Timmarna går åt h-e för långsamt!

Julen har kommit och gått. Den var mysig, men inte alls som vanligt. Två stora förändringar detta år. Maj och Micke heter förändringarna. Att ha med en kräksjuk liten Maj på julafton är riktigt roligt (minus kräksjukegrejen), men det är förvisso alltid roligt att ha med Maj. Att inte ha med Micke är däremot pest. Ungefär varannan minut under hela julaftonskvällen (det är då hela familjen kommit på plats) så blev jag sorgsen för att jag inte hade Micke där bredvid. Hu. Men annars så var det najs :)

Tack vare ytterst snälla föräldrar är det musik i bilen igen. Boo-yah! Katten är gladast som slipper höra sin matte skråla i åtta mil, haha!

Azra-bus har fått ett nytt sår på magen, men nu är jag inte orolig. Det blir så ibland, och hon är ju pigg. Väldigt, väldigt pigg. Jag tror faktiskt hon chockat min familj lite, de har inte riktigt trott på mig när jag säger att hon är galen. men hon har visat det nu, haha!

Just nu sitter jag och försöker mentalt plocka bort min huvudvärk. Av alla kvällar vill jag vara på topp just denna. För om ungefär två och en halv timme glider båten i i Visby hamn. Och på båten finns min karl. Jag har saknat honom så det gör ont i hela skelettet. Men nu är han snart här och ska stanna i typ tio dagar. Återigen min favoritplats på jorden tillsammans med den jag älskar mest av allt. Det är livet.

Maj. Fy rackarn vad hon är härlig den ungen.


                    



GAH! Är klockan inte Micke snart?


Med lite bilder från föregående jular önskar jag...

image151


God jul på er alla!

image150


Mummel

Vilken jävla dag så att säga.

Jag är på Gotland nu i alla fall. Jag älskar Gotland. Blir liksom lite lättare i stegen när jag kommer hit.

Igår så var jag barnvakt åt Maj, eller snarare underhållare, så att systren och Thord skulle hinna pynta sitt hus lite. Maj gillar mig, det är mycket roligt. Sen åke jag hem och rastade katten och så. Ägnade sedan ett antal timmar till att slå in julklappar och skriva rim. Det är ganska svårt att göra fina paket när man har en galen katt i näheten. Bara så att ni vet.

Har ingen motivation till att blogga egentligen. Ska julstäda och pynta min stuga istället.

Jag saknar min sork så väldigt mycket. Bara 6 dagar kvar.

Update: måndag kväll

Senaste nytt om Azra.

Kattstackarn har en inflammation i hålet på magen. Bara ytligt sa veterinären dock. Men det har svullnat mer och mer under dagen. Å andra sidan har ju inte antibiotikan kickat in ännu. Men nu märks det att hon inte mår så bra. En såndär tjusig plastkrage har hon också.

Jag tror ju att det blir bra, men det är ganska jobbigt att se den annars skogstokiga kissekatten bara sova, sova, sova. Man kan inte låta bli att vara orolig.


Panik

Sent igår kväll fick min pojkvän se mig i panik för första gången.
Why?
För att min katt har ett hål i magen.

Azrisen kastrerades i tisdags, och har varit väldigt pigg och alert sen dess. Men igår kväll fick jag se att stygnen gått upp i ena änden av det enorma ärret. Katten har alltså ca. 1 cm hål i magen, så det liksom är fritt att kika in på hennes inälvor. OCh eftersom min katt är min bäbis blev jag panikslagen. Är fortfarande lite panikslagen, fast jag hörde på veterinären att det var ganska vanligt. Ska åka med min lilla hålmagade kisse tillbaka till Eskilstuna nu och hälsa på doktorn.

Jag tror och hoppas att det kommer går bra. Men jag mår lite illa, som alltid när jag har panik.

image142


Jullov

I tisdags så gjorde jag min sista insats för detta år, när det gäller skolan. Nu är det jullov. Dock måste man ju alltid plugga lite, det är ju tenta i januari för min del. Men men, för tillfället njuter jag lite ledighet i Nyköping. Min största issue just nu är huruvida jag ska gå och lägga mig igen eller inte, haha. Masade mig ur sängen för att skjutsa Micked till jobbet, sen åt jag fruost nr jag kom hem. Nu är jag trött, men har varit vaken i snart två timmar. Åh, dessa problem jag har. Att sova eller inte sova, haha!

Men nu när jag sitter här i min ledighet tänker jag sända en tanke till mina Lek & Lärande - kamrater som förmodligen sitter och skriver 12-poängs-tenta. Jag lider med er, vilket jävla påhitt!

