När man väntar mirakel!

Det är väldigt härligt att läsa nyheter från Gotland. Jag tror iofs att det är precis samma sak på alla små orter, men eftersom jag inte läser annat än just Gotlandsnyheterna så är det dem jag väljer att ta upp. Till exempel fanns en nyhet med rubriken ”Stulen fogmassa”, och under rubriken berättades det att fogmassa och bygglampor har stulits från byggarbetsplatsen till det som ska bli ICA MAXI. Några andra rubriker man kunde hitta var: Fyra rutor krossade, Två stulna bilar, Svärdstöld i träningslokal osv. Nyheterna i sig är inte roliga. Kanske kan man tycka att dessa små notiser inte ens är värda att nämna. Men det som gör det hela så underbart är ju att det faktiskt inte händer mer på Gotland. De måste skriva om det, annars blir tidningen ganska tunn. Och det är ganska uppmuntrande att det inte är grövre saker som händer. En liten fristad liksom. Nu är jag ju inte helt korkad och inser ju att hemska saker händer även på denna lilla Östersjö-ö, och en del får vi reda på och andra inte. Men ändå. Förskonade är dom, gotlänningarna och alldeles för många har inte en susning om det. Jag saknar Gotland.


 

Hade finbesök igår. Kim och Thord kom ända från Hufudstaden för att äta kärleksmums vid mitt pyttelilla köksbord. Det värmde i mitt hjärta kan jag säga. Men jag blev ganska chockad för jag trodde inte att de skulle flytta på sig vid denna tidpunkt. Imorgon (eller onsdag) är bebisen ju beräknad. Fattar det inte riktigt, om bara några få dagar så kommer jag få en ny roll i livet. Moster. Jag vet att det händer många varje dag, men det skiter jag i. Det är ofantligt stort för mig, och jag kommer vara sjukt stolt!


 

GUD! Jag fick just hjärtstillestånd. Världens brak utifrån den mörka hallen… Eller badrummet rättare sagt. (Insåg detta efter närmare undersökningar). Varför hatar mitt kakel mina sugproppskrokar, och vägrar hålla kvar dem? Har jag liksom förolämpat kaklet på något sätt genom att hänga upp saker på det? Och är det då kaklets hämnd att släppa fästet för krokarna som det händer diverse små och stora saker på, och allt brakar ner, och skrämmer vettet ur mig? Why kaklet, why?


 

Jag tackar ödmjukast för alla tips om min älskade burk. Jag har ännu inte nått fram till ett beslut i frågan, men era förslag har varit till stor inspiration. Keep up the good work!


 

Mår fint i själen nu. Det är härligt.


 

”Det är inte så att jag är fobiskt rädd för tulpaner, men jag tycker att de är lite obehagliga”
(sagt av en deltagare i FC Z).

Jag är fobiskt rädd för gräshoppor. Vad är du rädd för?


Vad är lycka?

Jag blir just nu alldeles lycklig av att tänka på att jag har sovmorgon både tisdag och onsdag. Lovley!

Vad blir du lycklig av?


Hjälp önskas till lyxproblem

För några veckor sedan fyndade jag en alldeles ljuvlig burk på Myrorna till det blygsamma priset 20 kronor. Jag är helt kär i denna burk, och brukar ofta ta fram och titta på den. Ni ser ju själva varför!

Burken

Men så till problemet. Vad ska jag använda denna ljuvliga lilla burk till? Den är inte överdrivet stor, men ändå inte liten. Alldeles lagom är den till och med. Och med de förutsättningarna tycker man att det skulle vara enkelt att finna ett användningsområde. Men icke! Jag har funderat och funderat. Men fortfarande ingenting! Först var jag inne på att ha något ätbart i den, godis eller tepåsar eller makaroner. Detta är dock ingen bra idé för dels kan det förstöra burken invändigt, och dels luktar den lite konstigt inuti. Jag har som sagt köpt den begagnad och vet därför inte vad den använts till innan. Att då ha något som man ska förtära däri verkar inte som en så smart idé. Jag hade även en tanke att använda den till alla hårsnoddar och hårspännen som dräller överallt. Men då skulle ju denna vackra skapelse vara förpassad till badrummet. Där kommer den ju inte till sin rätt. Så snälla hjälp mig med idéer på vad jag ska stoppa i min rosen-burk. Den är så sorgligt tom.

