Mycket gasande och bromsande blir det.

Jahaja. En vecka till har gått. Och jag verkar bara blogga en gång i veckan numera. Värdelöst. Men å andra sidan, när ska man hinna med allt då?

Mina måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar ser numera ut på detta vis. 04.45 går klockradion igång och jag får höra lite på P3 i sömnen. 04.55 ringer mobilen sin förbannat irriterande signal, och jag måste gå upp. Ner för stegen, det är ALLTID lite för kallt på golvet. Klä på mig, packa ihop vad som ska med lite snabbt sen ut och låsa dörren. Upp till bilen, vidare till postlådan och hämta tidningen. Smyga in i huset, gå in och plocka ur tandställningen så att man kan prata igen, sen fixa frukost. Samtidigt ska man vars tyst, tyst eftersom det ligger två föräldrar och sover alldeles intill köket. Sen börjar processen med att sakta vakna innan man ska iväg, allt annat har sket via autopilot. Cirka 06.10 åker jag från Själsö till Klintehamn. Jag är framme typ 06.58. Arbetet börjar 07.00. Slutar 16.00. Kommer från jobbet 16.15, åker de 4 milen hem och kommer fram allt mellan 16.50 - 17.20, beroende på turistjävlarnas invasion av Visby den dagen. Går och lägger mig 21.30 ungefär. Trött blir man. Och när ska bloggandet klämmas in?

Sträckan mellan Själsö - Klintehamn ser i hastighetsbegränsningar ut som så:
30-70-90-70-50-30-50-70-90-70-50-70-50-70-90-70-50-70-90-70-50
Det är alltså 4 mil. Pretty annoying.

I helgen ska jag å titta på kissekattungar.  En av dom kanske ska bo hos mig sen. Grymt roligt.

Nej, nu är jag alldels krampig i nacken. Det är svårt att ligga ner i sängen och skriva.
Så... Godnatt för min del.

Bitter - en smula...

Jaha, så har sista dagen på semestervecka nummer två infunnit sig. Med risk för att låta bitter måste jag säga att denna vecka varit för jävlig. Trodde att jag klarat mig ifrån att bli sådär överjävligt dålig denna gång jag kom hem, men icke. Har varit totalt kass precis hela veckan. Så jag är rätt svidig. TROTS detta har det hänt en del roligt också.

* Var och hade långfika hos farmor. Det är alltid trevligt.


*Folkrace i onsdagskväll. Roligt att få se Marie, Karro och Tim gasa ur sig lite, och som bonus fick jag tjöta en massa med Ella, vilket var länge sen.


* Var hos Linus och Linda och fikade


* Midsommarafton med Josse och Marie, lyckades i alla fall må bra första halvan av kvällen.


* Kim, Thord och Maj kom ner till ön och stannar tills augusti, yeah!


* Grillkväll med nästan hela familjen, kändes härligt


Idag kanske jag får lägga till släktkalas på listan också. Om jag mår bra ikväll ska jag till Lärbro och fira kusiner som slutat nian och tagit studenten och träffa mostrar och kusiner och allt sånt. Länge sedan sist.

Imorgon börjar jobbet. Känns både bra och dåligt. Vill ju egentligen bara vara ledig hela sommaren och inte göra någonting, men samtidigt är det skönt med struktur, kul att klippa gräs och nödvändigt med lön. Hade varit med positiv inför morgondagen om jag mått bra.

Som sagt, med risk för att låta bitter...

Marie har dock muntrat upp mitt humör till tusen, eftersom hon lyckats ordna så att hon ska få besikta sin svågers Volvo-cab på min födelsedag. Det innebär att vi komme få cruisa i den. Den här Volvo-caben är hemmabyggd av Jonas och Thomas, två sorkar hemmahörande i min hemsocken Etelhem. Jag tyckte den här caben var ASHÄFTIG när jag var en sisådär 10 år kanske, och den bilen var min idol en hel sommar. Nu ska jag få åka i den. WOHO!

Vad gör ni andra såhär en vecka kvar till ljuva juli?

Den hårda vägen...

