Liten update

Varför skriver jag så sällan här? Shame on me.

I helgen var jag på veteranbilsutställning. Det var HÄRLIGT. Dock var jag lite vilse, eftersom jag blev besviken på antalert bilar. Bara två ynka rader tänkte jag. Men jag högg in på marknaden och den var enorm. Jag gick gångarna fram och tillbaka i närmare två timmar och tittade på bildelar och annat skrot. Kanske kunde man hitta något som var av nytta eller nöje för mig. Det enda jag hittade var en gammal bilhandlar-broschyr om just min gamla pärla. Det var roligt. När jag kommit ut på andra sidan av marknaden så insåg jag att det var där i princip alla bilar stod. Så jag fick gå en timme till. Det var härligt som sagt. Men jag saknade min Capri. Min Capri är världens bästa bil. Så det så.

När man har en kattunge får man sällan sovmorgon. Däremot får man många rivsår. Nu har jag köpt en klosax. När jag skulle klosaxa Azra fick jag ännu fler rivsår. Lyckat.

Hade mina första av många VFU-dagar den här terminen. Alltså praktik. Är numera i en förstaklass i en skola en liten bit utanför stan. Jag kommer trivas där. Det är skillnad på arbetsplats och arbetsplats. Mitt lilla test går ut på att iaktta miljön i fikarummet, den säger otroligt mycket om stämningen på arbetsplatsen. På min skola var det skratt, prat och trevliga människor som hälsade glatt och intresserat på en nykomling som mig. Jag kommer trivas där. Värme är något bra.

Jag hatade kurslitteratur i mitt förra inlägg. Jag kan balansera upp det lite med att jag faktiskt får Alla vi barn i Bullerbyn i läxa att läsa i en av mina kurser. Och Glasblåsarens barn. Och andra barnböcker. Det kan man leva med ;)

Längtar till i helgen. Ska åka till Estocolmo med min vilda kissekattunge och hälsa på min vilda systerdotter, och hennes mamma och pappa. Det var bara två veckor sen jag träffade dem, men jag saknar dem väldigt mycket ändå.

Nej, ska försöka studera lite nu. Jag är ju trots allt student.

Det finns alltid ett MEN

Det har nu gått en vecka i skolan. Det känns ganska bra, och kurserna verkar roliga. Engelskan verkar läskig, men samtidigt jävligt nyttig inför framtiden. Så det känns som det är värt slitet som det verkar medföra den här terminen. Fyra kurser på en gång. Phu! Visserligen är en klar redan vid septembers slut, men ändå. På det stora hela känns det bra, men det finns alltid ett eller flera men. Presenterar två...

MEN 1 - Varför skall kurslitteratur vara så okristligt dyr? Man tar en student, och ser på dennes inkomst (dvs. studiemedlet på runt 7 200 i månaden). Sen ser man på priserna till de böcker man måste ha. De flesta av mina böcker kostar runt 300-400 pix per bok. Och jag behöver ungefär åtta böcker. Det är STÖRT att behöva lägga över 2000 spänn på böcker som man ibland inte läser mer än 100 sidor i. Och ja, vissa böcker använder man igen i andra kurser. Ja, en del böcker är riktigt bra och man vet att man kommer ha användning för dem ute i yrkeslivet sen. Ja, man kan köpa begagnat, köpa ihop eller kopiera osv. MEN ändå. Varför finns det inget bättre system, där högskolan exempelvis hyr ut böcker, eller nått sånt. Särskilt förbannad blir jag när läraren säger att "den där boken är inte ens särskilt bra, men den ingår i kursen". What's the point. Det är synd om studenterna, det är synd om mig, men mest synd är det om Johanna. Hennes nota var astronomisk.

MEN 2 - Jag har inte haft en chans att kika in min klass och så ännu. Och jag har träffat min basgrupp en gång bara. Men vad jag känner just nu är att det inte är så bra. Basgruppen verkar schysst och "bra" på att jobba. Klassen verkar likadan. Men jag saknar min första grupp, den som jag först hamnade i när jag kom till högskolan. De från förra terminen i alla ära, de var bra de också. Men just den där första gruppen. LOKA som vi kallade oss. Jag lärde mig så mycket, utvecklades massor genom våra diskussioner och sen hade vi förbannagt roligt också. Vi var en brokig skara människor som var på helt olika platser i livet, med helt olika erfarenheter. Och vi tyckte aldrig lika om allting. Det är härligt att diskutera med människor som är av en annan åsikt eller har en annan synvinkel än en själv. Så Johanna, Monica, Inger, Elisabet och Karin. MISS YOU! Vart är ni nowdays? (I Västerås antar jag... alla verkar vara där!)

Jag råkade stänga in Azra under diskbänken igår. Hon var där inne i säkert 5 minuter innan jag hörde henne. Och då stod jag verkligen precis där och diskade. Stackars katt, kommer hon bli traumatiserad?