Inuti burken


i've got pretty music in my ears

Melody Club - Destiny calling


Since the day when I met you
I've been lost in desperation
It's in everything I do
Like a bittersweet sensation


I am, I am, I am, I am
I'm your destiny calling
I am, I am, I am, I am
I'm your destiny calling


Everytime when we're apart
I am all about frustration
You're the chain around my heart
You're my final destination


I am, I am, I am, I am
I'm your destiny calling
I am, I am, I am, I am
I'm your destiny calling


Oh, you can reach me
No one else can chain me like you do
Ohh, you can reach me
Everything just leads me back to you, yeah


I am, I am, I am, I am
I'm your destiny calling
I am, I am, I am, I am
I'm your destiny calling


It's a cool wind blowing in
It's the time when leaves start falling
All the things that might have been
I can hear a silent calling


I am, I am, I am, I am
I'm your destiny calling


:´(

Jag har sån hemlängtan idag. Vill till älskade Gotland och älskade familjen och katten och Marie och alla andra som är där. Jag vill titta till Caprin som står i ett skjul. Jag vill åka skridskor på Roma-rinken och jag vill gå ner till Själsö-hamnen och titta på havet. Jag vill krama min mamma och hälsa på min farmor och min mommo. Jag längtar hem. Så jättemycket.

Kanske beror det på att jag pratade med Linus idag, som jag inte pratat med på jättelänge. Eller så beror det på att jag fick en massa bilder skickat till mig från i julas. Eller så beror det på att jag bokade hembiljetten, till i påsk, nu i veckan och det är så himla länge tills dess. Eller så är det PMS?

Den här bilden illustrerar två saker som jag älskar, och båda två saknar jag så vansinnigt mycket. Först är det ju Sasha. Den ilskna och gnälliga hårbollen som kan få en på gott humör med sitt kurr no matter what. Och sen är det mitt långa hår. Åh, vad jag saknar mina långa lockar.
kattolinn


våpTV, virrig bror och smederi

En vecka till har förflutit, och det ganska smärtfritt. Endast tre dagar i skolan varav bara måndag en jobbig sådan. som idag till exempel; vi skulle egentligen ha gått på ett studibesök på ett vattenreningsverk i Västerås, men det vart inställt. (Åååh...vad besviken jag blev....INTE!). Så vi hade bara en timmes lektion med redovisningar och jag slapp till och med åka tåg eftersom en klasskompis tog bil idag. Och igår räknas nästan inte ens heller som en skoldag. Vi var på ett ställe som heter Faktoriet, och gjorde massa grejer. Bland annat så fick jag gjuta en ölöppnare, och smida en järnkrok. Det var ganska coolt och väldigt varmt att smida. Dock är det alltid en besvikelse när jag gör såna hantverkiga saker. Resultatet ser alltid ut som om en ganska ointresserad 10-åring skulle ha gjort det. Och detta trots att jag anstränger mig. Men va göööör de da? Alla kan inte vara bra på allt.

Jag är en ensamboende singel. Det innebär att det ofta blir middag framför TV:n. Och jag lyckas alltid pricka in att ha maten klar när det inte är något särskilt roligt på burken. Och av många mindre roliga program så finns Förkväll på TV4. HERREGUD! Hur kommer det sig att programcheferna på TV4 fortsätter att sända detta program som måste kosta multum varje dag då det är direktsänt, när det håller på låg kvalitet. Jag tycker själva idén är väldigt fiffig. Ett program som sänds varje dag, samma tid, med aktuella händelser, intervjuer, matlagning osv. Men dessa programledare.... Carina Berg! Varför gör du såhär mot dig själv? Fyra kvinnor som tjattrar i mun på varann, framhäver sig själva helt ogenerat nonstop och försöker leka intervjuare. It's a shame I tell you. Gah!

