Bloggfeber

En compadre till mig utlyste i sin blogg för några dagar sen en utmaning. Hon hade funderat kring det här som jag (och mååånga andra) ofta gör: att vädja efter kommentarer. Och hon utmanade då alla som läste inlägget att gå in på 10 nya bloggar och komentera allihop. Och något sådant kan man ju inte motstå. Så jag gjorde det. Och jäklar det funkade. Det skramlade i alla fall ihop till några nya läsare av bloggen, och några kommentarer. Bra idé Matilda! Tycker ni som läser det här också ska göra samma sak så läs Matildas blogg, och sätt sen igång med sökandet.

Eftersom många nya läsare dök upp fick jag också en del frågor. Och nu tänkte jag besvara dem.

Gissa vem! undrar:

Måste bara fråga...ang. hopplöst i ditt blogginlägg:
Finns det inte flyg eller båt till Gotland? Jag visste inte ens att man kunde åka "lucka" dit. Var bokar man?


Nu skulle jag egentligen vilja skriva något fyndigt och klurigt och roligt svar på den här frågan. MEN jag har tydligen hjärnstillestånd, eller så är jag helt enkelt inte en så fyndig, klurig och rolig person. Svaret blir därför: AMÄÄÄHH! Lucka som i en lucka i kalendern, alltså oplanerad tid som inte behöver spenderas i Eskilstuna, utan lika gärna kan spenderas på Gotland. Så det så! Och btw, påsk är luckan. Långt tills dess...blörk.
Gissa vem! undrar:

Angående Gotland så har jag en liten fråga. Försökte skicka in den till Vardagens mysterium som vägrar ta upp den, skulle du vilja ta tag i den? Frågan som förbryllat mig i flera år nu är: Är det vanligare att ha sammanvuxna tår om man är gotlänning än om man är någon annanstans ifrån? Jag vet tre med gotländskt ursprung som har det, men ingen annan. Kan du lösa mitt mysterium så blir jag glad!


Konstigt att Vardagens mysterium inte ville ta upp den delikata fråga. Jag undersökte saken. Mitt tillvägagångsätt var enkelt, jag drog av mig båda strumporna och tittade. Alla tio tår "hängde fritt". Har även dragit mig till minnes alla gotlänningar jag känner, och hur deras tår ser ut. Och tro det eller ej så minns jag inga sammavuxna tår där heller. Och eftersom jag känner fler än tre gotlänningar så utgår jag då ifrån att NEJ sammanvuxna tår är inget speciellt för gotlänningar. En fråga till Gissa vem! blir då om de tre gotlänningar hon/han känner är släkt med varandra, eller kommer från samma socken (by)? Det kan ju ha med saken att göra.

http://annasoundtrack.blogspot.com undrar:

Alltså, är det du som ska ha en bebis eller din syster?? (jag har en bebis!)
Och kan du inte berätta vad dagiskillen sa för kul i intervjun!?

Jag förstår att det är oklart. Det är alltså min syster som ska få bääbis, och inte jag. Jag är en inte ens lite gravid bara. Men nu är det så att systerns bääbis är efterlängtad av mig som länge tjatat om att få bli moster, och därför pratar jag inte om mycket annat än just bääbisen som kommer alldeles snart.
Och angående dagiskillen så önskar jag att jag kunde få tala om vad han sa. Men eftersom det finns påskrivet ett papper på min förskola där jag har min praktik, att jag inte får prata om vad barnen säger eller gör så är det inte så lämpligt att skriva om det i en blogg på nätet. Sorry. En god nyhet är ju dock att jag snart har en egen unge (återigen, inte min utan syrrans) att citera här i bloggen.


Kommentarer
Postat av: Gissa vem!

Hej!
1. Förstod det här med luckan, men jag försökte vara rolig. Tyvärr föll det väl pladask. Älskar ordvitsar och är en stor beundrare av Povel Ramel. ;-)
2. Tår: Två av tårägarna är släkt, den tredje är det inte. Hmmm, gissar att du kommer att ha fullt upp på sommaren med att kolla folks fötter. Håll gärna mig uppdaterad för det är inget skämt, utan en allvarlig undran och ett livslångt funderande. Anledningen till att Vardagslivets mysterium nog inte tog upp den är att hon är vare sig från Gotland (men härstammar därifrån) eller har sammanvuxna tår.

2007-02-14 @ 08:04:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback