Helgen som försvann!

Ja, jag fattar inte alls hur det gick till. Hade hemstudiedagar torsdag och fredag, sen kom ju lördag söndag i vanlig ordning. Men jag är icke utvilad det minsta. Ovanlich. Brukar vara duktig på att slacka ner mig på helgen, men inte denna gång tydligen. Men det har väl sin naturliga förklaring.

I fredags eftermiddag tog jag tåget till Sthlm, för att åka till Stora Essingen och Kim&Thord&Bääbismagen. Mina föräldrar hade nämligen kommit upp med båten på torsdagen. Så jag hängde där hela fredagskvällen, och tjyvsov sedan på världens skönaste soffa. På lördagen så blev det en oplanerad sovmorgon, vi skulle ju gå upp tidigt men det lyckades inte för någon av fem personer. Bravo :)
Jag och mamma fick skjuts till IKEA. Och jag säger bara; IKEA is lots and lots of fun, men kanske inte det ultimata man kan göra lördagen efter löning. Haha! Men jag fick tag på det mesta jag skulle ha, och fick det lyxigt nog betalt av snälla föräldrar. De snälla föräldrarna fyllde också mitt skafferi och min frys. Muchos gracias!

Pappa plockade upp oss när vi var klara, och så begav vi oss till Eskilstuna. Trodde vi. Men vi måste ha snattrat för mycket med varandra för vi körde så jävla fel. Haha! Någonstans skulle vi ha "bytt" motorväg men det glömdes av och vi befann oss helt plötsligt i Nyköping. Smaaaart. Men det gjorde inte så mycket, vi fick ju åka lite extra och kika på landskapet. malmköping till exempel, hade aldrig sett denna mysiga lilla stad annars.

Väl tillbaka i E-tuna så bars det som vanligt grejer upp och ner i den evighetslånga trappan som leder till min lägenhet. Jag, mamma och Josse åkte till COOP och storhandlade, sen tillbaka för att peka vart pappa skulle borra hål i väggen. Och vips så hade jag äntligen en spegel, ett tidningsställ och en anslagstavla. Känns bra! Vi åt middag, sen for mamma och pappa tillbaka till Stockholm. Har varit skönt att träffa dem, även om det inte var så länge sedan. Men jag ser dem gärna ofta och mycket. Det var även grymt kul att träffa Kim och Thord, och känna bebissparkar.

I söndags skulle väl jag och Josse plugga, men vi hamnade i Tuna Park och shoppade istället. Stackars oss ;)

Och nu är det måndag igen, och helgen bara svischade förbi. Kom nyss hem från skolan där jag haft kemi hela förmiddagen, och biologi på eftermiddagen. Imorgon ska det kemilabbas hela dan. Dessutom ska jag ha nått slags prov på säkerhetsföreskrifterna. My god. Det kan sluta på två sätt; ILLA och mindre ILLA. Haha!

Det känns som om jag har mycket mer att skriva om, men jag kommer inte på något. Håll tillgodo.

Ååååh, saknar Sasha. Två sovande favoriter på bilden ;) Systern och kissen.
Sleeping beauties


Så ända i själen alldeles svart - arg var jag igår

Jag börjar med att säga FÖRLÅT till alla er som jag varit en regelriktig bitch mot de senaste dagarna. Det har inte varit meningen, jag är bara så vansinnigt frustrerad.

Över vad? SKOLAN! (och lite annat)
1. Ny kurs, som har ett schema utan dess like med fulla dagar måndag till fredag, plus en massa litteratur som ska plöjas och uppgifter som ska skrivas utöver det. Och jag hade hört att den här kursen var lättsam? Men hur som helst. Nu kanske ni tänker att "ska man plugga heltid så ska man". Ja visst. Men inte mer än 40 timmar i veckan, och gör man det ska man fan få mer pengar också!

