Kluringar :P

Mår inte så bra idag, så det blir inget större skrivande här. Men har dock två saker jag vill dela med mig av.

1. Kolla in
Matilda 's blogg BUMS! Jag har skickat in ett mysterium som nu ska funderas kring. Så klicka dig dit och fundera. Jag vill gärna veta vad andra tycker och tänker om saken.

2. I lördags fick jag ju som sagt träffa Maj för första gången, och även hålla henne lite innan hon började vråla. Fick en bild skickad till mig idag av systren. Så nu är frågan; vilken av tjejerna på bilden är nöjd, och vilken är lite mindre nöjd? Mycket klurigt...

image55

Världen är full av gnälliga idioter

Någon anonym läsare (eller någon som fallit offer för blogg.se's irriterande raderande av namnet) har efterfrågat lite mer bloggeri från min sida. Kör i vind, jag är inte den som är den(!!). Men jag ska dock försöka att begränsa mina moster-hyllningar till Maj. Har förstått att det blivit lite mycket av den varan. Men å andra sidan, det är svårt att låta bli när hon är så jäkla go! (Sådär, så fick jag med det också, hihi).

Idag när jag kom hem från skolan satt jag på balkongen, läste en bara-för-nöjes-skull-bok och sörplade Coca-cola. Det var t-shirt varmt, och alldeles härligt soligt och varmt. Och trots att jad hade mina solbrillor på som täcker i princip hela halva ansiktet så kom det en massa fräknar! Jag menar FRÄKNAR! Då är det ju vår på riktigt nu. Visserligen har de redan försvunnit in i mitt bleka nylle igen, men nu vet jag i alla fall att de finns där och bara väntar på att pricka ner mig. Åh. Kan man bli annat än glad?

Motsatsen till glad är ju arg. Jag funderar ganska ofta på varför jag är så arg jämt. Eller jämt är jag ju inte arg, men ofta. Det kommer snabbt, och går snabbt. Men jag blir arg över väldigt många saker, många gånger om dagen. Och det verkar inte riktigt vara accepterat hos alla människor, man ska liksom vara positiv och glad och munter. Men jag är mer gnällig och tjurig. Magnus Betnér, Sveriges absolut hårdaste komiker, sa en sak som var så bra.
- "Alltså det är en sån missuppfattning att jag ska vara hård och elak. Det är inte alls det, det är inte mitt fel att världen är full av gnälliga idioter. Är de det?" Och jag håller med. Om folk slutade vara så jävla korkade och göra så mycket dumma saker så kanske jag skulle vara mindre arg. För aldrig att problemet ligger hos mig...

Som till exempel Jan jävla Björklund. Åh, vad jag AVSKYR den karln. Han är så totalblåst, och okunnig, och översittare. Alla förslag som han och hans compadres lägger fram. Hur kan man bli annat än arg? Jag vet inte om jag vill bli lärare i den skola den nya regering verkar förespråka. Betyg till sjuåringar? WTF! Hur ska man kunna mäta kunskap hos en grupp barn som inte har en rimlig chans att utvecklas likadant, enligt en mall, på en viss tidsperiod. Det är liksom fysiskt omöjligt, finns hur mycket forskning som helst om det. It's crazy, crazy I tell you.

Det luktar nybakt bröd i hela lägenheten. Viva el bakmaskin säger jag bara!

Dagens citat är hämtat från P3 Bubbel's måndagsprogram, med Dojdoj.
"Stoppa mig i ett örngott och kalla mig kudde".


Första gången!

Har varit till Stockholm över dagen för att för första gången hälsa på den lilla rackartussen Maj. Åh vad det var härligt. Men åh vad konstigt också. Jag har spenderat säkert 75% av tiden att bara stirra på den där lilla lilla människan med dom små tårna och den gulliga lilla fågel-munnen. Det är liksom en ny familjemedlem, som jag ska känna hela livet. Som ska finnas där och som jag ska leka med, lära saker och blir arg på ibland. Det är så jäkla häftigt!!

