D-day

Här sitter jag, fast jag verkligen inte har tid. Dagen består av stress, förvirring och kånkande. Som en bieffekt kommer också en del svett. Det är sjukt varmt idag, och vi skall om knappa 1,5 timme eller så åka iväg mot båten i Nynäshamn. Det är svårt att packa för tre månader. Det är ju inte semester eller så, utan man liksom skall förlytta sitt vardagsliv till en annan plats bara. Många kassar blev det. Nu är i alla fall bilarna packade (tur att vi åker med två!) och jag borde ge mig på diskberget. Det är enooormt. Men men, det ska ju hinnas med det också. Och en dush. Och det svåraste av allt. Fåga tre katter. Tre katter som verkligen inte vill åka nån jävla bil eller sitta i en bur för den delen. Jag har inte fått en snäll blick av Azra sedan igår. Hon tittar på mig med sina farliga ögon och om jag försöker klappa henne drar hon iväg som ett skott. Håhåjaja, det blir intressant att se vem som kommer blöda idag av mig och Micke. Notera vem, inte om!

I alla fall. Jag ville bara säga att jag tar sommarlov nu. Det kommer nog en del inlägg, men i en battle mellan sommaren och bloggen tror jag ni anar vem som vinner. Så om jag glömmer det senare så säger jag det nu.

Ha en fantastisk sommar! Det tänker jag ha, och den börjar snart ;)

New look

Jag har nu suttit i många timmar och pillat med ett nytt utseende på min blogg. Och jag är faktiskt ganska nöjd nu. Den känns som att den passar mig. Svart och grönt och med en tusensköna. Bättre kan det knappast bli. Eller ja, det är klart att det kan. Men inte just nu. Mina kunskaper om sådant här är väldigt begränsade för att inte säga obefintliga.

All heder till den här
hedersknyffeln. Tack  för hjälpen.

Vad tycker ni?

Det där svarta

Imorgon 8.30 ska jag egentligen sitta på MDH och skriva en mattetenta. Det är andra tillfället. Det blir även andra tillfället som jag missar. Jag vill inte. Jag kan inte. Jag orkar inte. Det går inte. Ångest. Nu hoppas jag att min motivation och tro på mig själv kommer tillbaka under sommaren, och att jag kan ta hjälp av mina familjemedlemmar som är hundra gånger bättre på matte än vad jag är. Då kommer jag sitta där på MDH i augusti istället, och förhoppningsvis återigen skrälla med ett Godkänt. Jag önskar att det blir så.

Jag önskar också att det blir bättre snart över huvudtaget. Jag vill inte ha det såhär mer nu. Flera månader har runnit mig ur händerna och jag är bara ledsen. Eller arg. Eller besviken. På allt och inget. Det är svårare än man kan tro. Det liksom smyger sig på en, och helt plötsligt går det liksom upp ett ljus att det inte skall vara såhär. Depression säger dom. Jag är nog beredd att hålla med.

Men jag har faktiskt en tro på livet. En tro på att saker kommer att bli lättare och bättre. För jag har så jävla många saker som är bra i mitt liv, och jag tänker inte låta mina hjärnspöken och förbannade idiot-sjukdom hindra mig från att glädjas åt alla dom där sakerna.

Så just nu känns det som att gå upp för jävla Kebnekajse med cementstövlar på en väg av sirap i motvind av stormstyrka. Men det kommer att lätta. Det måste det göra.

På lördag åker jag hem till ÖJN. Skall spendera min sommar där, och där finns allt det bra, alla dom bra. (Nästan i alla fall, några har rymt därifrån men jag vet vart jag har dem). Jag hoppas det blir semester för själen. Den har fanimej gjort sig förtjänt av den.


Repeat and repeat and repeat and repeat...




Det är vi som bestämmer (Vem har lurat alla barnen?)

Hon kan sina grejer, Laleh.

Trött

Den gråaste dagen på hela året. Det känns som om det skulle kunna vara idag. My god, mörkt ute nästan.