2. Listan med kurslitteratur som kommer behövas inom den närmsta månaden, dvs denna studiestödperiod, är hela 11 böcker, och slutar med en nota på över 2000 spänn. VAFAN! På två dagar gick jag från att ha ganska gott om pengar till att ha absolut ingenting igen. Det ger mig ångest.

3. De jävlarna delade på mig och Johanna. Åh. Det var tufft. Jag vill faktiskt gå i samma klass som henne, för vi funkar så bra ihop. Men men, det finns ju alltid luncher. Men det är i alla fall inte samma sak. Som hon sa: det är så skönt att ha nån att klaga ihop med, för alla andra är så positiva hela tiden. Och hey, jag är pessimist ända in i benmärgen så mej kan man alltid komma till om man vill höra lite svid.

4.  Felix Pytt i panna. Efter den där jävla dan då allt detta uppdagats, så köpte jag hungrig som fan hem samma Pytt som jag ätit förut. MEN NU TÅL JAG DEN INTE!!! Och jag tror tamejfan det var samma sort som gjorde mej sjuk hela jävla julhelgen, och som jag fortfarande inte repat mig från. Me hate jävla gluten och mjölkfanatiker som ska ha det i precis allting! DAMN YOU!

5. Dessutom är det så kallt så mina händer är helt förstörda. De är jättetorra trots att jag smörjer in dem hela tiden. Och de spricker, och blöder och svider och gör ont.

STACKARS STACKARS STACKARS LINN!!!!



(jag inser nu att jag är så jävla svidig och bitter man bara kan, men jag måste ventilera någonstans juh!)


MEN! Imorgon ska jag tokplugga, sen åker jag en sväng till Sthlm på fredag tror jag. Min mor och far kommer till fastlandet, och jag tänkte hänga med nästan hela familjen som då är samlad. Dock saknas bror och Linda och Sira. Men men, lite är bättre än inget.


My slackerdays are over :)

Jag tror att jag på mindre än en vecka nu sett 11 filmer. Det är inte riktigt normalt känns det som. Men oj så skönt det har varit att ligga på soffan och inte behöva lyfta ett finger, inte tänka på något annat än just vad skärmen visar. Löövlii. Bland annat så såg jag Pirates of the Caribbean, den första. Har inte sett den förut, och den var ju precis så bra som alla sagt att den ska vara också. Och äntligen kan jag tycka om Johnny Depp igen. Sedan jag såg Kalle och chokladfabriken har jag känt nån slags avsky mot honom, eftersom Willy Wonka – karaktären är så oerhört obehaglig. Michael Jackson-känsla fick man. Huga. Men nu så har jag istället Jack Sparrow-Depp i minnet. Visserligen också han ett kokko el grande, men mycket mer underhållande.


 

Har som sagt varit ledig nu sen i tisdags, vilket har varit skönt. Har inte gjort nånting egentligen. Städat, tvättat, pysslat; med andra ord sådant som fått stå tillbaka under tentaskrivningarna. Imorgon börjar en ny termin. Tvärvetenskaplig didaktik- och begreppsbildning heter den, 20 p. Det är alltså det jag ska syssla med hela vägen fram till sommaren. Vad det betyder? Ajdunnow? Det återstår att ser. Har dock kunnat se att det är mycket av matte, och fysik och såna grajjar. Yippi-kay-yeah… Nåja. Jag ska inte skrota det förrän jag provat det.


 

Kanske finns det Någon?


 

Jag hittade precis en låt på nån bränd MP3-skiva som handlar om folkrace. Fy rackarn vad jag längtar till folkracebanan i Follingbo, Larssons depå som alltid vimlar av folk, och framför allt Marie som gasar skiten ur Saaben. De ä grajja de, som Stubben en gång uttryckte sig. Haha!