Hade en plan att åka till Stockholm i helgen. Men den planen gick inget bra, eftersom stockholmarna jag skulle besöka inte skulle vara hemma! Så planen är framflyttad till nästa helg nu. Så det blir nog en lugn helg för min del. Skall försöka mickla igång min bilstereo. Den fan la av, morr! Och jag hatar att åka bil utan musik. Det är tråååkigt.

Någon.

Idag i Aftonbladet fanns
den här artikeln. Igår hade tre personer parkerat en bil på en parkering på ett tak i Solna. Paret och bilägaren hade gått in i affären. Och kvar i bilen satt parets ett-åriga dotter. Jag kräks nästan, så läskigt tycker jag att det är. 1. MAN LÄMNAR INTE SINA BARN ENSAMNA I EN BIL! Aldrig, aldrig, aldrig går man ifrån småbarn i en bil, oavsett om man bara skall gå in på macken. Världen är full av sjuka människor, och jag kommer sure as hell aldrig fresta dessa psykon med mina barn i en öde bil.
2. DET VAR JU STEKHETT! Föräldrarna säger att de inte fattat att det skulle bli så varmt. Herregud. Ibland blir jag så tjurig att jag tycker man borde genomgå lämplighetsundersökning innan man får skaffa barn. Är det 25 grader ute, en solig dag och man parkerar sin mörka bil på ett tak mitt på dagen så blir det VARMT i bilen. Herregud igen. Som sagt, jag nästan kräks. Stackars flickebarn. Polisen som fått larm om barnet i bilen och åkt dit och krossat en ruta för att få ut henne uppskattade det till en sisådär 50-60 grader i bilen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; HERREGUD!

Nej gott folk. Nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch (det är så skönt för här kan man duscha så länge man vill. det kan man inte på själsö), sen blir det sova för min del. Azra väckte mig vid femtiden i morse. Tack, verkligen tack.

KOMMENTERA MERA!

Alldeles randig är jag nowdays

Jaha. Så var verkligheten och vardagen tillbaka. Efter en relativt pissig sommar så är man då tillbaka i Eskilstuna och skolan verkar lägga i högsta växeln med en gång. Men jag hade inte väntat mig annat heller. Ny klass, nya människor. Det verkar bli ganska bra, so far so good. Men det verkar jobbigt att läsa fyra kurser samtidigt. Och nu är början är allt extremt virrigt eftersom jag inte vet vilken grupp jag tillhör. I två av kurserna är jag grupp 2, basgrupp 2. Men i de andra två då? Är jag grupp 2 där med? Man vet inte?.hrm. Men det sliter sig.


Fick träffa både Johanna och Jenny igår. Har saknat dom nu i sommar, och det var härligt att se dem igen *weei* Fick till och med ett paket med härlig Jägermeister i. Slurp.


Annars då? Jo, jag och Azra är inne på vårt andra dygn ensamma för första gången tillsammans. Det går bra. Dock är jag myyycket randig och klöst. Igår lyckades hon riva mig på insidan av höger ringfinger, längs med hela fingret alltså. Och hon avslutade sin klösningstour med att gröpa ur två hål i mitt lår. Nu är ALLA bamseplåster slut. Måste köpa nya bums. Och idag så fick hon för sig att hon var tvungen att döda en av mina lockar som lossnat från uppsättningen så hon kastade sig med klor och allt upp på ryggen. Aj. Men jag älskar henne ändå. Kanske är det här bara hennes sätt att hämnas på mig för de gånger jag tvångshåller henne och tvättar hennes ögon. Tough love kallas det visst.


Det var skönt att komma HEM till lägenheten, och HEM till Eskilstuna. Men det var jobbigt att behöva åka från Gotland, det som faktiskt är HEMMA på riktigt. Jag har valt det själv, och jag ångrar inte valet. Det blir lite sorgligt och HEMlängtande ibland bara.


Det är mystiskt tyst här nu. Måste bara kolla?.. Azra hade visst lagt sig att sova på badrumsmattan. För man kan ju ana att sängen eller soffan är för obekväm. Hm. Vem vet vad som rör sig i en kattungehjärna.



Och du:

you're bringing out the Elvis in me
making my hips wanna swing
you bring out the Elvis in me
making me burst out and sing

 


Is this the end?

Tillbaka i Eskilstuna. Är sommaren verkligen slut nu?


I present to you - Azra

image111

Här är hon - Azra. Mitt lilla hjärta, om än något förkyld och penicillinknaprande.

image113


En ny kärlek!

Igår så hämtade jag hem min nya sambo och husdjur. En liten röd och vit kattjej som fått namnet Azra. Hon ligger just nu och sover på min axel när jag skriver det här, och luktar lite äckligt eftersom hon precis ätit (katt)mat. Huu. I alla fall så har jag nu haft den här damen här i mer än ett dygn och jag märker redan nu att det här kommer bli så himla bra. Azra är en väldigt kelen och pratsjuk liten kisse, och tycker om att ligga i knät, på magen osv. Det passar mig perfekt, för precis såna katter tycker jag särskilt mycket om.