Jag och älsklingen skulle egentligen har farit upp till Stockholm idag, för att hälsa på syster och hennes familj en sista gång innan vi sticker hem till öjn. De kommer ner till midsommar, så vi ville ses eftersom det är måååånga dagar tills dess. Men planerna tog en vändning när min rosslande och pipande systerson bestämde sig för att det fasen fick vara nog och drog med sig hela familjen för en heldag på sjukhuset. De fick komma hem redan i eftermiddags, men ändå. Stackars lilla Yngve, han har fasen haft fler sjukhusvistelser på sina fem månader än andra har på ett helt liv. Men har man envis förkylningsastma så har man. Nu har Kim och Thord tydligen fått nån slags inhalator de kan använda hemma. Good for them, men mest good for Yngvisen. Vi gör ett nytt försök på söndag och då får vi se om alla är friska och glada. Hoppas det.

Idag har jag lämnat in min sista tenta i specialpedagogiken. Och jag vet att det låter otroligt men den skall inte vara inne förrän om en hel vecka egentligen. Men jag var klar, och vill inte ha den ligga här hemma och locka till att läsa igenom den. Jag läser i princip ALDRIG igenom min arbeten innan jag lämnar in dem. Det blir bara en massa pillande och ändrande hit och dit. Nu är mitt mål att försöka lyckas förstå åtminstonte ett par frågor på mattetentan på torsdag. Godkänt räknar jag inte med, men i alla fall få ett hum om vad de vill att jag skall kunna.

Om en vecka åker jag, lördagkväll tar vi båten hem till ÖJN. *avbryter för att dansa en liten glädjedans*.
Det ska bli så JÄVLA gött.

Klockan är 21, kanske dags att laga mat?


Borta

Natten mellan lördag och söndag tog någon ett riktigt dåligt beslut. Storebror ringde mig i förmiddags och berättade att vår gamla skola brunnit upp. Den är alldeles borta. Bara väggarna står kvar och det knappt. Jag blir faktiskt sorgsen när jag tänker på det.

I den skolan går det 120 barn, som nu bara några veckor innan skolavslutningen inte har någon skola att gå till. Allting de arbetat med, slitit för och gjort under ett helt år är borta. Det är orättvist.

Det arbetar många lärare på skolan. Som blivande lärare vet jag hur lång tid det tar att bygga upp en arsenal av läromedel och material. Det är alltså flera lärare som blivit av med material samlat under ett helt yrkesliv. Däribland mina gamla lärare.

Den här skolan var alltså en av de modernaste, och nyaste på Gotland. Jag var en av de elever som allra först satte sina små fötter i klassrummen. Många har trampat där sen dess, nu skall det inte trampas mer.

1994. Jag var 9 år och skulle börja i min fjärde skola sedan förskolestarten. Men kompisarna var desamma. Samma som jag har idag, en del av dem. Det var i den här skolan som jag tog ett till synes litet steg gällande mitt umgänge, som för mig blev ett gigantiskt kliv till att få vara just Linn. Det var i den här skolan jag först var ett litet fadderbarn till de stora läskiga sexorna som jag inte ens vågade titta på. Det var i den här skolan jag var en stor läskig sexa åt ett fadderbarn som inte vågade titta på mig.

Så många minnen har strömmat genom mig idag. Jag kan till och med själv tycka det är lite ödervdrivet. En skola jag spenderade 4 år av mitt liv, för många år sedan borde kanske vara glömd. Men minnen har man ju.

Och jag blir illa till mods av att förstå att någon gjort detta med flit. Någon har med största sannolikhet tagit sig till huvudentren, mitt på den flera hundra meter långa enplans-skolan och tuttat på. För då gör det mest skada.

Jag blir illa till mods när jag också tänker på att de som eldar skolor ofta faktiskt går där själva. Och på den här skolan finns det bara barn. Från förskola upp till år 6. Små små barn.

Jag blir illa till mods när jag läser att "folket" på debatten pratar om en pyroman, ett samband mellan flera olika bränder i närområdet.

Jag blir framför allt väldigt illa till mods när jag tänker på alla elever som nu förlorat sin skola. All personal, däribland min egna gamla fröken som är en förebild för mitt eget yrkesutövande, som nu inte längre har en arbetsplats att gå  till. Alla grannar som när de tittar ut genom sitt köksfönster kommer att få se en väldigt stor hög med aska och rysa vid tanken av "tänk om".

Obehag, en sorts sorg och även en lättnad att detta skedde en natt, en helg när ingen befann sig där.