Maj var på lite svidhumör idag dock, fick jag veta. Men trots det fick jag hålla henne lite i alla fall, innan hon började skrika för att den onda mostern rövat bort henne från sin mamma. Det var i alla fall så det kändes ;) Man blir onekligen glad fort igen, för hur kan man låta bli att vara glad? Sorgsen däremot blir man också, när man måste åka därifrån. Som tur är ska jag dit igen nästa helg, tillsammans med mor och far som ska bo här över helgen.

Det är en annan sak som är himla bra. Att mamma och pappa kommer hit. För nu är det bara två veckor innan jag ska åka hem till Gotland, efter tre månader borta. Och det är vanligtvis nu den helt galna hemlängtan kommer och jag bara vill flytta hem igen, och allt är nattsvart och hemskt. MEN eftersom de kommer hit så hinner jag inte med att sakna Gotland. Lööövliii ;)

Gud vilken sentimental och blödig blogg det här vart. Men jag är lite blödig och sentimental just nu. Och väääldigt trött, hahah.

image54

I present to you: Maj Hallonpaj - finaste bäbisen någonsin

image51

Maj. Lilla fina Maj. Och hennes mamma :) Det är faktiskt lite konstigt att tänka om, min storasyster är liksom Majs mamma. Helt plötsligt bara. I helgen får jag förhoppningsvis träffa rackarstussen, om mina baciller avikit tills dess. Let's hope so! Naaaw, hon är så söööööjt!

image52

Utmaningen

 Blev för ett tag sedan utmanad av Matilda i något som kan likna ett kedjebrev, fast som sprids bloggar emellan istället. Tyckte att det var en rolig grej, och nu finally har jag lyckats fullfölja utmaningen.

Regler:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och amtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.



1.      När jag gick i sexan så  tog jag och två kompisar över Roliga timmen, genom att varje vecka genomföra ett påhittat talkshow-program som hette ?Farbror Barbro?. Och man kan ju anta att det var enormt inspirerat av Killing-gänget och Sen kväll med Luuk. Vet inte hur många ?avsnitt? vi gjorde, men vi höll på ett bra tag och det på klassen och lärarens begäran. Tror jag i alla fall, de verkade uppskatta det i alla fall.



2.      Jag och min dåvarande rumskompis och vän Ella snodde en skylt tillhörande en låsfirma någonstans i Visby. Vi målade om den och satte sen tillbaka den några månader senare. Egentligen kan man tycka att vi gjorde dem en tjänst som hottade skylten, men de verkade inte tycka det eftersom den försvann ganska fort sen.



3.      Om ni någon gång här mig säga att jag måste köpa skor ?för att jag inte har några? så ljuger jag förmodligen. Eller så tror jag på det själv. Men det är inte sant. För jag äger sjukt många par skor?



4.      Jag har en gång i min ungdom(!) provat på att bygga en a-traktor. Köpte ett påbörjat bygge av en Duett för 800 pix, och kom ganska långt faktiskt. Men en kombination av tom plånbok och väldigt bristfällig kunskap av bilbyggeri gjorde att jag aldrig blev klar. Dock har jag nu en viss kunskap i att slipa spackel!



5.      Är helt oförmögen att luras och genomföra bus eftersom jag inte kan hålla masken för fem öre. Hur mycket jag än försöker bryter jag alltid ihop i hysteriskt fniss i slutändan. Illa för min egen del, uppskattas av andra?



6.      Under en period i mitt liv var jag helt fanatisk gällande skolkataloger. Kollade i dem så mycket att jag visste namnet på i princip alla ungdomar i min egen ålder, och även de som var några år äldre. Som tur är har detta avmattats och min fascination för skolkataloger är ganska svag nowdays.



Nu har jag då gjort ena delen i den här utmaningen. Men jag ska ju också utmana sex andra bloggare.