Passar på och ber om ursäkt till mina grannar. Jag hade en kort Håkan Hellström-fest här för nån timme sen. Hög volym, och dansade runt så det måste ha dundrat i deras tak. Ledsen för det, men HH's inverkan på rumpskakande kan inte hjälpas. It's a dirty job but someone's got to do it!

Är det inte ganska (läs HELT OVERKLIGT) konstigt att många av de lärare som jag har i min utbildning, dvs lärarprogrammet, är så sjukt opedagogiska. De pratar träigt, är noll flexibla, låter inte eleverna tänka själva osv. Givetvis är inte alla lärare så alltid som jag har. Men det händer skrämmande ofta. Så hur ska vi blivande lärare lära oss hur man ska vara. Gör som jag gör, eller gör som jag säger? Det kanske inte bara gäller barn det där... Weird.

Pratade en skvätt med min stora bror Linus idag i telefon. Följande sades:
Linus: Jaha, hur har du det i Enköping då?
Linn: ...
Linus: Vadå?
Linn: Jag har bott i ESKILSTUNA sen i augusti Linus.
Linus: Jaja...
Detta skulle kunna ha gjort mig arg, men istället så skrattar jag. För det är Linus!

OLASALO

Ola Salo

Denna gåva till mänskligheten! The Ark över huvud taget är lösningen på alla våra problem. Låt människor världen över få tal del av dessa fantastiska artister/musiker, och lyssna på låtarna som går rakt in i själen så kommer Världen bli en mycket trevligare plats. Jag lovar.

Och sen att de kommer vinna hela Eurovision song contest 2007 är ju ingen tvekan om saken. Jag myser. Sen är han ju snygg att titta på med!

Bloggfeber

En compadre till mig utlyste i sin blogg för några dagar sen en utmaning. Hon hade funderat kring det här som jag (och mååånga andra) ofta gör: att vädja efter kommentarer. Och hon utmanade då alla som läste inlägget att gå in på 10 nya bloggar och komentera allihop. Och något sådant kan man ju inte motstå. Så jag gjorde det. Och jäklar det funkade. Det skramlade i alla fall ihop till några nya läsare av bloggen, och några kommentarer. Bra idé Matilda! Tycker ni som läser det här också ska göra samma sak så läs Matildas blogg, och sätt sen igång med sökandet.

Eftersom många nya läsare dök upp fick jag också en del frågor. Och nu tänkte jag besvara dem.

Gissa vem! undrar:

Måste bara fråga...ang. hopplöst i ditt blogginlägg:
Finns det inte flyg eller båt till Gotland? Jag visste inte ens att man kunde åka "lucka" dit. Var bokar man?


Nu skulle jag egentligen vilja skriva något fyndigt och klurigt och roligt svar på den här frågan. MEN jag har tydligen hjärnstillestånd, eller så är jag helt enkelt inte en så fyndig, klurig och rolig person. Svaret blir därför: AMÄÄÄHH! Lucka som i en lucka i kalendern, alltså oplanerad tid som inte behöver spenderas i Eskilstuna, utan lika gärna kan spenderas på Gotland. Så det så! Och btw, påsk är luckan. Långt tills dess...blörk.
Gissa vem! undrar:

Angående Gotland så har jag en liten fråga. Försökte skicka in den till Vardagens mysterium som vägrar ta upp den, skulle du vilja ta tag i den? Frågan som förbryllat mig i flera år nu är: Är det vanligare att ha sammanvuxna tår om man är gotlänning än om man är någon annanstans ifrån? Jag vet tre med gotländskt ursprung som har det, men ingen annan. Kan du lösa mitt mysterium så blir jag glad!


