Jag tror det kallas hemlängtan

Fick nyss syn på en bild på Facebook föreställande hela familjen Sundström-Blomberg. Det vill säga storebror, hans Linda och Sira-hunden. Jag fick lite tårar i ögonen för dom var så himla fina. Jag har hemlängtan.


Idag har det varit rätt så soligt på förmiddagen. Var ute och fixade lite grejer, och fick göra en av de bästa saker jag vet. Köra bil, med solbrillorna på och med HÖG köra-fort-musik. Audin i all ära, men när man börjar se hur kommungubbarna börjar sopa bort allt grus på gatorna då saknar jag Caprin. Jag har hemlängtan.

Sitter och kör The Ark's version av låten "Kolla kolla" på Youtube, det är väl ungefär 10 gången nu. Jag skulle lätt se lite mer progg i musiken nu. Timbuktu och Svenska Akademien i all ära men de kan ju inte bära allt på sina axlar. Dessutom kör de ju en genre av musik, om man är sugen på något annat är det tomt. Det skulle faktiskt behövas mer politisk musik tror jag. Ett bra sätt att nå ut. Började nu fundera på om jag kan komma på någon "högerartist". Kan komma på en hel del som är uttalat vänster, men borgare? (Nu syftar jag inte på extremister som typ vit makt-musik) Jag blir också fnissfärdig när jag tänker på hur det skulle se ut om en MUFare skulle dra av värsta låten. Nej, jag tror helt enkelt bristen på blå musik beror på att de inte kan sjunga/spela. Det är en logisk slutsats. Tillbaka till proggen, jag är fasen uppfödd med Wiehe och Afzelius. Det spelade ofta av min ömma moder och min skönsjungande fader. Jag har hemlängtan.

Det är säkert blåsippor på gång snart. Här är det tydligen förbjudna att plocka. Snåla jävla sörmlänningar. Jag har hemlängtan.


I påsk är det första gången någonsin som hela familjen Sundström kommer vara tillsammans. Det är lite häftigt tycker jag. Yngves första tripp till ön med andra ord, han har ännu ej fått träffa sin morbror. Om en vecka är han exakt 4 månader. Det är ju stört. Minns inte riktigt att han inte funnits liksom. Ska bli kul i alla fall att ses allihopa. Jag har hemläntan.


Det är en vecka kvar innan planer lämnar Bromma och efter 40 minuter dunsar ner i Visby. Jag har hemlängtan. Snart skall den bli stillad. Ä N T L I G E N !


Pudlar. Ja, det kan man väl kanske kalla det.

Maj har börjat dra vitsar. Fick en film av hennes pappa igår där hon drog följande skämt:
Två pojkar var ute och simmade.
Plötsligt sa den ena pojken till den andra:
- Se upp för hajen!
- Vilken haj-aj-aj-aj-aj!

Hon är en pärla.

Det är mycket nu med alla dessa direktörer, vd:ar och chefer som haft oturen att bli påkommna med att plocka ut en jäkla massa pengar ur företaget och kalla det för bonus, rörlig ersättning och allt vad det hittar på. Har lagt märke till att de när de pratar med media om det här och pudlar sig ofta säger: Vi kan förstå att det sticker i ögonen på folk! och Jag förstår att det kan verkar lite konstigt för vanligt folk med tanke på hur dagens ekonomi ser ut. Som om vi "vanligt folk" skulle vara dumma i huvudet. Som om det skulle finnas något som berättigade att en person får två miljoner mer i lön varje år när pensionen sänks med 200 kronor i månaden för väldigt många. Som om det känns logiskt att ledningen för ett företag får saftiga bonusar när arbetarna varslas. Nej bästa verklighetsfrånvända företagsledare, det är inte konstigt att det sricker i ögonen. Ni står ju för fan där och hackar med spett tills vi blöder, för att bara några dagar senare förolämpa
våran intelligens.

Har i veckan suttit och ägnat mycket tid åt min tenta i specialpedagogik. Den blev klar idag, men det är sannerligen inget mästerverk. Får liksom ingen inspiration när det är sju frågor som ska besvaras och när dessa frågor liknar ett old-fashion-läxförhör a la högstadiet. Jag gillar egentligen att skriva hemtenta. När man liksom får en eller två frågor att gröta in sig i, där man själv får tänka och uttrycka åsikter. Där man till en början sitter och rycker i en himla massa lösa trådar och inte riktigt vet hur det ska gå, men rätt som det är så har man sitt nystan där och har fått ihop en text som är både begriplig och bra! Men nu hann man precis börja få ett grepp om sitt eget resonemang när man skulle börja på en ny fråga, med nya resonemang. Tråkigt tycker jag. Men men, jag gjorde det. Nu ligger den i UKK's postlåda och jag kan förhoppningsvis ägna min söndag åt annat. (Som den där boken jag skall ha läst till måndag...)


Barnkalas och tentatankar

Har haft en härlig helg med familjen. Mamma och pappa kom med båten i torsdags och hälsade på. Jag har saknat dom! Vi spenderade mestadels av tiden att prata bara, men hann även med lite shopping till mitt och Mickes planerade balkongbygge. (Bor man på tredje våningen, med tre katter varav minst en tror att hon kan flyga så måste man ta till vissa säkerhetsåtgärder för att kunna ha balkongdörren öppen utan stenhård övervakning...)

