Update?

Förhoppningsvis så ligger det nu två blogginlägg här under som visar min skills som Martin Timell-wannabe. Har det senaste halvåret insett att jag faktiskt är rätt bra på att snickra och fixa såna grejer. När det är IKEA-möbler som skall skruvas ihop här hemma så kanske man kan tro att karln i huset håller i skruvdragaren men icke. Det är jag det.

Karln i huset ja. Han är ju alldeles bortrest, till Turkiet med familjen för att fira svärmors 60-årsdag. Varit borta i en vecka nu, och kommer hem på söndag. Hoppas jag... Jag vet faktiskt inte säkert men jag tror det. Hur som helst är det väääldigt tråkigt just nu. Vafasen. Det var skönt att vara lite home alone de första dagarna men i tisdags så började längtan och i onsdags fram till nu är jag nästan sorgset pigg på att han skall komma hem. Dom tre katterna i all ära men samtalsämnena med dom är rätt snabbt avklarade ;)

Har inte direkt haft två bra veckor nu det senaste. Vart i skolan en halv dag allt som allt. Det är sugigt, men vad göra? Stretar på och hoppas på att man kommer upp för den här jävla backen snart.

Skall laga Paella ikväll, min favoritmat. När han skaldjursallergikern ligger och pimplar öl i poolen får jag passa på och moffa räkor och musslor :)

Lite bilder jag hittade i telefonen som jag veeerkligen tycker om. De som är på bilderna tycker jag ännu mer om.



Fina fina Yngvebyngve. De ä min systas sork de ;)



Azra. Den finaste katten i stan ;)



Jag och Stitch aka. Maj. En busig sommardag på Själsö.

Det var en gång fyra köksstolar...

...som var rätt så tråkiga och slitna. Men så gick det inte att ha tyckte kvinnan i huset och hepp, så blev det ett vänd till IKEA, en dejt med en häftpistol och se där, det blev rätt fint det också.

Före:

      

Efter:

      


Det var en gång en säng...

...som bara såg ut som en madrass och kvinnan i huset tröttnade men var för fattig för att köpa en ny. Alltså blev det stora byggardagen i sovrummet och hepp, så blev det vackert igen.


        

De självklara före-bilderna! Allt det där skall gömmas och göras fint.

       

Mätte, sågade, skruvade, klädde in med golvläggnings-skum sen med tyg.

 

    

Sen simsalabim och poff fanns det då en sänggavel. Och jag blev jäkligt nöjd.


Hjärnsnurr

Nu har jag varit hemma i Eskilstuna i ganska exakt en vecka. En ganska jobbig vecka måste det har varit för jag är helt slut. Hjärnan går alla redan på högvarv och denna termin blir inte nådig. En kurs håller på tre dagar i veckan, och utöver det har vi ett examensarbete att skriva. Men det känns roligt också och inte bara jobbigt.

Jag vet ungefär vad jag skall skriva om i min C-uppsats men är ännu inte färdigformulerad. Jag har heller inte bestämt vad och hur jag skall genomföra arbetet. Tänkte ta tag i det på måndag och försöka strukturera upp alltihopa. Men jag vet inte riktigt vart jag skall börja. Det klarnar förhoppningsvis.

Annars är min hjärna just nu fylld av sänggavelskonstruktionstankar. Jag håller just nu på och genomför projekt Pimpa lägenheten. Eller ja, fräscha upp den lite eftersom jag är så trött på att bo här i den här hålan. (Dvs. Råbergstorp, inte Eskilstuna direkt). Så det har blivit lite nya mattor, dukar, gardiner och ja, sånt som kostar lite men gör ganska mycket. Ett projekt jag har kvar är tanken att klä om köksstolarnas dynor med nytt tyg. Men det största projektet är alltså att förvandla vår tråkiga pyttesäng till en vackrare pyttesäng som känns mer som en säng och inte en madrass. Vi hade egentligen tänkt köpa en ny säng nu, men bestämde oss för att strunta i det och lägga pengarna på annat. Förhoppningsvis sker ju storflytt om ett halvår och då kan vi slänga en del möbler och köpa nytt då istället. I alla fall, jag har tänkt ut en konstruktion som vi ska försöka bygga imorgon. Dock finns det en del saker som jag inte är säker på hur vi skall lösa. Med lite tur lyckas vi lösa det imorgon under tiden vi håller på. Jag vågar nästan lova före och efterbilder på detta projekt... förutsatt att vi lyckas...

En glad nyhet i veckan är att min älskling har fått en praktikplats via AF, på en restaurang inne i stan. Det är bra på många olika sätt, även om det kanske inte är hans drömjobb. Så nu är vi två som grymtar runt hä om morgnarna snart.

Om en vecka sticker Micke till Turiket tillsammans med sin syrra och mamma med gubbe, svärmor fyller 60. Själv stannar jag hemma av olika anledningar. Kommer nog blir lite tomt, är så ovan att vara själv. Men det får nog blir ett besök till syrran och ett gäng hyrfilmer som Micke aldrig vill se. Dessutom har jag lovat mig själv en resa till IKEA :D


Back in town

Jag är tillbaka i stan efter en lång sommar på Gotland. Den kändes kort dock, som alltid. Om jag får inspiration att blogga nu när höstrusket närmar sig vet jag inte. Men jag hoppas det.

Tills dess trogna (få) läsare. Jag har inte glömt bort den här så kallade bloggen. Jag har bara tagit lite paus.