Konstigt att Vardagens mysterium inte ville ta upp den delikata fråga. Jag undersökte saken. Mitt tillvägagångsätt var enkelt, jag drog av mig båda strumporna och tittade. Alla tio tår "hängde fritt". Har även dragit mig till minnes alla gotlänningar jag känner, och hur deras tår ser ut. Och tro det eller ej så minns jag inga sammavuxna tår där heller. Och eftersom jag känner fler än tre gotlänningar så utgår jag då ifrån att NEJ sammanvuxna tår är inget speciellt för gotlänningar. En fråga till Gissa vem! blir då om de tre gotlänningar hon/han känner är släkt med varandra, eller kommer från samma socken (by)? Det kan ju ha med saken att göra.

http://annasoundtrack.blogspot.com undrar:

Alltså, är det du som ska ha en bebis eller din syster?? (jag har en bebis!)
Och kan du inte berätta vad dagiskillen sa för kul i intervjun!?

Jag förstår att det är oklart. Det är alltså min syster som ska få bääbis, och inte jag. Jag är en inte ens lite gravid bara. Men nu är det så att systerns bääbis är efterlängtad av mig som länge tjatat om att få bli moster, och därför pratar jag inte om mycket annat än just bääbisen som kommer alldeles snart.
Och angående dagiskillen så önskar jag att jag kunde få tala om vad han sa. Men eftersom det finns påskrivet ett papper på min förskola där jag har min praktik, att jag inte får prata om vad barnen säger eller gör så är det inte så lämpligt att skriva om det i en blogg på nätet. Sorry. En god nyhet är ju dock att jag snart har en egen unge (återigen, inte min utan syrrans) att citera här i bloggen.


Just nu

låt : "Vi kommer att dö samtidigt" - Säkert
tv : Grey's Anatomy hade säsongsavslutning i tisdag, åh vad jag grääät!
aj: I förebyggande syfte, när jag halkade omkull på äckelsnön. (Det kommer snart....)
bil: Stackars Caprin står ensam i ett skjul...
längta: Soon to be MOSTER
fniss : En liten kille jag intervjuade på dagis igår orsakade veckans största fniss (dock inombords!)
namnsdag : Beeeert. Jag känner en Bert *stolt*
snart : BÄBISEN
hopplöst : när ska man hitta en lucka att åka till Gotland på?
hoppa högt av rädsla : Folkpartiet ger mig ofta den känslan
skiva : Pengabrorsan - Moneybrother
krog : Pass?
bra : Att jag fick VG på BÅDA mina tentor, tjohooo!
strax : Koka spaghetti
chix : Jaa. Det finns ett chix.
utgift : Allting är utgifter. Jag är pankare än pankast jämt känns det som.
maffigast : Kan inte komma på något maffigaste idag.
bita på naglarna : Nää, vad äckligt
lurvigast : damråttorna under min säng
dumt : Jan Björklund. Dumbass!
korkat : se ovanstående idiot.
mp3 på datan : "Show the world" - Incase
span : Mm, han står även nämnd under kategorin chix...
yeah : BÄÄBIS BÄÄÄBIS BÄÄÄÄÄBIS snart.
crazy eye : Mitt eget. Kolla bara här under...

Crazyeye




Man borde leva sitt liv mer som en Winnerbäck-låt...

Natten kom och älvor for som dårar över stan
och jag var en av alla kungar i salongen
Men ruset kom och gick och lämnade kvar ett litet barn
som låg och kippade efter andan på balkongen
Jag slog mig själv för pannan och sa: Vad har jag gjort?
Jag skrek rakt ut att: Det här var sista gången
Men värdinnan drog mig med och vi vällde ut ur hennes port
och trotsade Newton i den sviktande betongen


Det var vår och det var ljumt och alla älvor sjöng i kör
när vi la oss under stjärnorna i parken
Efter slask och is och snö fanns plötsligt nåt att leva för
när allt som vintern gömt sköt upp ur marken
Det var nånting om befruktning, det var nåt om hur man gör
Det liksom for omkring, det måste varit pollen
Vi skrattade och drack vin direkt ur flaskan, som sig bör
när det är vår och fest och man har tappat kollen


Så säg hur aktierna faller, säg hur kursen vänder om
Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om
För det är väl fan inte sånt man tänker på  och drömmer om