Man ska inte sparka på en gräsklippare bara för att man blir arg.
Man ska inte sparka på en gräsklippare när den inte startar trots att man försökt och försökt. 
Man ska inte sparka på en gräsklippare när man har gympadojor istället för jobbarstålhätteskor.
Man ska inte sparka på en hård gammal gräsklippare från forntiden.
Man kan få en väldigt stukad och svullen tå då.
Jag lärde mig den hårda vägen.
Den hårda gamla forntidsvägen.


Och Anna, jag börjar jobba på måndag.
Då kommer jag nog synas i Sanda now and then :)


På fredag är det midsommarafton.
Då kommer min Kim, hennes Thord och deras Maj.
Maj. Min lilla solstråle.

image91

Första semesterveckan är finito

Nu har jag varit på Gotland i en hel vecka. Alltså har en vecka av sommaren gått. Gah! Det går alldeles för fort, redan!

Måndag: Försökte mig på en sovmorgon. Gick väl sådär... Magen hatade mig, och jag hemma och degade hela dagen. Packade upp alla saker och sånt som man borde göra när man precis kommit hem :) Mot kvällskvisten stack jag in till Visby, och Marie. Vi gled en sväng vid Kneippbyn och kikade efter MC-åkare. Gick ganska dåligt... Sen var vi nere i Almedalen och pärkade lite också. Jag knäckte några fingrar helt traditionsenligt. Härligt!

Tisdag: Jobbade lite på min sovmorgon.Ytterligare en degardag. Åkte in till stan och cruisade lite. Men sen var jag bara hemma. Gitarrade lite för katten, hon uppskattade det inte. Drygt tycker jag.

Onsdag: Åkte in till Visby och gick på stan en stund. Handlade lite bra-å-ha-saker som behövdes. Handlade även lite saker som inte behövdes, men det måste man göra ibland det också. Köpte bland annat en alldeles adorable kjol till Maj, med tillhörande body. Hon kommer bli så sommarfin. När jag kom hem var storebror där så jag fick prata en skvätt med honom också. När det blivit afton stack jag hem till Marie, och hänge där med henne och Josse. Fick även träffa Beccis en stund. Vi drog en repa till Kneippbyn, fick se lite MC-chix finally. Sen satt vi och spelade kort. Jag förlorade helt traditionsenligt.

Torsdag: Hade liten syverkstad i min ensamhet. Det resluterade i ett par mysbyxor som blev ett par slapparshorts, ett par arbetsbyxor som blev ett par arbetsshorts och en kjol som blev en kort, sne kjol med hål i och slutligen kastad i soptunnan. Bravo. Jag är verkligen KASS på att sy. Men vad gör det då? På kvällen kom moster och hennes karl hit och jag fick träffa dom. Hade dock en depparkväll så jag höll mig mest i min lilla frigga och tjurade.

Fredag: Hade äntligen fullbordat min sovmorgon och vaknade vid tolv. Slöade lite och åkte på eftermiddagen hem till mormor och överraskade henne. Satt där och pratade om allt mellan preventivmedel till politik, skoj. När jag sen kommit hem kom en uppsnurrad Linus med kamrat och hund och röjde runt en stund. Vi grillade, hell yeah det är sommar!

Lördag: Upp i ottan, åka in till Visby och hämta med Marie. Våra bröder skulle köra rally på tippen, dock i varsin bil. Kom dit och fick se i alla fall alla bilar köra varsitt heat, men sen hatade min mage mig och jag fick åka hem. Värdelöst. Jag ville gärna se sorkarna som körde ju. Men men, fick i alla fall säga hej till farbror och kusin. Åkte som sagt hem, åt lite sen sov jag. Vaknade alldeles för sent, åt lite till och sen piffade jag mig och stack in till stan. Mötte upp Marie, Josse och Linda och vi hann precis kubba in på Munken innan de började ta inträde... Det var lite lagom med folk och vi hade mucho trevligt där och stället fylldes ganska snabbt upp med folk. Sen intog vi golvet i Schlagerbaren och stannade där pretty much hela kvällen. MEN jag fattar faktiskt inte vart alla människor kom ifrån. Kändes som det var mest gotlänningar, men jag kände förvånansvärt få. Men det var gött roligt i alla fall, det är härliga tre jäntor det där. Kom hem och isäng vid en halv fyra.