1. Johanna , imica.blogg.se           
2. Josefine, sajoar.blogg.se

3. Jenny, jennystr.blogg.se

4  Serafia, serafiahult.spaces.live.com

5. Annica, annican.spaces.live.com

        6. Monika, monikajonsson.spaces.live.com
 
And i'm done ;)

(Det funkade inte att länka mer idag tydligen, så jag fick ju skriva alla adresser istället. Men jag hoppas att ni tar er tid att kolla i dessa bloggar ändå!)

A D O R A B L E ! ! !

Jag önskar verkligen att jag kunde lägga ut en bild på lilla rackartussen. Så himla söt är hon!! Får en massa MMS från Kimpan hela tiden, det senaste föreställde en alldeles nybadad Maj som räckte ut tungan. Och moster blir då alldeles tårig i ögonen. Haha!

Jag är ledsen om detta kanske är totalt ointressant för er, men så får det vara. För detta är inte det sista som skrivs om Maj, var så säkra! :)

Dessutom har jag och Johanna kommit överrens om att Maj och William (Johannas systerson) ska gifta sig när de blir alldeles vuxna så att jag och Johanna kan gå på bröllop tillsammans. Måste kanske cleara det lite med föräldrarna först, men whattaheck! Ska väl inte va några problem :D


Världens stoltaste moster!

Äntligen, äntligen har den lilla bääbisen kommit till världen. Världens vackraste lilla tös Maj föddes igår. Vet egentligen inte så mycket mer, har ännu inte pratat med varje sig mamma eller pappa Maj, men jag antar att de är trötta. Men nu är det i alla fall ett faktum; jag är en sjukt stolt moster :D

Morgonsvammel

Spenderade helgen i Stockholm. Mötte hängde med Josse i lördags, och vi åkte en sväng med Kim och Thord på blomstersafari. Sen stack vi hem till Jenny, och lagade mat i väntan på att Jenny skulle komma hem från jobbet. Det var väldigt härligt att få umgås med tjejerna hela kvällen, i schlageryran. (The Ark vann! Otippat...men hurra!) Men de är inte kloka de där två, jag är alldeles trött ;)  I söndags åkte jag ut till Essinggen, och spenderade dagen med två nerviga soon-to-be-föräldrar. Vi åkte på en utflykt som egentligen inte ledde nån vart, men det var kul ändå. Lite konstigt att åka därifrån för nu träffar jag inte min syster nått mer innan hon blir mamma. På onsdag sätts hon igång om inte den envisa lilla rackartussen kommer av sig själv innan dess. Jag väntar med spänning!

Jag är inte lämpad för att åka kollektivt. Blir så irriterad på tågtider, folk och trängsel. Grrr....

Fick för några dagar sedan en utmaning av min compadre Matilda. No worries, ska ta tag i den. Men jag funderar ännu lite på vad jag ska skriva. Och vem jag ska skicka utmaningen vidare till.

Det är jättetidig morgon nu. Och jag bestämde mig för att skriva blogg. I-D-I-O-T-! Kommer ju inte på något alls...

Lite musikextas kan resultera i ett nästan-religiöst blogginlägg

Detta inlägg är enbart skrivet för att uppmärksamma två vasinning bra sångerskor som enligt mitt tyckte får alldeles för lite credd för sin musik. Anna Stadling och Idde Schultz. De hörs väl först och främst i Lars Winnerbäcks band Hovet (som också är sjukt bra!), men har även gjort en soloskiva. Så jäkla bra röster, man blir alldeles knottrig på armarna. Alla ni som nån gång stått på en Winnerbäck-konsert och fått höra dessa ljuvliga stämmor vet vad jag talar om. Det går liksom inte att argumentera, de här damerna har Sveriges bästa röster. (Carola är SÅ överskattad!)

image50

Lyssna in de här två. Jag lovar, ni kommer bli lika frälsta som jag. För om det finns en Gud, så sjunger han/hon exakt så som Anna och Idde. Så det så.


Meeen daah!