Varenda tår, varenda skratt
Varenda dröm ska vi ha fatt
Allt ska sugas ut ur varje natt


Ruset kom tillbaks och alla vänner drog sig hem
och lämnade kvar mig i en park med en värdinna
Vi lova att vi skulle ligga kvar till gryningen
och känna vinterångest tyna och försvinna
Vi bara låg där och såg på hur en vårnatt underhöll
Det var så stort, man liksom tappade perspektivet
Det var så konstigt hur jag smalt, det var så härligt hur jag föll
när värdinnan höll ett tal om själva livet


Hon sa: Vad är det här för värld, där man ska slå eller få stryk
Ska man förlora eller följa direktiven
Man får resa i sig själv i korridorerna på psyk
om man inte har fått säkra kort på given
Ska man älta om sin barndom, eller tackla sig fram
Det verkar bara finnas dom alternativen
Nej, vi kan vältra oss i parken här och bry oss om varann
Det är ingen stress och ingen strid på kniven


Så säg hur aktierna faller, säg hur kursen vänder om
Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om
För det är väl fan inte sånt man tänker på  och drömmer om


Varenda tår, varenda skratt
Varenda dröm ska vi ha fatt
Allt ska sugas ut ur varje natt


Nätter kommer smygande med vårens luft ibland
det liksom rör sig under ytan och fasaden
Det här var natten då vi dansade tills älvorna kom fram
Det var pollenchock och stjärnfall över staden
Det var natten då vi kom bland alla älvor och försvann
rätt in i dimman ibland blommorna och bladen
Hon har ett badkar, där vi sitter nu och drunknar i varann
Sagan är slut, jag sätter punkt för sista raden


Så säg hur aktierna faller, säg hur kursen vänder om
Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om
För det är väl fan inte sånt man tänker på  och drömmer om


Varenda tår, varenda skratt
Varenda dröm ska vi ha fatt
Allt ska sugas ut ur varje natt


Lars Winnerbäck - Pollenchock & stjärnfall

Melody club äger!

Jaha, den här veckan började ganska dumt faktiskt. Hade missförstått mina grupp-compadres och trodde vi skulle åka bil till Västerås på måndagsmorgonen. Stod där och väntade, men det kom aldrig någon bil så jag ringde Jenny. De var ju på tåget, för det var på tisdagen vi skulle åka bil! Jag fick ganska bråttom kan jag säga, haha. Den stressen blandat med mitt monster-morgonhumör gjorde att snön smälte omkring mig. Fick kasta mig på bussen, och hann turligt nog med nästa tåg till Västerås. Kom väl ca. 50 minuter för sent, men det gjorde inte så mycket tydligen. Blev i alla fall på gott humör fort igen, haha.

Idag så VISSTE jag att vi skulle ta tåget, även om de andra fick lite nippran när de såg att jag gick av min buss och försvann neråt stan istället för till tågstationen. Men jag tog ju bara en liten morgon-prommis i väntan på tåget. Haha! Fick jättemycket tid av läraren till att göra ganska lite arbete idag så vi kunde åka hem igen redan vid halv ett. Perfekt. Hade planerat att sova lite, men så fort jag kom hem blev jag pigg. Skumt.

Tisdagar brukar överlag vara en bra dag. Kanske för att favvo-serierna går på TV då, och att bebisarna för veckan presenteras på helgotland.se. (Jaaa, jag är lite för fixerad vid bebisar, men det är så mysigt). Brukar känna igen de flesta numera. Är det de som är unga föräldrar, eller jag som börjar bli gammal? Hemska tanke.

Återigen satte jag mig här och skulle skriva, för jag känner att jag har massor att skriva om. Men nu står det still totalt i hjärnan på mig. Skit samma.

För övrigt har jag märkt att jag SVÄR SJUKT MYCKET!! När man hänger med folk som svär precis lika mycket så märker jag det inte. Så det måste innebära att de jag hänger med nu inte svär alls. För jag har ju svordomarna inbyggt i mitt talsystem sedan barnsben, och de kommer helt oplanerat. Men nu hör jag dem. Ojdå. Ganska pinsamt ibland, man skulle kunna tro att jag är nån gammal sjöbjörn med träben.

