As soon as they
have got someone, no it´s no fun
it makes me wanna vanish and die
Maybe I´ll throw all my clothes
into a waterfall
and sit and spy while they all cry
- You get so silly when you´re lonely
and you think that you´re the only
Who say:

I hope that someone´s gonna call
and tell me this night is over
`Cause I wanna start living my life
before I get much older
Well, I hope that someone´s gonna call
and tell me this night is over
`Cause I wanna start living my life
before I get much older

Maybe you all would consider it a joke
If I say that I hate myself
But now and then
when I look into the mirror
all I see is a big mistake

-And wouldn´t you
Well, I just wanna be fun
just wanna be the one
who makes you smile
Well, I just wanna believe
that I could be something to someone
- Am I the only one around here,
Who´s not gonna live my life in fear?

Well, I hope that someone´s gonna call
and tell me this night is over
`Cause I wanna start living my life
before I get much older
Well, I hope that someone´s gonna call
and tell me this night is over
`Cause I wanna start living my life
before I get much older

(- I don´t understand you!)
- And why would you?
(- Can you tell me what is on your mind?)
- I don´t have words to say
how much I think I owe you,
- We ain´t gonna live our lives in fear...

That I hope that someone´s gonna call
and tell me this night is over
`Cause I wanna start living my life
before I get much older

Nattsudd

För det första; det är så oerhört synd om mig. Jag är förkyld. Och om det nån gång är legitimt att gnälla och vältra sig i självömkan så är det när man är förkyld. Visserligen brukar jag aldrig behöva en legitim anledning till att gnälla, det triggas igång så lätt av tröga bilister eller bara bruna bananer i affären. Men i alla fall, nu får jag liksom svida eftersom jag är sjuk och det är synd om mig. Så jag utnyttjar det till fullo.

Vill verkligen att det ska försvinna över natten, eftersom jag förhoppningsvis får besök då. En Kim och en Thord och en liten Maj skulle kanske komma hit på fika. Och det vill jag verkligen, eftersom jag inte kommer träffa dem på länge. Dels pga. brist på tid och dels pga. brist på pengar. Mest brist på pengar. Vart tog studiemedlet vägen? Tycker att jag nyss fick det, men lika förbannat är det slut. Dumt.


På tisdag ska jag tillsammans med min grupp redovisa vårt temaarbete om vattensäkerhet som vi slitit med i några veckor nu. Tycker att vi har gjort ett jäkla bra jobb, och vet också att redovisningen är mycket mer genomtänkt denna gång. Men jag börjar alla redan bli nervös. Gah! Undrar om det kan bero på att vi faktiskt ska stå och prata inför typ 60 personer. Aldrig gjort det förut. Läskigt värre. Och nu veeet jag att många kommer sitta och tänka att hon måste ju vänja sig, hon ska ju bli lärare, herregud, men det är inte samma sak. Det är en jäkla skillnad att prata framför en grupp barn, och framför vuxna som dessutom vet exakta kriterier för det man ska prestera framför dem. Naj huu! Men det kommer ju gå bra ändå.


Och på tisdag kommer Marie hit också. Tjohooo! Roligt ska det bli. Och vi ska glida över till Örebro nån dag också för att säga hej till Josse. Ännu mer roligt!


Om man läst den här bloggen förut, så är man nog medveten om att jag är röd. Både när solen lyst lite för starkt, och rent politiskt. Jag röstade rött, och grät när vi fick ny regering. Jag tycker att den borgerliga politiken allt som oftast är ett skämt, eller ett hån mot större delen av svenska befolkningen. Jag håller inte alltid med den vänstra flanken, men jag håller ALDRIG med den högra i princip. Jag blir förbannad så jag inte vet vart jag ska ta vägen när regeringen sänker a-kassan och jag spottar på Björklunds skolpolitik. Men jag är en sån liten person i ett så stort samhälle att mina protester inte riktigt hörs. Därför finns det oppositionspartier, i mitt fall Vänsterpartiet som fick min röst. Och jag blir så jävla besviken när de inte säger någonting. Inga protester, inget motstånd. Varför sitter de bara där och ser på när regeringen gör en massa oigenomtänka saker, varför står de inte upp för sina och MINA åsikter? Det är nästan mer upprörande än att moderaterna vann valet. Skulle gärna se lite mer jävlar anamma, eller rättare sagt MYCKET mer. For fuck sake!


Det blev lite svamligt det här, jag skyller på förkylningen. Allt är the evil bacills fel.

Underbara Håkan

http://www.youtube.com/watch?v=4o53aGgQFqM

HET att jag nästan svimmar.

Och dessutom hittade jag ett klipp där Anders "Moneybrother" Wedin sjunger en av Håkanss absolut finaste låtar. Jag gråter lite nästan.

http://www.youtube.com/watch?v=WZkFYfCor2o

En av mina favoritdagar

Första Maj. Upp till kamp. Visa respekt för arbetarna. Solidaritet. Yee-haw, jag gillar detta budskap.

Dock får jag skämmas lite eftersom jag inte orkade går ner och demonstrera idag. Tycker egentligen att det inte finns någon ursäkt, men det ville sig inte riktigt helt enkelt. För det är ju galet viktigt att man faktiskt säger vad man tycker, och att göra det tillsammans med andra ger ju en väldig boost för åsikten i fråga. Shame on me, skulle ha gått. Men det kommer fler år. Och nu känns det viktigare än någonsin för min del eftersom halva Sveriges befolkning verkar ha åkt på någon knäpp och faktiskt går på att Moderaterna är det nya arbetarpartiet. Yeah right. Alla andra då? De som är arbetslösa, sjukskrivna, pensionerade, eller helt enkelt utslagna. Dom glömdes bort alldeles och får det om möjligt ännu sämre. Gah, sitter här och blir lite arg.

Men jag tycker det är knasigt när Första Maj kommit att handla om så mycket annat. Det är ju arbetarrörelsens dag världen över, men lik förbannat tågar Sverigedemokraterna runt med plakat där det står "Stoppa invandringen". Eh. För det första är det ju en korkad åsikt, och för det andra hör den inte hemma på denna dag. (inte nån annan dag heller egentligen).

Sen blev jag lite svart i ögonen förut när jag hörde MUF's ordförande på P3. Deras tåg hade liksom gått ut på att förlöjliga de andra tågen. Typ sossarna och vänstern. De hade inte haft några banderoller... då vet man ju inte om det är ett demonstrations- eller lämmeltåg som kommer gående. Vad är er åsikt liksom? Sen hade de sjungit "en plojversion" av Internationalen. Eh. Seriöst. Korkat också, varför inte utnyttja tillfället?!

Nåja. Jag ska bättra mig tills nästa år, gå med i tåget och skrika högst av alla. Har för övrigt namngett min egen politik, den har fått en etikett liksom. Folk gillar ju att stoppa saker i fack. Mitt fack är kommunist-light-utan-feminismen. Välkommen att bli medlem i min lilla enmansklubb.

Var du ute och demonstrerade, eller tycker du att Första Maj är a waste of time?