Har fått lite hintar om att man vill se bilder på tjejen. Och tro mig, jag vill verkligen visa bilder också. Men det blir ju lite knas när man inte har en egen kamera (borde verkligen köpa en!) och sådär. Ska försöka ordna fram så fort som möjligt.

Dock är det väldigt tråkigt att Azra blev sjuk igen så fort hon kom hit. Hon nyser och rosslar och är alldeles snorig. Måste försöka få tag på Katthemmet och fråga dem, hon var ju faktiskt hos veterinär i fredags. De måste ju ha kollat upp om hon blivit frisk av penicillinet. Så jag är lite orolig på samma gång som jag är alldeles varm och glad.

I alla fall, Azra heter hon min nya kärlek.

Idag, ikväll, imorgon och nästa lördag

Idag jobbades sista dagen på sommarjobbet för i år. Ganska skönt faktiskt.

Ikväll skedde första doppet för i år, i havet. Lovely trots att det var i Brissund.

Imorgon hämtar jag min katt. Det känns lite som kvällen innan julafton.

Nästa lördag åker jag "hem" till Eskilstuna. Jahaja. Jag har saknat min lägenhet.

I ett litet grönt hus på Själsö...

I början på sommaren efterfrågade Johanna bilder på min lilla stuga. Jag är inte direkt rapp i skorna, men nu kommer de faktiskt. Bättre sent än aldrig är en klyscha jag tagit till mig.
Så Johanna, bara för dej min vän :) (Ni andra får väl också smygkika lite....hihi)
   
                             
    

                                                

                                  

Detta är alltså de yttepyttesmå 10 kvadrat jag vistas på när jag är på Gotland. Utvändigt har det tillkommit en liten träveranda också, men det glömde jag ta en bild på.

Och Matilda, för att klargöra mitt samboskap ;)


Lages bastusång kan orsaka brudskrik även hos mig.

Igår kväll åkte jag en evighetslång väg alldeles för sent ut till södraste Gotland och till Fidepuben. Smalare än Tord band spelade, och my gang was there. Det var lika roligt och röjigt som det alltid är på Fidepuben. Det är så avslappnat där, min kopp med te om man säger så. Lite roligt var det också, eftersom jag firar 10-årsjubileum i år, med Smalare än Tord. De var mina "idoler" när jag var typ 12 år, och jag har sett dem nästan varje  sommar sen dess. Och fler lär det bli.

Sen var det ju helt härligt att träffa tjejerna igen. Det har varit alldeles för lite sådant i sommar. Min mage är min orsak. Som med allt annat (ja ä int bitter...). Fick träffa Marie, Josse, Anna, Serafia och Monika. NAJS! Sen fick jag sällskap hem i bilen av Josse också, vilket förmodligen var tur. Lång väg hem, sen natt är lite sömnvarning på.

Det har blivit mycket musikbloggande nu det senaste, men det ändras nog nu. Allt är avklarat i princip.

Imorgon är det namngivningsfest för Maj. Gullunge.

Och nästa helg blir jag sambo. Det ni.

Snart är den här sommaren över, och det är dags att fara tillbaka till Eskilstuna. I våras gjorde jag en lista över vad som skulle upplevas den här sommaren. Har den uppfyllts tro?

Lelleträffen. - Lite raggande på MC-åkare hanns med.
Midsummer week. - Låg sjuk och missade den totalt.
Midsommar. - Inte världens mest lyckade, men med trevligt sällskap.
Födelsedag. - Den har firats.
Melody Club. - Oh yeah.
The Ark. - Magiskt.
Sahara Hotnights. - Jajjamen.
Munken. - Alldeles för lite av den varan.
Hamnen. - Ganska lite av detta med.
Fidepuben. - Yes!
Coverband - Ett och annat.

Ska nu gå och busa lite med min systerdotter.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Sommarens stora konsert avklarad!

Ola Salo och de andra i The Ark hade något att bevisa för mig. Efter den bittra tonen efter Eurovision så sjönk de lite i rang på min lista. Måndagskvällens spelning sköt dem rakt upp i toppen igen.

1. Bo Kaspers orkester - Skolen sken, havet glittrade i bakgrunden. Har inte varit så mycket för deras musik innan, det är för mycket jazzbludderspel hela tiden. Men nu fick jag lyssna lite ordentligt på texterna. Kanske jag jag lära mig att tycka om dem.

2. Sahara Hotnights - De gör bra musik. De är bättre på skiva än live. Eller så är en stor utomhus-konsert-för-hela-familjen inte deras rätta forum. Som sagt, musiken är bra, underhållningen inte lika bra. Regnet började falla i början på deras spelning. Ett alldeles stilla sommarregn som fortsatte hela natten, utan att man egentligen blev blöt. Härligt!

3. The Ark - Dessa gossar är LÄTT enav Sveriges bästa liveartister. Det är full fart, smart mellansnack som man verkligen lyssnar på och så hade de ju tokigt bra låtar. Jag var trollbunden.

Maj var på sin första konsert, 4½ månad gammal. Det såg roligt ut med ett litet bebishuvud, och Peltorlurar. Söt!