Kollade på Insider igår, där de tog upp hur före detta riksdagsmän (som suttit i riksdagen men slutat skälvmant alternativt slutat pga att det andra blocket tagit över makten) sitter och plockar ut summa runt 30-40 000 i månaden fast de inte utför något arbete. Det är lite som deras A-kassa. De får dock endast ut denna summa (VARJE MÅNAD) i 15 år, sen får de faktiskt klara sig själva. Det är sinnessjukt. Våra skattepengar går åt till att gamla avlagda politiker inte vill jobba. Och de som Insider ringde upp hade så sjuka kommentarer till detta. "Menar du att jag skulle jobba, haha!", "Jag utför faktiskt en massaa ideellt arbete" osv. Pricken över i är när politiker som har drivit frågan om strängare A-kassa för "vanliga" arbetare, lever på det här viset och tycker att det är okej. De beöver inte jobba, de är ju faktiskt lite bättre än alla andra. Förbannade idioter. Dessutom hade de raggat tag i nån helt flippad vänsterpartist bara för att förstärka bilden av "flum-vänstern". Den där tanten hade nog aldrig haft ett jobb utanför riksdagen, och levt på dessa pengar i snart 15 år. Hon var konstnär och tyckte att det var rätt och riktigt att hon fick kludda fula tavlor på tid betalad av andra.  Dessutom kunde hon prata med djur. Oh my god! Att jag blir såhär riktigt upprörd beror på att sittande regering har hetsjakt på de arbetslösa och sjukskrivna idag. Man förväntas jobba fast man har jävligt ont och bara förvärrar sin egen hälsa. Man förväntas lämna allt man har för att ta ett tre månaders vikariat i andra ändan av Sverige. Men de gamla riksdagsmännen sitter på sina arslen och tycker att det inte är något konstigt att andra betalar deras uppehälle. A-kassan är en försäkring alla som är med har betalat till, så alltså har man "rätt" till sin A-kassa. Men det här.... Nej. LIte svart i ögonen blir jag.

Jag försöker boka en båtbiljett till min karl. Det går inget vidare, måste va nått fel på hemsidan hos Destination Gotland för enligt dom kan hans bil få åka, men inte han själv.... Skumt skumt!

Nej, det blir nog inget sovande för min del. Ska nog plocka fram lite skolgrejer ändå, och fica en komplettering jag måste göra innan jag kan få poängen. Det, och att renskriva en massa VFU-anteckningar skall jag nog roa mig med.

Humörsvängningar...

Det är inte riktigt verkligt att man kan känna såhär olika.
Solsken och fågelkvitter ena kvällen.
Nattsvart och tyst-tyst nästa kväll.
Allt beroende på om Micke är där eller inte.

Vi är i alla fall ganska fina, eller hur?

image149

Ibland tror jag att det är jag som skrivit den här texten...

Jag är en lugn person med takt och ton
 måttfull och balanserad
Jag är tyst och still
och det ska mycket till innan jag blir exhalterad
Men jag har en last som håller mig fast
i ett järngrepp varje vinter
När året är slut snön ligger djup
och slädarnas smedar slinter

Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul
Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul

Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar vill jag ha mer

En show glöms bort om den bara visar upp
effekter som man knappast anar
Så ge mig trettio grader kallt
tomtar överrallt och en skog av gröna granar
Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus
kulörta kulor i drivor
Bjällerklang som akompangemang och alla julens skivor

Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul
Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul

Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar vill jag ha mer

Ge mig en svårknäkt nöt, sötare gröt, djupare dopp i grytan
Glittrigare glim och grötigare rim och mer Arne Weise i rutan
Jag vill ha rymligare säck, segare knäck, fetare fläsk från grisen
Krimsigare krams, längre långdans och raskare räv på isen

Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul
Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul

Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar vill jag ha mer

Jag vill ha mer, mer
ge mig mer, mer
Jag vill ha mer, mer
ge mig mer, mer
Jag vill ha mer, mer
ge mig mer, mer.....

(Adolphson & Falk)

Ibland så undrar jag över mig själv...

Vi har haft några diskussioner idag i skolan, etiska sådana.
Dels under lektionstid, dels på rasterna.

Jag har trott att jag är en öppen människa. Jag vet om att jag har fördomar, men jag har trott att jag är bättre än många andra på att ha ett öppen inställning till människor. Men jag är inte det. Ibland behöver man en knäpp på näsan. Jag fick det idag några gånger. Det känns inte bra just då, men nu känns det jävligt bra. För jag är en person med mycket bestämda åsikter. Det jag säger är rätt. Därför behöver jag dom där knäpparna så att jag får tänka om ibland. Dagens slutsats är alltså att jag inte alls är så öppen som jag trott. Jag drar ofta förhastade slutsatser, och låter mina förutfattade meningar ta över. Det är inte bra. Jag är heller inte ensam om det. Något att jobba på för min del?

Hur är det med dig, är du så öppen som du tror?