 

Vem var det? Det är lika bra att erkänna, för jag kommer få tag på dig förr eller senare! Nå? Vem såg till att all den här jävla snön kom? Jag gillar inte snö. Den är kall, blöt och halkig. Man ramlar och slår sig, man blir blöt om fötterna och man fryser näsan av sig så fort man öppnar dörren. Visst, jag kan se snöns charm på jullovet, med pulka, snöbollskrig och snöänglar. Men om det inte passar och dyka upp då när jag vill ha den, kan snön lika gärna utebli. Fast jag ska vara snäll. Ligg där och var iskall och jävlig i några veckor då, men i gengäld kräver jag en låååång och varm sommar med bara regn på nätterna. Aight?


 

Sitter här och väntar på Josefine. Hon kommer tillbaka hit och ska sova ett tag till, efter en mindre turne i andra städer. Ska bli skoj med sällskapet igen. Hur ska det gå sen då, när hon flyttar till Örebro på riktigt. Stackars Linn, alldeles ensam blir jag då… Eh, självömkans dag är måndagar, det visste ni va? Hur som helst, har köpt en present till henne. Ska bli kul att se om hon blir glad, eller bara tycker att jag är en mupp som jävlas. Kanske blir det en blandning av de båda.


 

Gah! Inatt blev jag lite haunted av den där äckliga vidriga stora snuskiga gröna gräshoppan som terrade mig en hel dag i somras. Usch. Fobi tror jag det kallas….


 

Nej. Dags att kika om pengarna dykt upp på kontot idag. Jag håller alla två tummarna för det.


GAAAAAHHH!!!!

http://aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,977384,00.html

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,977691,00.html

De är fan dumma i huvudet. Läs läroplanerna era nötter, det funkar inte såhär.
SÄTT IN MER VUXNA SOM HAR TID OCH ORK ATT LYSSNA OCH PRATA MED BARNEN SEN ÄR PROBLEMET NÄSTAN BORTA!! DAMN IT!

Lenny Kravitz sjunger för mig

Life is just a lonely highway

I'm out here on the open road

I'm old enough to see behind me

But young enough to feel my soul

I don't wanna lose you baby

And I don't wanna be alone

Don't wanna live my days without you

But for now I've got to be without you


I've got a pocket full of money

And pocket full of keys that have no bounds

But then I think of lovin'

And I just can't get you off of my mind


Babe can't you see

That this is killing me

I don't want to push you baby

And I don't want you to be told

It's just that I can't breathe without you

Feel like I'm gonna lose control


I've got a pocket full of money oh yes I do

And a pocket full of keys that have no bounds

But when it comes to lovin'

I just can't get you off of my mind


Am I a fool to think that there's a little hope tell me baby

What are the rules the reasons and the do's and don'ts

Tell me baby tell me baby

What do you feel inside ?


I've got a pocket full of money

And a pocket full full of keys that have no bounds oh yeah

But when it comes down to lovin'

I just can't get you off of my mind

I just can't get you off of my mind


Yrkesval!!

Sedan igår, när jag skrev en ”reflektion över mitt eget lärande” som det så fint heter till en kursavslutning, så har jag funderat mycket över min motivering till att bli lärare. Har ju velat blir det sedan barnsben. Varför då? Det är inte flashigt highlife-yrke som ger massor med caching i plånboken. Det är inte ett tacksamt jobb, eftersom det finns ett helt samhälle med ”jag vet allt för jag har gått i skolan”-förståsigpåare där ute som lägger sig i ens arbete. Jag gillar ju att arbeta med barn, vilket är en grundförutsättning. Och jag gillar språk, det är kul. Ja, och sen då? Det känns lite ihåligt, det måste ligga något mer bakom.