(Titta på bilder och läs mer
här)


Gnöööl och gnääääll

Sitter ner efter att ha varit väldigt duktig, och kommer föresten fortsätta vara hela dagen. Jag och sambon har städat hela lägenheten, och har nu gett oss på tvätten. Det blir vår vanliga deal, Micke gör själva arbetet i tvättstugan och jag gör allt det andra. Vika, hänga på tork, sortera och sånt. Det passar mig för jag tycker att vår tvättstugor är lite läskiga, men framför allt jäkligt äckliga. Har även ett diskberg som jag lovat ta vara på. Så idag putsas det här hemma. Och det beror på att vi får besök av mamma och pappa imorgon. De kommer upp över dagen till Eskilstuna, men har varit hela helgen i Stockholm. De ska tydligen köpa en ny motorcykel, för fyra stycken räcker inte verkar det som?! Voj voj...

Jag har också planerat att verkligen sätta igång med tentan i specialpedagogik idag. Det börjar bli dags eftersom jag om 12 dagar skall skriva en mattetenta i geometri och jag har inte ens öppnat böckerna... Kan alltså vara bra att bli av med specialpedagogiktentan (som ska vara inne morgonen efter matten) till förmån för matten. Jag tycker det är så tråååååkigt. Det är iofs ganska intressanta frågor, men det är svårt. Jag ska liksom sitta och analysera sönder mitt observationsobjekts tillvaro. Barnet som är 1,5 år gammal är det mest normala barn jag någonsin mött. Finns liksom INGET som avviker, och därför är det svårt att problematisera barnet ur ett specialpedagogiskt perspektiv. Men men, jag får väl krysta lite och kanske ljuga en aning.

Shit, vilken tråkig och negativ blogg. Well, sån är min lördag.


Sen en tid tillbaka

Idag har jag upplevt en av de mest skrämmande sakerna jag någonsin upplevt.
Jag har också fått en paus, ett andningshål.
Det har även bekräftats något som jag redan innan visste.
Att jag har vänner som är guld.
Mitt huvud är aningens bortdomnat idag.
Jag är en erfarenhet rikare.
Ett skrämselskott, en riktig ögonöppnare.
Jag är helt enkelt inte så stark ännu.
Men jag kommer att bli stark igen.
Jag lovar.
Mest mig själv.


Snurra min jord igen



Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
(vilken färg har själen)
Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
(vilken färg har själen älskling)

Makes me sick....

Det borde vara obligatoriskt att höra Kaliber's (P1) granskning av Sverigedemokraterna.

Lyssna på dem
här.

Jag har alltid ogillat SD. Nu föraktar jag dem. Mår illa när jag hör på det.

En dag på Zoo

Spenderade lördagen på Parken Zoo tillsammans med min älskling, systern, Thord och finaste barnen. Det var superväder, lagom mycket folk och dagen blev lång och rolig. Några saker minns jag lite extra.

När vi stod och tittade på de vita tigrarna, precis i början av parken, så röt plötsligt lejonhannen allt vad han hade ett par gånger. För er som inte varit på Parken Zoo kan jag berätta att det ekar väldigt bra över hela stället när herr Lejon bestämmer sig för att rensa luftvägarna. Maj blev lite rädd: Vad vad det frågade hon med stora ögon. Jag och Kim förklarade att det bara var ett lejon, som ju är en väldigt stor katt och därför jamar väldigt högt. Hon gick inte på det, hon var övertygad om att det var ett monster. Rädslan övergick till en fascination tror jag. Efter en stund, när vi står och tittat på de vita tigrarna innifrån det lilla huset tillsammans med en del andra familjer säger Maj till mig: Tigern är rädd. Jaså svarar jag, varför då? Jo tigern är rädd för att monstret tänker äta upp honom. Maj är två år gammal och har en fantasi som är utan dess like.

Något senare så står vi och tittar på en annan tiger. Den liksom ligger alldeles intill fönstret och sover tungt och man får världens chans att på nära nära håll titta på den. Där står vi, och en annan familj kommer fram. De två barnen är väl runt en 6 och 8 eller något sånt. De är rätt uppspelta och Maj hänger på. Plötsligt utbrister hon: Det är ett monster här. Ett farligt monster. Barnen tittade med något chockad blick på den lilla tjejen, och går sedan snabbt där ifrån.