I lördags så stack vi allihop ner till Sthlm för att fira lillfisens 2-årsdag. Jag och Micke (läs: bara jag) försökte verkligen missa den delen av kalaset som spenderades i en töande slaskig lekpark men vi fick allt gå dit en liten, liten stund. är var det korvgrillning och försök till att utmatta barn. Sen gick vi hem till lägenheten och hade äkta tårtkalas! Det var full rulle där relativt få barn skapade en känsla av att ett helt dagis befann sig där.

När de övriga gästerna begett sig hemåt så var det bara familjen kvar, vi åt fajitas och myste med Melodifestivalen. Återkom till Eskilstuna när klockan vara sisådär 2.30. TRÖTT!

Maj är bara två år, men har ett väldigt bra språk allaredan. Och ibland lockar det till en del skratt. Hon använder sig av en del fraser som låter så "lillgammalt" att det inte är klokt. När jag kom i lördags, till lekparken, så fick hon syn på mig pch blev jätteglad och kom rultandes mot mig. Jag lyfte upp henne och sa grattis på födelsedagen och allt sånt. Hennes svar: Åh, vilken fint halsband du har! Haha! Artig ska man vara! (Ok, det lät inte så kul här nu, men det var det....)

Denna vecka väntar tentaskrivande i specialpedagogikskursen. Jag gillar hemtentor, man kan gå och fnula på sina tankar länge och sen bara ta med det bästa av dem. Salstentor är bara jobbiga. Har föresten bestämt mig för att inte skriva mattetentan om två veckor. Finns liksom ingen mening med det, har ännu inte deltagit på en enda föreläsning och har inte ens orkat titta på vad det är vi ska kunna till tentan. Nej, jag tänker helt enkelt skjuta bort det ur mitt huvud just nu för att få plats med allt det andra som försigår just nu, och skriva tentan på omtenta-tillfället istället. Kanske har jag då mer energi till det, nu finns den inte och då kommer jag bara sitta där och plågas. Meningslöst med andra ord.

Önskas: Ett NORMALT avtal med Destination Gotland och Gotlandsflyg...

Jaha. Nu har jag gjort det där läskiga. Det var inte så farligt, men väldigt jobbigt. Och det kommer inte bli lättare heller. Men jag är i alla fall jäkligt stolt över mig själv. Försöker i alla fall vara det...

Fick resultatet av den fasansfulla mattetentan igår. Och TAMEJFAN så fick jag godkänt. Lyckns vindar måste ha blåst den dagen, det var verkligen en skräll. För att blir godkänd var man tvungen att ha 25 poäng, jag landade på 27. Låter lite kanske, men för mig är det definitivt de 27 stoltaste poängen någonsin. För ni ska veta att jag under en hel Matte B-kurs på gymnasiet på alla prov bara fick 3 poäng. Alltså, på ALLA prov tillsammans under hela den kursen... Så något mattesnille det är jag inte. I och med att jag nu klarade tentan innebär det att jag slipper bekymra mig om att göra om något än så länge, och kan försöka lägga mer energi på den tenta som ska skivas den sista mars. Geometri. Har ännu inte varit på en enda matteföreläsning om detta... Men men, har lånat en del böcker på biblioteket om geometeri, typ högstadieböcker. Det är säkert inte allt jag ska kunna, men det är en början och förmodligen ganska bra förklarat.

Har bokat hemresa till ÖN nu, till påsken. Det blir flyget denna gången också. Vet ännu inte om Micke ska med, det får framtiden utvisa. Oj, det lät dramatiskt... mer klarspråk: det är en ekonomisk fråga. Det är det alltid när man försöker åka hem. Jag är 23 år gammal och får ringa mina föräldrar och be om hjälp med att betala biljetten för att komma hem och hälsa på min familj och mina vänner. Det suger. Fattar inte hur de kan ha så usel studentrabatt på färdmedlen över havet, då det hela tiden propageras för att man vill att ungdomarna ska stanna kvar/komma tillbaka efter utbildningen och jobba där. Dessutom har de ju en egen högskola på Gotland, och alla studenter där vill väl också åka över till fastlandet och hälsa på. Det är så jävla irriterande. För att inte tala om Destination Gotlands nya system där det blir billigare ju tidigare du bokar din resa. Om man då som jag helst bokar typ dagen innan för att se hur vädret är så är det kört. Jag får välja på att chansa och boka tidigt med en stor risk för att kasta pengarna i sjön (!) när det sen stormar och jag inte vågar åka, eller att boka som jag gjort innan och betala hutlösa priser. Jävla snåljåpar. Jag är fattig, och alla ska anpassa sig efter det. Så det så.

Eh.. i alla fall. Åker hem en vecka över påsken. Ska bli roligt, det var LÄNGE sedan hela familjen var samlade samtidigt nu. Jag tror det var i somras rent utav... Nu kommer Kim och familjen ner samtidigt som mig och Yngve ska få landstiga på ön för första gången. Det är häääärligt. Tråkigt bara att Micke kanske inte kan få åka med, det blir ju inte hela familjen då.

På torsdag kommer mamma och pappa hit också. Yee-haw! Det ska bli härligt, saknar dem. Maj fyller 2 år om en vecka så de passar på. Kalas i Sthlm på lördag alltså.

Nu ska jag fixa käk, bakad potatis blir det i afton.