Söndag: Vaknade vid tio av - ja ni gissar rätt: GLASSBILEN! Jag hatar glassbilen. Varför, varför ska de lägga samma tur, samma tid, varje år? Jag blev plågad hela förra sommaren, efterkrogen-trött väckt klockan tio av den förbannade signalen *du-du-du-du-du, du-du-du-du-u, du-du, du-du, du-du* AAARRRGGGHHHHH!!!!! Man kan bli sinnessjuk för mindre. Men hur som, den jävla bilen spelade för mig ungefär sex gånger innan jag kunde somna om. Vaknade till ett tomt hus, med en ofantlig trollfrisyr och slöade ett tag. Snodde Ford Proben för en stund och drog in för att handla ingredienser till en rabarberpaj, och det blev visst en raggarsväng också. Åkte sen vidare till Kims hus för att tjuva av hennes rabarber, muahaha. Hem och baka och äta paj. SMARR! Sen kom vi på att vi skulle ha mat så jag stack till stan igen och handlade. Givetvis blev det en raggarsväng till, orsakade många däckskrik med Caprin. Det är lika roligt varje gång, inte så lätt med en automatväxlad bil ska ni veta. Vi hann dock aldrig laga maten för det kom massa besökare så vi fikade istället. Sen mat blev det, grilla igen och nu sitter jag här. Mätt och trött som bara den.

Snart blir det till att sova för min del, och sen vakna imorgon och påbörja vecka nummer två.

Jag lämnade Eskilstuna med dunder och brak ;)

http://jennystr.blogg.se/ <<< Kolla in!

Jenny, det är inte jag som bestämmer sånt där!
Det är John Pohlman!

nattsudderi nattsuddera

jag är lite sorgsen.

undrar vad det här beror på? är det jag? är det något annat? är det någon annan? har jag gjort något? eller är det något jag inte har gjort? är det bara mitt fel? eller är vi ansvariga tillsammans? jag försöker anstränga mig för att förstå och för att göra saken bättre, men det är så svårt. det blir liksom aldrig någon effekt av det. jag hoppas att det är en fas, och att den går över snart. för så här vill jag inte ha det. och så här vill jag inte må.

ja. lite sorgsen är jag allt.

Just nu - JUNI 2007

låt: Säkert! - Allt som är ditt
tv : det blir en tv-lös sommar för mig
aj: två stukade fingrar efter lite pärkande med Marie igår kväll
bil: den Ford 20M som är till salu inne i Visby, vill haaa
längta: ALLT roligt som kommer hända i sommar
fniss : åt den stackars volvon idag som inte rådde på min kickdown, muahaha
namnsdag : ajdunno?
snart : första midsommar med vännerna på två år
hopplöst : denna sommars ekonomi
hoppa högt av rädsla : min spegelbild är rätt obehaglig
skiva : Melody Club - Music Machine
krog : Munken, och jag ska dit på lördag tjohoo
bra : att bror köpt en 4hjuling, för den ska jag också leka med!
strax : spela lite gitarr på verandan tror jag det blir
chix : lelleträffen-hunkarna i sina tajta ställ
utgift : som sagt, sommaren
maffigast : rally på lördag. ska bli grymt att för första gången få se bror köra sin opel
bita på naglarna : hoppas att man gjort allt man ska i skolan så man får sina poäng
lurvigast : sahsa. hon fäller massor och man tror att man själv fått päls när man klappar henne
dumt : paris hiltons svid från finkan, ditt eget fel brudjävel!
korkat : somliga debattörer på helagotland.se, är det verkligen vuxna männisor?
mp3 på datorn : Cascada - How do you do
span : MC-chix denna vecka, nästa vecka blir det raggarna
yeah : semester i två veckor!
crazy eye : MMS-bilen på Maj jag fick igår....huu ;)

Ö - älskade ö.


image81


Jag är hemma nu!


image80

S-tant och mammagestalt = jag?