Vid ett annat tillfälle står vi och tittar på döskalleaporna, ni vet Herr Nilsson. Det är guld för Maj som är helt tokig i Pippi. En apa klättrar fram till oss, och är så nära som den kan. Då nyser Thord. När Thord nyser, då nyser han verkligen. Det låter väldigt högt... Apan far iväg som ett skott, klättrar upp på en gren, sätter sig i fosterställning och lägger svansen över huvudet. Sen sitter den där. Totalt vettskrämd.

Efter vår heldag på Zoo så åkte vi hem till mig och Micke för att käka mat. Maj hade hornen ute, de där rackartygshornen hon får när hon är jättetrött. Stackars katterna säger jag bara. Hon somnade till sist i alla fall. Vaknade livrädd, jag fick lyfta fram henne från under sängen dit hon krupit. Det var monster i sovrummet sa hon. Jag tror nog att det mest handlade om att hon glömde vart hon var. Men men, kanske bor det monster i mitt sovrum. Vad vet jag?

Yngve är helt otrolig, var bara glad och nöjd hela dagen. Satt där på Thords mage i selen, eller låg i vagen och sov. När han på kvällen fick ligga och nakenfisa på en filt på golvet var han som tokig. Han kan vända sig nu, men bara åt ett håll... Det innebär att filten inte räcker till efter ett tag :)

Hur som helst. Det var så jävla gött att på spendera en härlig vårdag tillsammans med mina käraste. Lite ny och välbehövlig energi alstrades.

För vem finns Första Maj?

När jag var liten gick vi oftast med i Första Maj-tåget inne i Visby. Jag och brorsan tyckte det var roligt som fasen att få vifta med flaggor, hålla i skyltar och skandera olika slagord. En gång var den största frågan sex timmars arbetsdag med ramsan "Vi vill ha sex, vi vill ha sex, vi vill ha sex timmars arbetsdag". Min bror hörde fel och körde istället varianten "Vi vill ha sex, vi vill ha sex, vi vill ha sex på vår arbetsdag": Inte riktigt som det var tänkt, men det gick ju bra ändå. En annan gång jag minns var det läskiga i att nynazisterna stod och filmade tåget för att skrämmas. Och det var obehagligt.

I alla fall, jag har alltså sen barnsben gått med i tågen och ju äldre jag blev desto mer förstod jag. Det centrala är ju att det handlar om arbetarna. Det är arbetarrörelsens dag. Det är då man enas och tillsammans visar att man är starka, att man ställer krav. Sådant som jag tycker är så jäkla viktigt. (Heja facket!).

Jag gick inte i något tåg igår. Det har jag inte gjort på några år nu.

Rapporteringen i Eskilstuna handlade om socialdemokraternas demonstrationståg.
Rapporteringen i Visby handlade om socialdemokraternas demonstrationståg.
LO's Wanja Lundby Wedin körde en egen liten personkampanj i Stockholm.
Och KD's Hägglund pratade om kärnfamiljen.

Sen när blev det viktigare att framföra partipolitik och sin egen person än arbetarnas röst?
Sen när?

Jag blir besviken, det är därför jag inte går med längre. Nog för att det pratades om jobb igår, det vore ju oundvikligt med tanke på hur det ser ut i Sverige idag. I synnerhet i mina båda hemstäder. Men det är fortfarande partipolitik. Det borde det inte vara.

Som jag ser på det är facket inget partiolitiskt, det handlar om arbetare. Att det sen i stor utsträckning är kanske just sossar och vänster som ansluter sig till facket är kanske en naturlig förklaring. Men jag vill ju att det på min arbetsplats är lika villkor för alla, oavsett vilket håll i politiken man lutar sig åt. Så när blev Första Maj - arbetarrörelsens dag utbytt mot Första Maj - ytterligare tugg om partifrågor. Det är värdelöst.

Dessutom inser jag att jag inte längre kan gå med i ett sådant tåg eftersom man alltid marscherar först, och sedan får höra tal. Och eftersom det numera handlar om partipolitiska frågor så vet jag ju inte om jag kommer att hålla med om det sägs där uppe i talarstolen. Gör jag inte det innebär det ju att jag just demonstrerat mot något som jag inte står för.

Nej, back to the roots. Arbetarrörelsen borde vara starkare, den borde vara förbannad, den borde slå tillbaka.

En vacker dag tror jag att jag på min arbetsplats kommer arbeta fackligt. För det är så svårt att låta bli att bli arg över orättvisa löner, slemmiga arbetsgivare och pressade scheman.