Nu när jag funderat över det ännu mer, eftersom mina planer på att bli specialpedagog blommade upp efter att ha legat skymd bakom förskollärarejobbet ett tag nu, så vet jag varför jag vill jobba med det här. Nu vet jag varför jag liksom en gång då när jag var ”liten” (nåja, 14-15 år i alla fall) bestämde mig för att bli lärare, med en specialinriktning på barn med inlärningssvårigheter. Det är för att det räcker nu. Jag har fått nog. Idag är det en allmän uppfattning att barn/ungdomar/vuxna som har svårt med att lära sig stava, eller som inte riktigt kan sitta still, eller som inte tycker att skolan är det ställe de helst vill vara på, är en slags andrasortering. Det finns liksom någon slags inställning som gör att vi anser de ”lässmarta” vara bättre människor är de som till exempel fungerar bättre ihop med praktik än teori. Se på gymnasiet, det är ju och har länge varit naturvetenskapliga programmet som anses som det bästa. Efter det har samhällsprogrammet sin plats. Det är där de som ska bli något i livet går. Fordon och Bygg anses vara det ställe där drägget hamnar, de som inte kom in någon annanstans. VAFAN!

Jag vet att det ser ut så ute i det ”vuxna” samhället också. Där skiljer man också på folk och folk. Men skolan är en plats som ska vara en frizon från dom här förbannade fördomarna. Jag är så trött på att höra att det är barnen som är problemen. Fatta någon gång att det är skolans organisation som är fel upplagd om något inte fungerar. Hur kan en enskild individ med känslor, kompetenser och tankar vara fel? Det måste ju vara systemet som har ett fel, som inte klarar av att anpassas efter att människor är olika.

Det finns liksom massor med lärare som rent ut säger till elever att de är dumma i huvudet. Jag härsknar alltså. Vad har en lärare för rätt att bestämma vilka kvaliteter som är bättre än andra? När man har en sådan roll i ett barns liv måste man väl i alla fall lära dem att de är bra, oavsett om det är i matte, biologi eller idrott de har sin styrka? Man måste lära dem att de är bra, även om de inte får det att fungera i skolan. Jag fattar inte hur det kan tillåtas att elever går flera i år i skolan och känner sig dumma, och värdelösa. Det är fan inte klokt.

Därför ska jag bli lärare. Jag ska se till att, om nu inte alla, en del elever går igenom sin skoltid och vet att de kan, vet att de är värdefulla. Alla är vi en del av ett väldigt stort pussel. Om några bitar fattas är det liksom inget fint pussel. Vem har sagt att bara mittenbitarna räcker, sen är pusslet klart? Nej. Skärpning gott folk. Var lite mer öppna, och låt människor bli uppskattade för de kvaliteter som de har, istället för att bli dömda för de dem inte har!


- nattugglar -

Jag har som jag tidigare nämnt en tillfällig inneboende här i Råbergstorp, Josse aka Bibban aka Örebrouniversitetsstudenten. Det är kul med sällskapet, men jag är lite halvhängig just nu så jag orkar inte göra så mycket. Men i alla fall; häromnatten drömde hon att hon vaknade av att jag stod och skrek "Britta Larsson" i ansiktet på henne. Ja, jag vet, det är en kokko dröm. Men det roligaste är att hon berättade för mig om den. Och nu måste jag ju bara väcka henne någon dag genom att skrika just Britta Larsson... and she knows it. Muahahah!

Var på Myrorna häromdagen, och min kärlek till att rota bland gamla saker är vida känd. Josse är helt impad av att jag byggt upp ett helt kök på i princip bara loppisfynd. Jag blir stolt :) I alla fall så hittade jag en alldeles underbar plåtburk med rosmotiv på. Blev förälskad och köpte den på momangen. Vet ännu inte vad jag ska ha den till, men jag brukar i alla fall hålla lite i den varje dag för att njuta bara. Längtar till sommaren och mina loppissvängar jag ska göra med Caprin över hela Gotland. Nu har jag äntligen en lägenhet att stoppa fynden i också!

I en tidning häromdagen, i serierna, hittade jag namnet "Krabbsaltarn". Det är oerhört coolt. Jag ska fråga syrran och hennes sambo om de inte kan döpa bebisen till det när den kommer i februari.

