Världens vackraste julstjärna och en liten lek

Jag köpte en ny adventstjärna igår, och jag lovar, det är världens vackraste. Jag kommer nog inte ens kunna sova inatt, för att jag kommer ligga och kika på den. Mysigt värre!!

Kom över en ganska lustig "lek" idag. Man får ett antal olika frågor man ska besvara, men innan man gör det ska man välja en artist eller ett band. Sedan ska man svara på frågorna med låttitlar från artisten/gruppens alster. Det lät ganska kul, så jag tänkte köra det här och nu faktiskt.
Jag har valt The Ark ska jag väl säga också. Det har varit en The Ark-dag idag, därför blev det dom.

Är du man eller kvinna? Laurel Wreath
Beskriv dig själv?  Ain't to proud to bow
Vad känner folk inför dig? Calleth you, cometh I
Hur känner du dig själv? Girl you gonna get'em (real soon)
Beskriv din nuvarande partner. This sad bouqet
Beksriv ert förhållande. (har ju inget...)
Beskriv ditt X. You who stole my solitude
Vart vill du vara? Echo chamber
Beskriv ditt liv. Beauty is the beast
Beskriv din hemstad. Clamour for glamour
Visdomsord. It takes a fool to remain sane

Flera veckor sen sist!

Det var ju flera veckor sen jag skrev här. *slår mig själv på fingarna lite*. Men så är det när man helt plötsligt får sysselsättning om dagarna. Att jag sedan varit ovän med min dator hör inte hit ;)
Köpt en webkamera har jag gjort också. OCh nu verkar det som om den funkar till och med :) Finally!
Rolig leksak.

För några helger sedan var jag uppe i Stockholm tillsammans med föräldrarna för att överraska syster Kim som fyllde 30. Det var så himla roligt, för hon blev så jäkla glad. Och det är alltid roligt att göra någon glad. Fick lite bannor för att jag aldrig hör av mig också, men hade ju inte vågat ringa på ett par veckor av rädsla för att avslöja överraskningen. Är ju ingen höjdare på det där med att luras, alldeles för fnissig för sånt. Men du siz, jag ska skärpa mig nu ;)

Kanske en lägenhet på lut. Men man ska väl inte hoppas på för mycket. (men det gör jag i smyg i alla fall, så det så).

Har även blivit fröken sen jag skrev sist. Har en praktikplats på en förskola inne i Visby. Oj vad roligt det är. Och oj vad trött man är när man kommer hem ;) Har dock inte vant mig vid att bli kallad fröken, jag känner mig gammal. Mycket roligt får man höra också. Bland annat har jag fått frågan att om jag nu inte har några barn, varför köper jag inga då? Och sen är jag helt otroligt stark säger dem ;) Oh yeah.

Reinfeldt har aldrig varit arbetslös. Han har bara haft en lucka mellan studier och jobb. Är man inte arbetslös då? Ojoj, moderater alltså.

Lycka!

Jag tror faktiskt inte att dagen kunde börjat på något bättre sätt faktiskt. Man kommer upp i huset, lite halvtrött sådär, glor lite på förstasidan i tidningen. Där står det att Winnerbäck kommer till Gotland i sommar. Den 26 juli för att va exakt. Och Hovet också. Tjohoooooooooooo!! Redan nu börjar jag längta efter sommaren :D Tomas jävla Ledin och Ulf jävla Lundin släng er i väggen, nu blir det konkurans.

Börjar min praktikplats på tisdag. Ska vara på förskolan Forellen, avd Snäckan med barn i åldern 1-5 fram till jul i alla fall. Ser fram emot det, ska bli roligt. Men lite läskigt, har ju aldrig varit i nån större kontakt med så små knoddar. Men det sker ju förr eller senare så lika bra att ta det nu ;)

Nu ska jag ta min nyckfulla lilla bil och puttra in till stan. Igår blev jag stående där inne... Men tricket var tydligen att öppna och stänga motorhuven tre gånger, samt att ta ut de tre första säkringarna och sätta tillbaka dem igen. Sen startade bilen utan problem igen. Weeeeiiiirdo.

"Du kan ta dom där och självdö kärring". Ah, man lär sig så mycket användbart från Ronny & Ragge ;)

Var och kollade på handboll igårkväll. Det var VIF Gute's herrar mot Garda's herrar. Det var Gutes hemmaplan, men Garda hade den bästa klacken. Eller ja Marie hade alltså. Najs.


Lägenhetsbrist, GGN och så lite politik.

Varit och kollat på en lägenhet inne i Visby i veckan. En riktigt fin, och stor etta med perfekt läge. Men den var dyr. Och när det blev budgivning om hyran var jag ju ganska körd. Trist. Men det kommer väl fler får man hoppas. Kanske inte på Gotland dock, här är det ju inte meningen att ungdomar ska bo tydligen.


En av årets höjdpunkter gick av stapeln i helgen. GGN, Gotland Grand National, den enduritävling som har flest startande i världen. Så jag letade fram regnkläderna, gasade iväg i Fiestan med Marie och påbörjade en händelserik dag på Tofta Skjutfält. Dagen var rolig, man fick se det man kom för. Allt utom "Hästskon". Den roligaste delen på banan. Jag ska aldrig mer gå ut i skogen utan en karta, haha. Och definitivt inte parkera bilen på okända marker heller. Kom fram till att jag önskar mig ett navigatorsystem och en Batmobile i julklapp. Haha.


Efter den utflykten var det bara att susa hem, sova ett par timmar, sen på med partystassen och till Hamnplan 5 aka Skeppet med Josse och svänga sina lurviga. Och där gjorde vi slutsatser som att det måste vara svårt att hålla balansen om man är två meter lång och har stl 36 i skor, att det faktiskt inte funkar att jonglera med ett paraply för att få brudar och så kom vi på bartenderns knep för att få dricks.


Köpt världens bästa DVD. Ronny & Ragge. Hela serien + bonusfilm. Sånt skrattar jag åt.


Jag blir så förbannad när folk jämför kommunister och nazister. Whattahell!! Det är långt ifrån samma sak. Kommunismen är i grund och botten en samhällsstruktur som värnar om alla människor. Man vill se till att alla har en levnadsstandard som är bra, och tycker att alla ska hjälpa till med det efter egen förmåga.

Men nazismen är ju ond rakt igenom. Grundtanken är ju att en del människor är bättre än andra. Att de är överlägsna på alla sätt. Och om de som då är mindre värda finns kvar eller inte är skit samma, bara de inte tror att de kan ta för sig. Visst, jag håller med om att till exempel Stalin var en jävla dåre. Men kan man verkligen fördöma en hel "rörelse" för att några misstolkar, utnyttjar och gör sjuka saker i exempelvis kommunismens namn? Det är som med religionen, många tycker att alla muslimer är terrorister. Men ingen säger att alla kristna är mördare. Det kommer ju alltid finnas sjuka människor som utnyttjar religion, politik och vad som helst egentligen för att få fram sina egna syften. Så vad gör det om Ohly kallar sig kommunist, det gör honom inte till en Stalin. Han tror ju bara på grundidén, som faktiskt är god. Det är inte nazismen. Så det då.


Jag

Jag


"hoppas högt och faller hårt"

Dagens kap! Köpte Alf's  Augustibrev. Mycket bra.


Varit på AF igen, för att diskutera möjligheten med praktikplats. Det verkar som om chanserna är rätt stora att få plats på ett dagis så som jag vill.Skönt. Då har man att göra fram till jul, och det ger lite spelrum till att fixa bostad och jobb på annat håll. Känner ganska mycket stress över den grejen faktiskt. Gått massa tid i onödan nu känns det som. Men vad kan man göra åt saken nu? Bara att ta nya tag.


Det skulle va trevligt att ha åkt med Kimpan till Egypten idag. Skulle inte direkt tacka nej till brännande sol, isblått hav och söta drinkar just nu. Men men, det är egentligen inte fy skam här heller. Faktiskt.


Undrar varför jag aldrig kan komma på nått vettigt och viktigt att skriva här i bloggen egentligen? När jag inte behöver komma på nått kan ämnena bara flöda i skallen på mig. Men när jag väl ska skriva har jag glömt alltihop, och försöker febrilt komma på nått intressant att klottra hit. Lyckas inte så bra med det väl?!