Jag brukar vara inne och debattera på en nyhetssajt, där gotlänningar, sommargotlänningar och annat pack skriver och ventilerar sina åsikter om allt och inget. Det tycker jag är gryymt roligt, i synnerhet som det i debatterna ofta är överrepresenaterat av borgare. Då kommer jag och liksom gör lite jämvikt. Det tycker jag i alla fall ;) Men mest är det förbannat roligt. I alla fall, idag fick jag se att en av de kända aliasen där inne hade gjort en liten fördomsprofil, över hur han trodde att alla var som personer. Jag skrattade gott när jag insåg att jag fanns med på listan. Detta skrevs om mig:

Linn: Tycker jämt synd om alla en riktig mamma gestalt som jag vill krama men har tendenser till att gå överdrift. En riktig S tant med hjärtat på rätt ställe. men vet inte vad samhället kostar men vill sååå mycket.


Jaa...vad säga. Inte helt fel ute tror jag. Men inte S, V för guds skull, om ens det. Har ju faktiskt en egen vänsterfalang, KommunistLight - utan feminism, du är välkommen att joina. Jag tyckte i alla fall det var roligt att se hur andra uppfattar mig, sådär när man bara spottar ur sig åsikter.




SOMMARLOV!

För en vecka sen dundrade hela min familj in i lägenheten på Domaregatan. Eller i alla fall nästan hela. Det har varit full fart hela tiden, men utflykter, redovisningar och fördelsedagskalas. Det har varit roligt, men nu är jag trött. Hade skolavslutning igår, och har med andra ord gått klart mitt första år på högskolan och tagit 40 poäng. Jag är mycket stolt över mig själv. Och jag är inte ens trött på det ännu. Bra det, eftersom det faktiskt är 2,5 år kvar. Eller bara 2,5 år kvar, känns det som.

Just nu borde jag egentligen städa, packa och gå ner i tvättstugan. Men jag orkar inte, för jag är lite lat. Och sen är det varmt. fast jag ska snart sätta fortsätta med mitt stök. Särskilt eftersom min mamma just nu fixar med mina blommor, och städar balkongen, och min pappa sitter och skruvar ihop ett nattduksbord jag köpte igår. Medans jag sitter här och läser bloggar och skriver blogg. Det är ganska fult gjort av mig. Men jag har en rast.... hrm. Eh...ska snart vara nyttig igen.

Senare ska jag och mor och far åka ner till stan och kolla lite på studenterna och framför allt på Jenny som ska gå med Eskil-studenterna och spela (eller drilla... jag vet inte riktigt men det är lika roligt oavsett). Gött. Men först som sagt, packa klart!

För IMORGON åker jag hem till GOTLAND. Sen kommer inte jag tillbaka förrän i slutet på augusti. Fatta vad skönt med sommar på Gotland. Jobba lite, softa mycket och leva alldeles ofantligt mycket. Härligt!! Det är så väldigt skönt att jag nästan blir tårögd när jag tänker på att jag imorgon eftermiddag kommer sitta på terassen på Själsö och klia Sasha bakom örona. Det är så det borde vara alla dagar. Men ni vet, jag tycker om Eskilstuna också. Lite mindre på sommaren bara :) Kommer dock att sakna vännerna i Eskiltuna i sommar!

Nej. Städa, tvätta, packa var det. Over and out.


Ett skepp kommer lastat...

Ett skepp kommer lastat...

Med vadå?

Med en mamma och en pappa och en storebror och en Linda.
Sen ska de fraktas i en Ford och en Audi på en eviglång 50/70-sträcka.
Sen ska de åka lite motorväg förbi Strängnäs.
Och sen ska de hitta in i Eskilstuna.
Och sen ska de försöka få en parkerinsplats i Råbergstorp.
Och sen ska de gå upp för en jättejobbig trappa.
Och sen ska de plinga på en dörr.
Och då ska jag öppna den.
Bara några timmar kvar.

Jag ska baka muffins för att fira :D