Skulle egentligen ha åkt och tittat på Fotboll i Vilsta idag, Beccys lag spelade där. Men hade feber och svårt att sova på natten, och mådde inget vidare på morgonen så jag ställde in. Sparkade iväg Josse dock. Det hade tydligen inte gått så bra för Dalhem, men det var ju inte för fotbollens skull jag ville dit utan för Beccys. Och sen var tydligen kusinens lag där och spelade också. Hade ju också var kul att se. Men istället sov jag hela förmiddagen, och förflyttade mig sedan till soffan för att se på film. När halva filmen gått pausade jag och tog en omgång i diskbaljan. Aldrig någonsin har diskning varit så tungt, gah! Stupade framför sista halvan av filmen och kollade klart. Jag har även plockat bort julsakerna idag. DET ÄR LAG PÅ DET!!!! Nu är lägenhet sjukt grå och kall igen. Längtar tills ljuset kommer igen. Mötte Josse vid bussen, vi drog en repa på Ica, sen hem och baka jättegod kycklingpaj med broccoli och körsbärstomater i. Piggnade på mig senare på kvällen, och vi har kollat film. Nu sover Josse och jag är jävligt vaken. Som vanligt på nätterna. Undrar om jag har vampyrblod?

Har lyssnat en massa på Elvis idag. Han sjöng som en Gud den mannen.

Mayday! Läste igår att Moneybrother aka. Anders Wedin ska dra in sin "Pengabrorsan"-skiva. Eller, alla exemplar i affärerna får säljas slut men det kommer inga nya. Han vill visa att han inte gör musik för att tjäna pengar. MEN jag MÅSTE ha den skivan. Och jag har inga pengar. Och jag är rädd för att det nu blir storm efter hans skiva, innan den tar slut. Och när jag sen får pengar är den slut. Stackars mig!

På tisdag ska ena tentan lämnas in och redovisas. Den är klar i princip. Lite små ändringar och sedan skrivas ut bara. Och förbereda lite vad som ska sägas och så. Den andra tentan ska in på onsdag, och där är jag bara halvfärdig. Ska jobba med den imorgon, och främst på måndag tror jag. Men jag blir nog klar, har ganska bra koll på vad jag ska skriva om. Sen är det bara att hålla tummarna att de blir godkända.

Sen är det ju en ny kurs, och en ny termin som ska börja. Jag vet dock inte när, var och hur? Den 23 januari verkar det som. Men vet inte vart någonstans, eller i vilken grupp jag ska vara. Ni är toppen med informationen MDH....inte. Alla vet lika lite dock, och det är lugnande. Då är det inte bara jag som kommer yra runt.

Haircut. Vill förändra frisyren, men är samtidigt sjukt kär i mina långa lockar. Vad göra?

Nina Rochelle - Allt som ni valt bort
Jag är en trasig apparat
Jag är en gammal fantasi
Jag är nåt som måste lagas
Och sen skyddas från skiten vi lever i

Jag är Alfons osynliga revolver
Jag är kriget under huden
Jag är en ny och påkostad tidskrift
Fast lite mer förljugen

Jag är allt som du valt bort

Varje vardag är ett fritt fall
Fast lite mer nyanserat
Jag är det vilsna i ditt skratt
Jag är nåt jag själv har fabricerat

Jag är den första riktiga kyssen
Jag är sorgen du bär inom dig
Jag är tomheten i natten
En bedövning på krogen är allt för mig

Jag är allt som du valt bort



Ajaj i halsen och tillfällig inneboende

Det är nog risk för svid el grande från mig idag. Ont i halsen, lite feber till och från och till råga på allt konstigt ont i magen. Som om magen var ett blåmärke typ. Inte så värst skönt. Dessutom ska jag till skolan senare, och spendera mesta av tiden sittandes och lyssna på andras arbeten, och åsikter på det. Sen ska jag berätta om mitt arbete, ta emot kritik (både positiv och negativ), och slutligen ska jag ge kritik. Yee-fuckin'-haw....INTE! Jag är väldigt anti, kommer nog att hosta lite på tanten av ren illvilja. Muahaha!