Måste bara påpeka att det var ganska dåligt med kommentarer det senaste tycker jag. Vet ju att ni är många fler som läser här helt anonymt. Slut upp ;)  (Matilda är borträknad från denna banna, hon kommenterar flitigt jämt!)

Imorgon ska jag intervjua barn. Små pyttebarn som inte är äldre än 2-3 år. Det kommer bli en upplevelse. Hoppas det går bra, vill gärna att det ska göra det. Men men, även om det blir skrot av alltihopa ska det bli kul att få hinna med att hälsa på dagiset igen. Har inte varit där sen i november. (Och ja, alla lärarstudenter som läser den här bloggen, jag är medveten om att det heter FÖRSKOLA och inte dagis. Men jag säger dagis i alla fall. Så det så. Haha)

Btw, har ni inte hört Melody Club's senaste skiva. INFÖRSKAFFA. Sweet music!


Jag känner ett stort obehag inför svenskarnas musiksmak...

Nu är det ju verkligen årstiden då precis ALLA musikpris delas ut. Och jag myser allt jag kan. Det direktsänds galor på TV, där musikeliten sjunger duetter och medleyn så mina ögon tindrar. Man får lov att gå in och rösta på nätet på vilka man tycker ska vinna. P3Guld. Rockbjörnen. Grammisgalan. De ä grajja de. MEN!

När det för några veckor sedan visades Rockbjörnen på TV satt jag där och tittade i godan ro. Och så var det dags för kategorin Årets låt, den är nästan den bästa för där har man alltid en favorit man hejar på. SÅ FÖRSTÖRS HELA KÄNSLAN AV ATT JÄVLA MARTIN STENMARK VINNER MED SIN USLA LÅT! Mina inre organ får ont av att höra den där skitlåten Sjumilakliv. V Ä R D E L Ö S ! ! ! ! Jag knäppte av TV:n i vredesmod.

Nästa Gala var P3 GULD. Den varken lyssnade eller tittade jag på, för let's face it; radiofolk gör inte lika bra TV som TV-folk, ganska logiskt. I alla fall så har jag kollat i efterhand vem som vann, och det var kanske inte mina favoriter men jag tycker ändå att det var rätt schyssta vinnare.

Och nu i veckan var det dags för Grammisgalan. Kungen av alla musikgalor. Men jag skulle inte titta för jag är dessvärre en Ugly Betty & Grey's Anatomy-junkie och är tvunget att slaviskt följa dessa serier. Hur som helst så zappade jag hejvilt när det var reklam i mina beloved serier. Fick bl.a se ett sjukt bra framträdande av Snook. MEN så lyckades jag även snappa upp att även här vann den där pissiga låten titeln Årets låt 2006. Det är inte klokt.  Vad kan jag säga. Det blöder i mig.

Som grädde på moset kom en ny GINZA-katalog häromdagen och jag kurade ihop mig i soffan för att bläddra i min bibel. Men som kom jag till topplistorna över vilka skivor som säljs mest av på Ginza. På plats nummer 1 låg : Lasse Stefanz. Detta sliskiga oljud som kallas musik säljer alltså mer från Ginza än vad Moneybrother, U2, Laleh, My Chemical Romance, Robbie Williams och Roxette gör.

Jag tror att musik gör människan god på alla sätt och vis. Med musik kan man älska, hata och leva. Krig kan stoppas av musik, det är jag övertygad om. Men om en massa skit nästlar sig in och kallar sig för musik då kommer folk fortsätta slåss. And I blame jävla Sjumilakliv och dansbandsmusik! Nää, fram för mer Lars Winnerbäck, Håkan Hellström, Marit Bergman, Laleh, Melody Club, Millencolin och progg åt svenska folket så att det blir rätsida på det här!

Snälla Bullen hjälp mig. OBS, det är inte tjejen i filmen som har skrivit brevet.