Varför förstår inte bebisen att den måste komma ut nu, eftersom mostern håller på att gå i bitar av väntan nu? För det är ju såklart mig det är synd om när det är sex dagar över inte tiden, inte min syster eller hennes T. Det är lite synd om dem som måste vänta massa extra dagar, men mest synd om mig. Stackars mig ;)

Om EXAKT en månad så flyger jag över havet till Gotland igen. Har funderat lite över det här med att åka hem som student. Är det så att alla studenter som valt att flytta från allt kärt, åker hem lika sällan som jag? Åkte från Gotland 7 januari, och det kommer då alltså ha varit tre månader sen jag var där sist. Och nu när jag skrev det insåg jag att det kanske inte är så länge. Men det känns länge. I alla fall, tycker det är orättvist att inte jag får träffa min mamma, min pappa och alla andra mer än några få dagar på tre månader. Jajaaaa, jag valde själv att flytta. Men inte sjutton trodde jag det skulle vara såhär svårt att få ihop pengar till att åka hem över en helg. Damn you snåla studiemedelsbestämmare.

DÅLIG STUDENT som sitter vid datorn istället för att läsa klart boken som ska vara klar imorgon.

Imorse hade jag sovmorgon. Exakt klockan 07:22 ringde mobilen. Det var min storebror som undrade vad jag gjorde. GAH! Visst blev jag glad att han ringde, men jag morrade bara till svar och la på. Ringde dock upp två timmar senare, mycket mer utsoven och glad.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=134000797
Jag är en enkel människa, jag vet. Men den här låten väcker dansnerven i mig. Rolig dessutom.

Ibland tror man så mycket på något, bara för att man vill att det ska vara så. Sen när det inte är så blir man alldeles för besviken. Men man får väl ge det ett par dagar till så tänker jag nog inte på det mer.

NEJ. Nu ska jag först räkna lite på huruvida jag har råd att nappa på helgens föreslagna planer, sen är det dags att omvandlas till en duktig student!

(börjar btw bli förjävvla dåligt med kommentarer igen....shame on you gratisläsare)

I find it hard to trust

Because Of You - Kelly Clarkson

I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself
Cause my heart so much misery
I will not break the way you did,
You fell so hard
I've learned the hard way
To never let it get that far

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry
Because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake
A smile, a laugh everyday of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I watched you die
I heard you cry every night in your sleep
I was so young
You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else
You just saw your pain
And now I cry in the middle of the night
For the same damn thing

Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side so I don't get hurt
Because of you
I try my hardest just to forget everything
Because of you
I don't know how to let anyone else in
Because of you
I'm ashamed of my life because it's empty
Because of you
I am afraid
Because of you


Diskbaljan stimulerar hjärnan

Många tycker att det är tråkigt att diska. Men inte jag. Det är förvisso inte min favoritsysselsättning, det finns många saker som är roliga. Men om man ska jämföra rolighetsgraden på olika hushållssysslor vinner diskningen med hästlängder över allt annat. Det tar inte långt stund, det ger tydligt resultat och man får chansen till att lyssna på hög musik och svänga lite lurviga och skråla med diskborsten som mikrofon-substitut. Och man får fundera. Det är så mycket man hinner tänka på där med händerna nerstoppna i sunkigt vatten, skrubbandes för att få bort fastbränt ris ur kastrullerna. Dagens filosofistund.
Och med denna lite onödigt långa inledning; Dagens diskfilosofi!
Vad är motsatsen till sömnlös? Finns det liksom ett bra ord på det? Piggfull? Vakenfast? Sug på den ett tag, och återkomm gärna med ett svar! (Utvilad tänkte jag först på, men man kan ju vara utvilad fast man varit sömnlös. Vilat på soffan osv.)

Idag fick jag veta att jag fått klart med jobbet i sommar. Fyradagarsvecka med fredag,lördag och söndag lediga. Yee-haw! Nu återstår bara den eviga kampen med att försöka få en lön som inte är skamligt låg. Ska jag lyckas i år?

Ingen bebis ännu. Mitt tips är att musikgunga ut den. Funkar det tro?