Men jag hoppas att några Pandodil och lite nudlar hjälper mig lite så jag blir gladare.

Det har snöat inatt. Och nu när jag sitter här inne vid mitt skrivbord och kikar över balkongen, ut på husen och träden och lekplatsen så är det ganska fint med snön. Men ack så lurigt, för sen när jag går ut kommer det säkert vara halt, blött och kallt. Jag gillar inte snö. Snö är bra endast och enbart för pulkaåkning, men det är varken tillräckligt med snö eller tid för att ordna det. Dessutom vet jag inte backe man kan åka i här i stan.

Min tillfälliga inneboende kom igår med tåget. Fattar inte riktigt hur vi fick upp hennes väska till lägenheten, goddamn vad tung den var. Men fiffig också. I alla fall, Josse (http://sajoar.blogg.se) ska bo här fram tills 1 februari. Hon börjar plugga i Örebro IDAG och kommer pendla häremellan. Hon har fått tag på en lägenhet, men det får hon inte tillträde till förrän 1 februari som sagt. Så tills dess blir det kul med lite sällskap här i Råbergstorp.

Nu kommer Posten snart. Jag ser den där lilla gula lådan de åker runt i på innergårdarna. Jag skulle bra gärna vilja testköra den. Enda chansen är väl om jag springer ut någon dag och tjuvåker runt gården, och hoppas att jag hinner tillbaka och att kliva ur innan postisen kommit ur porten. Det kan bli ett äventyr.

Nej. Dags att intaga lite näring. Until next time; peace, love & understanding gott folk!


Hallå där du som provar nya hälsofilen...

Liten strof ur Raymond & Marias låt "Nånting på NK" bara. Grymt bra. Det är sån bitter, besk lyrik. Det passar mig.

Ja, återvände som sagt till Eskilstuna igårkväll efter dryga två veckor hemma på Gotland. Det är by the way ganska förvirrande att ha två "hemma". Har varit väldigt skönt att vara hemma (på Gotland) och få ta det lugnt. Men samtidigt var det väldigt skönt att komma hem (till Eskilstuna) och rå om sig själv. För att citera min pappa, "din jävla eremit". Haha! Det stämmer ganska bra. Jag älskar att umgås, men jag måste få vara själv också annars blir det galet. Har i alla fall haft rena semestern där på ön. Känner mig som en bortskämd och obstinat 15-åring igen. Ryat runt och krävt bensin till bilen, tvingat folk att skjutsa mig och ockuperat fjärrkontrollen. Har varit smulpolis i köket och svidit över granens puttiga barr. Allt man kan tänka sig. Konstigt beteende, men jag hoppas jag varit lite normal och glad också.

Dessvärre var jag sjuk nästan hela tiden. Började dagen innan julafton då min mage brakade ihop och sen mådde jag apa hela julhelgen. Den är fortfarande inte normal... Men det beror ju helt på mig själv. Stressade så vansinnigt med tentorna innan jul att det liksom var skrivet i stjärnorna att jag skulle bli dålig. Sen lagom till nyårsafton blev jag vrålförkyld. Skitdumt. Men jag har hunnit med ganska mycket ändå.

Till exempel; hälsat på dagiset och där fick jag grönt kaffe med magiska droppar i, har varit på den årliga grötkvällen hos farmor tillsammans med hela stora familjen, besökt en handbollsträning med gamla laget, varit hundvakt och fått höra riktigt mördarmurr från Sira, stuffat på Hamnplan 5 tillsammans med Marie, Bibban och Linda, hälsat på mormor, kört pappas Terrano som är nästan som att köra en buss, se på Thords flopp till nyårsraket, dricka äcklig sprit, spela coron(?) med bästa vännerna och en massa andra saker. Men allra mest har jag killat Sasha på magen.

Och min första dag i Eskilstuna ägnades åt tokpluggande. Hann faktiskt klart med det jag skulle och lite till. Goodie! Guldstjärna till mig ;)

Det är några som har köpt en tomt och ett hus nere på Själsö alldeles vid vattnet. De promenerade förbi hemma hos oss igår, och stannade och pratade med min garagebyggande pappa. Och håll i  er nu, men de tyckte det var jobbigt med allt brusande och susande från havet. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!! Om man störs så lätt kanske det inte är så jävla bra att köpa ett hus på en strandtomt. I synnerhet inte om stället heter Brusviken. Ja, jag är lite skadeglad.

Tänkte exploatera mina vänner här i bloggen, detta är en bild från när jag var hemma i september och pratajde på Gråbo. (Mer juliga bilder kommer en annan gång, de ska skickas från ön overseas först.)
Gänget och jag
Från vänster sett: Ella, Marie, jag och Josse aka Bibban.





I'm back!

Tillbaka i Eskilstuna. Är vansinnigt trött. Ganska konstigt med tanke på hur jag slappat mig igenom de senaste två veckorna. Sjukt skönt.

Men imorgon är det dags för lite allvar igen. Ska sitta och skriva ett arbete hela dagen. Det ska lämnas in och redovisas på tisdag och jag har inte börjat skriva ännu. Förhoppningsvis så hinner jag...

Orkar inte skriva något vettigt. Återkommer another day.

(By the way, vet någon hur man stoppar folk som spammar i kommentarerna...very irriterande.....)

Happi nju jeer

2006 var året
... när jag flyttade hemifrån till en gräsligt furuinredd andrahandsetta på Irisdalsgatan till ett galet överpris, och där jag bodde och trivdes i knappt ett halvår.
... då jag fann mitt kall på en förskola i Visby bland gosiga barn och härliga fröknar.
... som kom att bli det år jag lärde mig köra traktor, och sedan körde hela sommaren lång.
... min syster och hennes snubbe blev "nästan - grannar" med mamma och pappa, i alla fall på somrarna.
... när Caprins avgassystem gav upp och ramlade av utanför Gröna Gården under högsäsong.
... då jag skymtade min framtida make på en buss i Stockholm.
... det visade sig att jag mot alla odds lyckades skrapa ihop hela åtta poäng på mattedelen på högskoleprovet.
... som Håkan Hellström spelade på ett svettigt Gutekällaren och jag var där.
... Bibban och Marie ockuperade en lägenhet vid Kokometen hela sommaren och vi frestade grannarnas tålamod varje helg.
... glädjebeskedet om Bebisen som kommer i februari talades om, den som jag ska bli världens bästa moster åt.
... jag flyttade till fastlandet, och Eskilstuna och blev vuxen och högskolestudent.
... då en gräshoppa el grande förstörde mitt psyke en sommardag.
... Sira - vovven blev en del i familjekonstellationen Sundström-Blomberg i Hogrän. Bror och Linda förlovade sig på julafton by the way.
... då Lars Winnerbäck trollband mig en ljum kväll i juli.
... när jag reste utanför Sveriges gränser för fjärde gången (eller femte?), denna gång till Belgien.
... jag grät i min soffa när valresultaten var klara i september.
... som jag köpte en gitarr och började öva ackord tills fingrarna blödde.

Det är väldigt svårt att summera ett år bara sådär. 2006 har varit ett bra år, så mycket kan jag minnas. Säkert har det hänt en massa trista saker, men de verkar jag ha förträngt i skrivande stund. Jag hoppas att 2007 blir ett ännu bättre år.

Som Marit Bergman sjunger:
'Cause this is the year
This is the year it all will happen
It's finally here
I have been wainting all my life
So put on your coat
I'ts time to go
It's time for take-off
I think I can say without a doubt
This year is mine